Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Mazda 323F

Napisal/-a Panizzi To jul 29, 2003 6:38 pm

Kot kaže bo tole od jutri naprej moj vagen...

Slika

Zdej me pa zanima par stvari... ne vem a sem slep - ne najdem kolk ma ta avto razdaljo med šraufi in ET...

Kolk kej letijo 1.5 88Hp mašine? Naj bi bile super mašince - vsaj tako pravijo...

Kak je s tuningom...Sale vem da ga je pedenal...mene predvsem zanima styling najprej...pa OBVEZNO nižanje - avto je k traktor...kdo kake kewl pragove, spojlerje ipd. dela?

Thanx za anykind of info! 8)

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To jul 29, 2003 7:38 pm

Za razmak med šraufi ti lahko jaz povem je 4x100. Motor in nasploh mehanika je vzdržljiva. Koliko leti ??? hja najhitrejši sigurno neboš, najpočasnejši pa tudi ne :) .

Pa še par linkov
http://www.323fclub.nl/index.htm
http://www.carstyling.net/gallery/beta/ ... &b=Find%21
http://www.mazda-talk.com/zeromain
Slika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To jul 29, 2003 7:50 pm

4x100? Zakon...pol ne bo problema felge dobit...upam da ET ni kaj drugačen kot pri ostalih s tem razmerjem...

Hvala za linke - točno to sem iskal...vidim da res ni najhitrejši :lol:

Ampak ko vidim tole me pa najprej pri srcu, potem pa pri denarnici stisne... :lol: :lol: :lol:

Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jul 29, 2003 7:58 pm

Slika
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage To jul 29, 2003 8:13 pm

Panizzi, jaz mam 323 S z 1.5 mašino 88hp. Mašinca glede na prostornino kar lepo potegne. Sam sem jo na ravnem nateral do 195 km/h, po klancu dol je šlo pa tud mal čez 200 že.

Kar se avta samega tiče pa mi je všeč, da so stroški precej nizki, saj okvar do sedaj še nisem imel (imam 160.000 kilometrov in razen počenega auspuha in pokvarjenega mehanizma za brisalce ni blo problemov). Poraba je od 7.3 do 8.3, odvisno kolk ga gonim, pa kolk je klima prižgana.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To jul 29, 2003 8:43 pm

Virage je napisal/-a:Panizzi, jaz mam 323 S z 1.5 mašino 88hp. Mašinca glede na prostornino kar lepo potegne. Sam sem jo na ravnem nateral do 195 km/h, po klancu dol je šlo pa tud mal čez 200 že.

Kar se avta samega tiče pa mi je všeč, da so stroški precej nizki, saj okvar do sedaj še nisem imel (imam 160.000 kilometrov in razen počenega auspuha in pokvarjenega mehanizma za brisalce ni blo problemov). Poraba je od 7.3 do 8.3, odvisno kolk ga gonim, pa kolk je klima prižgana.

To rad slišim 8) ...bom velik kilometrov delal...službene vožnje v MB in poskočen motorček in zmerna poraba ter čim manj problemov je točn to kar rabim...

2 zoranwagen: Hvala - moja denarnico je ravnokar fršlok k je pomislila kolk bo spet lačna po tem ko take slike gledam :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Mazda 323F

Napisal/-a Sale To jul 29, 2003 9:42 pm

Panizzi je napisal/-a:pa OBVEZNO nižanje - avto je k traktor...

Sicer sva se že po PM-jih večino zmenila ampak s tem se pa tko strinjam, da moram še tuki napisat. V glavnem, te 323F imajo resnično problem s tem, da zgledajo kot traktor :P . Ampak temu hudiču ni dost, da ga sam znižaš - obvezno moraš dat še distančnike, če ne še vedno čudn zgleda. Očitno ma tko "blesavo" narejene blatnike :? :P .

Drgač pa na sliki zgleda lep - tud barva je kul (jaz sem mal naveličan tistih svetlo zelenih, ki jih je kar precej po cestah). Bočne žmigavce se pa da dobit od In Pro-ja v beli barvi k ful lepš zgledajo kot oranžni; cena je neki čez 6 tisočakov se mi zdi.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To jul 29, 2003 10:09 pm

Jup...barva je neka temno modra...not bad... 8)
In-pro žmigovci...te tud voda zaliva kot vse od Inproja? :lol: Bo treba ja...teli rumeni so preveč grdi....

Kolk se to lahko sploh spusti? Glede na luft - 12cm :lol: :lol: :lol: Tuki z kakimi -4cm sploh efekta ne bi bilo :P

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Napisal/-a vuk Sr jul 30, 2003 7:19 am

Žmigavce se da dobit na vsakem Mazda servisu,po naročilu seveda, jaz sem za moje dal 9920 SIT,isti pa pašejo še na 626,Premacy-ja in podobno. Zaenkrat ji še ne zaliva voda,se pa dajo pri firmi MHW dobiti še eni boljši. Pol si z 206ke prešaltal na Mazdo,jaz tudi. Tukaj je dober forum www.mazda-community.de , če ti ni problem nemški jezik.
Beli žmigavci pa tak zgledajo:
Slika[/url]

lp vuk

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Sr jul 30, 2003 7:41 am

Panizzi, kok pa so te gume zdej gor...zgleda 13 col... :wink:
Drgač pa se ga pomoje da fajn uštimat :-P
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jul 30, 2003 9:51 am

Alex je napisal/-a:Panizzi, kok pa so te gume zdej gor...zgleda 13 col... :wink:
Drgač pa se ga pomoje da fajn uštimat :-P
8)

Se mi zdi da so serijsko gor 185/65 14 col - nisem pa čist 100%.

Kar se nižanja tiče je pač odvisno katero varianto boš dobil za ta avto - mislim, da bo ene 4 cm kar v redu. Kot rečeno se mi niti ne zdi tok problem v višini kot v tem, da so kolesa mal preveč "noter" pomaknjena.

Meni je pa ful žal k ne znam nemško :cry: , mi tisti forum ne pomaga kaj dosti, verjamem pa da je uporaben :? . Bo treba na kakšen tečaj :-P .
Slika Slika

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Napisal/-a vuk Sr jul 30, 2003 10:01 am

@Sale-če boš nucal kaj specifičnega povej,pa ti bom skušal pomagat.

Glede gum pa mislim da so 185/65/14;glede nižanja po mojem tudi ni problemov maš kr dosti izbire,kaj se pa najbolj obnese pa lahkonajdeš na tistem forumu;v glavnem 30/35 mm je definitivno premalo...Pač poglej na homepage in ne pod forum, kjer najdeš slike in opise predelav posameznih modelov,večinoma pa nižajo za 40 mm in zraven kake 16 ke...
lp vuk

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jul 30, 2003 10:31 am

Sam tisti češki je pa super zrihtan, dobr je havbo/luči predelal, take stvari le redkim uspejo.

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr jul 30, 2003 11:24 am

Eto - avto odplačan - po novem ma kasko... avta sploh gledal niso, tako da že vem kako bom eno vdrtinico na vratih popravil :P

Folk ne boste verjel - tak (dokaj velik avto) je na original 13 colkah :lol: :lol: :lol:

Eh - sej to bomo poštimal...16 al 17" pa par cm dol...pa bo :wink:

Zdle se matram radio menjat...je not en star Blaupunkt pa nimam vilc zanj...grrrr :cry:

Če pa kdo rab kaj prevajanja angleščine ali nemščine kake strani naj sam pove... poznati dobro oba jezika :wink: ...drugač a z bablefishom ne gre? POnavad kr dobr prevede stran iz nem v ang...

@ vuk ... jah pač tole prešaltanje ni bilo v planu - pač totalka ti mal plane spremeni...žmigovce grem pa še dans najbrž gledat 8)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jul 30, 2003 11:39 am

Vuk, nekaj me pa res zanima - a si mogoče kaj zasledil na tistem forumu če je kdo uspel zamenjat tisto zadnjo rikverc luč (belo) z rdečo (taka kot je meglenka), ki se nahaja na tisti rdeči odbojni steni med zadnjimi lučmi. Rad bi imel obe rdeči (al pa obe beli - se še nisem odloču :lol: ).

Zaenkrat sem zvedu, da so avstralske 323F imele že serijsko obe bele luči :? . Sam jaz bi rad vedu če se da to kje bližje dobit kot pa "downunder" :P .

Tuki se vidi kako je, če sta obe beli:
Slika
Slika Slika

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Napisal/-a vuk Sr jul 30, 2003 12:55 pm

@Panizzi-glede servisov in nabave dodatne opreme ti priporočam AS Skornšek v Velenju;super servis in odnos do strank,če je kaj nujnega podaljšajo del. čas ali pa odprejo servis v soboto.
@Sale-nekaj debat o zamenjavi teh lučk je blo in parim jo jeuspelo celo najt;noben pa ni hotel napisat kje točno jo je dobil,pač se bojijo za eksluzivnost;kolko se pa spomnim so ji nabavljali iz Anglije. Nekateri so pa z rdečo folijo prelepli vzvratno luč. Parim ljudem bom poslal PM oz. maile in če bo kaj pametnega ti posredujem.
lp vuk

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Sr jul 30, 2003 6:52 pm

Še ena informacija za Mazdaše. Ko je km števec približno na 200k je treba bit pozoren na manšete polosovin in ko ena crkne je najboljše kar vse štiri menjat in je pol spet mir. Ker če prešvercaš menjavo manšet (tako kot jaz, ker mi je klinčeva manšete crknila ravno pozimi in se mi ni dalo metat pod avto ter sem si rekel ˝saj bom ko se otopli˝), ti gredo homiči papa :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jul 30, 2003 8:43 pm

Vuk, hvala za trud - sem tudi dobil tvoje PM-je.

Sem tudi sam že razmišljal, da bi kar z rdečo folijo prelepil zadevo. No bom vidu kako se bo vse skupaj izteklo.
Slika Slika

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Sr jul 30, 2003 9:16 pm

hej sale, mal off topic ampak vseeno: danes sem te 2x videl s tvojo super-duper mazdo :) res dobr avto, sam kaj dela 5 vrat na rally avtu? a niso ponavad sam 3?

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jul 30, 2003 9:30 pm

Hoyt je napisal/-a:hej sale, mal off topic ampak vseeno: danes sem te 2x videl s tvojo super-duper mazdo :) res dobr avto, sam kaj dela 5 vrat na rally avtu? a niso ponavad sam 3?

Ja danes sem se res kar precej vozil :D :wink: (sem bežal pred morebitno točo :lol: :lol: ) . Jah mislim, da tega modela Mazde ni bilo s tremi vrati (škoda). V bistvu za dirkalne avte niti ni tako zelo pomembno koliko ima vrat, glavno pač da je model avta FIA homologiran. Imaš pa prav, da so v večini tri vratne variante.
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov