Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sonac
Nov uporabnik

ESP - nesreče na naših cestah

Napisal/-a sonac To avg 14, 2007 12:13 pm

Mislim, da je že nemogoče prezreti vse žrtve, ki jih terjajo prometne nesreče in glede na to, da država očitno ne zna narediti ničesar, kar bi res imelo vpliv (ne da krivdo prenašam na državo, ampak tako pač je), bi verjetno naredila daleč največ, če bi za nove avte zakonsko predpisala, da morajo imeti ESP. Kaj vi mislite o tem? Po mojih izkušnjah (filmčki iz interneta + avto od prijatelja, ki ima esp) te lahko ESP reši iz precej velikega dreka...verjetno bi večina ljudi tudi sicer hotela imeti ESP v svojem novem avtu, vendar dvomim, da sploh vejo, kaj ESP točno je...
Bil sem tudi že udeležen v eni prometni nesreči, ki je še zdaleč ne bi bilo, če bi avto imel tako elektroniko... (preveč sunkovito zasukan volan na avtocesti, avta ni bilo več mogoče poravnati).

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To avg 14, 2007 12:16 pm

Za take situacije ja, ampak pa dvomim, da ti bolj malo oz. nic ne pomaga, ce nekdo celno vate prleti ali kaj podobnega
There is no time...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To avg 14, 2007 12:19 pm

ma ce priletis po mokrem v avinek s tako hitrostjo ti esp prav nic ne more pomagat, ker avto kr naprej leze...
esp ti pomaga ce ti v ovinku dodajas gas, pa se to pri meni avto leze na drug pas...torej morem gas jaz odvzemat.Ne vem za vas, ampak meni so najbolj vsec avto brez bilo kire elektronike....

LP
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To avg 14, 2007 12:21 pm

ESP ne pomaga nič če ne veš kaj naredit iz avta.tko da to je brezveze
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To avg 14, 2007 12:30 pm

Ne bi rekel, da je brezvezna stvar. Lahko bi pa malček znižali ceno teh pomagal, pa bi se več ljudi odločilo zanj.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 14, 2007 12:33 pm

RED_line je napisal/-a:ESP ne pomaga nič če ne veš kaj naredit iz avta.tko da to je brezveze

tega pa ne razmume...kko to mislis ce ne ves kaj naredit iz avta? kaj v stilu ce ga hoces razbit ga lahko razbijes z esp ali brez??...al kko??

LP
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To avg 14, 2007 12:35 pm

Pomagala gor pomagala dol... kaj to nuca, če se še vedno divja po cestah? Treba je imeti pamet v glavi in prilagajat vožnjo razmeram na cesti. To je vsa znanost!
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 14, 2007 12:37 pm

Kritik je napisal/-a:Pomagala gor pomagala dol... kaj to nuca, če se še vedno divja po cestah? Treba je imeti pamet v glavi in prilagajat vožnjo razmeram na cesti. To je vsa znanost!

tocno to..vozit z glavo in brez alkohola v njej, kar pa sta najvecja krivca za (smrtne) nesrece v sloveniji, tako kot v drugih drzavah ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 14, 2007 12:37 pm

moje mnenje je to da je esp zlo pametna zadeva.to da pa nm ceprau mamo esp leze nos vn z ovinka je pa zato ker esp ni izpopolnjen.
zj se vgrajuje v avte esp ki zazna/prepreci prekrmarjenje in podkrmarjenje,tko da nj se to nebi vec dogajal.zj je treba sam se tak avto kupt k ma tanou esp :D

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 To avg 14, 2007 12:39 pm

dariooo, caki, ce ti gas na corsi odvzames, te se bolj ven odnese na nasprotni pas, kot ce bi gas dodal in bi te potegnlo bolj v ovinek.

al se motim?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To avg 14, 2007 12:39 pm

Če greš čez meje, ti res nič ne pomaga, v določenih situacijah pa še kako prav pride. Meni je. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To avg 14, 2007 12:41 pm

jrk0 je napisal/-a:dariooo, caki, ce ti gas na corsi odvzames, te se bolj ven odnese na nasprotni pas, kot ce bi gas dodal in bi te potegnlo bolj v ovinek.

al se motim?

Če gas spustiš pa si prehiter v ovinku, ti bo rit odneslo ven. Takrat ti pride prav esp.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 14, 2007 12:44 pm

jrk0 je napisal/-a:dariooo, caki, ce ti gas na corsi odvzames, te se bolj ven odnese na nasprotni pas, kot ce bi gas dodal in bi te potegnlo bolj v ovinek.

al se motim?

po mokrem ja....ker prednje gume nimajo oprijema in ce zavijes gres samo ravno, tako da mores gas popustit oz ga dajat tolko da malo vlece... ;)

uno ko gas spustis v ovinku pa ti rit vn vrze pa pomaga po suhem ja..
Lumpy_ zakaj pa ti pomaga esp ko ti v ovinku rit vn vrze??...to prvis slisim....
imam esp pa gre tko in tko pocez :)....brez rocne... hehe...
ko spustim 1x v ovinku gas me tkoj zadnjica prehiti..hehe

LP
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To avg 14, 2007 12:48 pm

Dariooo je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:ESP ne pomaga nič če ne veš kaj naredit iz avta.tko da to je brezveze

tega pa ne razmume...kko to mislis ce ne ves kaj naredit iz avta? kaj v stilu ce ga hoces razbit ga lahko razbijes z esp ali brez??...al kko??

LP

to pomeni da sem z ESP letel skoraj na streho. in samo zato ker sem ga sprobaval. samo to je to. če ne veš kako deluje se ti dogajajo take zadeve. zdaj ki vem ga izklapljam.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To avg 14, 2007 12:48 pm

Men malo zapleše rit ko sem probal gas spustit na ovinku , pa se takoj popravi z esp. Takrat ti sprednje zunanjo kolo zavira. Logično ne? :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 14, 2007 12:51 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Men malo zapleše rit ko sem probal gas spustit na ovinku , pa se takoj popravi z esp. Takrat ti sprednje zunanjo kolo zavira. Logično ne? :D

ne ni logicno :) hehe
tebi ko gas spustis te rit prehiti zaradi centrifugalne sile v ovinku, ki vlece vse stvari vn z ovinka.....ce pa das ti gas pa pol ti povleces gobec naprej, tako da te rit ne prehiti...
zakaj bi pa sprednje kolo zaviralo pa ne vem, edino ce bo zavori stisnes....
esp ti v takem primeru pomaga mislim da ce imas zadnji pogon ja...da ti zadnje gume ne drsijo v prazno ampak da imajo oprijem...
LP
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To avg 14, 2007 12:55 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Če gas spustiš pa si prehiter v ovinku, ti bo rit odneslo ven

Oh... jest ne vem... kako si lahko nenamerno prehiter v ovinku? Mislim kaj, vam ovinki skačejo na pot? Po eni strani se tu gor kritizira prehitro vožnjo, po drugi strani pa pišete svoje ugotovitve v prehitrih ovinkih.... :shock:

@Lumpy_: pa ne to vzet kot napad nate.... to leti na popolnoma vse člane a.com-a
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To avg 14, 2007 1:00 pm

ESP je potrebno zgolj preizkusit v praksi - najbolje na kakšnem poligonu !

Brez slednejega si ljudje težko predstavljajo njegovo vrednost in pomen.

LP

Uporabniški avatar
Nicc0
Novinec

Napisal/-a Nicc0 To avg 14, 2007 1:08 pm

Kritik je napisal/-a: to leti na popolnoma vse člane a.com-a

tut nate :twisted: 8)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To avg 14, 2007 1:23 pm

Če ti rit nese ven, pote zavira abs prednje zunanjo kolo, če pa ti gobec rine z linije, pa zadnje notranje kolo. Pa nisem si tega jaz zmislil. Do zdaj je še vedno esp posredoval še je rit hotla it.

Kritik....maš pravi nick ja. :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov