Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Dvosmerni alarm

Napisal/-a mevden Pe avg 17, 2007 7:01 pm

ali ima kdo v avtomobilu vgrajen dvosmerni alarm? kok je to kej praktično? na bolhi se prodajajo nekje okol 100 evrov. ko se sproži alarm ti začne tudi piskati na priloženem daljincu. lovi baje nekje do 1500m, odvisno od stavb okoli. kaj pravite? kupiti ali ne? so mo že drugič vlomili v avto, in kokr je blo škode bi lohka že kupu dobr avtoalarm.

kaj vi pravite?bi to znal vgraditi vsak avtoelektričar?
ali je potrebno kaj razdirati tapete na vratih za vgradnjo alarma? imam daljinsko in centralno že vgrajeno.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden So avg 18, 2007 10:00 am

a da ni težko to namestiti? ker sam tega še nism delu. ker električar hoče nekje okol 60€ za montažo. še kakšni predlogi o alarmu?

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre So avg 18, 2007 10:36 am

mas PM ;)

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 11:36 am

ja jz poznam enga ki ga ima. zadeva je ql, samo moreš pazit da ne kupiš kr neki x alarm. recimo obvezno moreta bit 2 dalinčka v paketu, navodila, pa lepo je vedet kje dobit rezervne dele. pa tudi link bi lahko prilepil da se vidi na katerega ciljaš. moreš pa vedet da toliko keša toliko muzike.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 12:10 pm

uni proximity alarmi so fajn. k ze ko predolg pred avtom stoji kdo opozorilno zatul.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 12:14 pm

Voith je napisal/-a:uni proximity alarmi so fajn. k ze ko predolg pred avtom stoji kdo opozorilno zatul.

to je kr nekaj. potem ti za vsako mačko ki pride mimo začne tulit.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 1:13 pm

RED_line je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:uni proximity alarmi so fajn. k ze ko predolg pred avtom stoji kdo opozorilno zatul.

nekak ne ker un radar deluje skozi stranska okna in to pomen da se more nekdo zadrzevati pred oknom. pol mas pa za stelat kok cm od okna je se lahko da ne zapiska. mas pa celo opcijo da posnames gor svoj posnetek.

js sm dobu zdj v sesutem avtu bundlan clifford arrow II, tko da morm to vn uzet pa zmontirat v svojga. me prou zanima ce je ucinkovito to al je bl BS.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden So avg 18, 2007 2:05 pm

v mislih sem imel ta alarm.
http://www.bolha.com/oglas1404539

sm kr dost zagret, sam še nekoga da bi mi zmontiral rabim. v lj
če je kakšen prostovoljec, bom plaču. vendar nekoliko manj kot na servisu :D

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 2:43 pm

hm, ugodna cena. mislim pa da vem za kakšen alarem gre. ta kolega ima istega. kj naj ti rečem. go for it. vem pa da je tle en na forumu ki jih zna dobro montirat. aja pa za ta alarem vpraši še za garancijo.
gassssssssssssssssss

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So avg 18, 2007 5:36 pm

http://www.bolha.com/oglas1488082

zanimivo ta tega ni napisanega pri drugih
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe jan 11, 2008 12:32 pm

da obudim staro temo in ne odpiram nove da ne bo kak modertor spet pametn :lol:
Zanima me če ima že kdo pri sebi kaj takega zmontiranega in kakšna mnenja
http://www.rector.si/product_info.php?p ... 9ecf361495
po datumu gledu je že nekej staro, klicat pa tud nisem mogu ker nisem našu telefonske, kolkr sm naokol gledu mi tale alarm biu še najbl zanimiv, dost funkcij pa to
p
a tudi tale zadeva mi je zanimiva
http://www.giordon.si/avtoalarm_T686FHSP.html

pa ob enem še parksenzorji tile
http://www.giordon.si/parkirni_senzorji_P686D8.html

ob enem me pa zanima še kaj je potrebno razredreti na avtu da se montira tak alarm in park senzorji, je potrebn verjetn tudi demontaža tapet na vratih pa kaj še kj
in kolk kj pride montaža teh reči

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jan 11, 2008 1:21 pm

Voith je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:

nekak ne ker un radar deluje skozi stranska okna in to pomen da se more nekdo zadrzevati pred oknom. pol mas pa za stelat kok cm od okna je se lahko da ne zapiska. mas pa celo opcijo da posnames gor svoj posnetek.

js sm dobu zdj v sesutem avtu bundlan clifford arrow II, tko da morm to vn uzet pa zmontirat v svojga. me prou zanima ce je ucinkovito to al je bl BS.

To sem na enem avdiju v austriji vidu. Sem zraven avta stal. Pa je je naredu pip pip Move away from the vehicle. Sem kr mal debel pogledu :)

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Pe jan 11, 2008 6:54 pm

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe jan 11, 2008 8:15 pm

cenovno je res ugodno, pa še to dobr k majo partnerje k to strokovno vgradijo, če te funkcije pol use delajo kuker piše da jih alarm ma, pol je po moje zadeva dost dobra, pa še let garancije je

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So jan 12, 2008 5:37 pm

Vse kar češ ima razen osnovne funkcije - dodatnega napajanja.
Slika

pulsedriver
Nov uporabnik

Napisal/-a pulsedriver Po jan 14, 2008 10:54 am

AndrejD je napisal/-a:Vse kar češ ima razen osnovne funkcije - dodatnega napajanja.

Ne vem, kak je pri novih alarmih smisel dodatnega napajanja. Stari alarmi so imeli samo eno škatlo, ki je nisi smel vgradit blizu vročine (pa tudi znotraj kabine ne, ker je bila sirena kar v isti škatli). Zato je bila v praksi edina možnost, da se je vgradil nekje na skrajnem začetku motornega prostora. Vlomilec se je potem sklonil in ga enostavno odstrani - sirena pa je zaradi baterije tulila še do prvega udarca ob tla :P

Novi alarmi pa so tako vgrajeni v kabini, zunaj pa je samo sirena (ki je majhna in neobčutljiva, zato je v primerjavi s starimi sistemi ni problem skriti).

Sicer pa če kdo kupuje alarm Giordon naj bo previden pri izbiri, ker se pri nas najde marsikaj pod tem imenom.
Bodite pozorni na naziv izdelka (npr. Giordon T686FHSP), ker to pove o njem veliko več kot samo slika, pa seveda prepričajte se, da je bil narejen za Slovenijo (ali vsaj EU).
Drugače se lahko 'čudno obnaša' , čeprav z njim ni nič narobe - glede na to, da drugod po svetu niti električne vtičnice niso enake kot pri nas, kaj šele frekvenčna območja.

@blazz - jaz bi ti vseeno predlagal www.giordon.si

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po jan 14, 2008 11:38 am

pulsedriver je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Vse kar češ ima razen osnovne funkcije - dodatnega napajanja.

Ne vem, kak je pri novih alarmih smisel dodatnega napajanja. Stari alarmi so imeli samo eno škatlo, ki je nisi smel vgradit blizu vročine (pa tudi znotraj kabine ne, ker je bila sirena kar v isti škatli). Zato je bila v praksi edina možnost, da se je vgradil nekje na skrajnem začetku motornega prostora. Vlomilec se je potem sklonil in ga enostavno odstrani - sirena pa je zaradi baterije tulila še do prvega udarca ob tla :P

Novi alarmi pa so tako vgrajeni v kabini, zunaj pa je samo sirena (ki je majhna in neobčutljiva, zato je v primerjavi s starimi sistemi ni problem skriti).

Sicer pa če kdo kupuje alarm Giordon naj bo previden pri izbiri, ker se pri nas najde marsikaj pod tem imenom.
Bodite pozorni na naziv izdelka (npr. Giordon T686FHSP), ker to pove o njem veliko več kot samo slika, pa seveda prepričajte se, da je bil narejen za Slovenijo (ali vsaj EU).
Drugače se lahko 'čudno obnaša' , čeprav z njim ni nič narobe - glede na to, da drugod po svetu niti električne vtičnice niso enake kot pri nas, kaj šele frekvenčna območja.

od prodajalca?

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po jan 14, 2008 12:05 pm

pulsedriver je napisal/-a:

Narediš kratki stik pa gre alarm po gobe :)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov