im nobody je napisal/-a:lisko pomoje turbina kar žari in ima preko 200 stopinj tak da res nevem kak vse to skupaj zdrži![]()
![]()
nebivedu je napisal/-a:Lisko, pozimi ima voda še manjšo temperaturo, pa je avto s skoraj celo mašino pod vodo in ni nobenih problemov. Res pa je da s terencem v vodo zapelješ počasi, z osebnim avtom pa ponavadi prinoriš.
PiLLLe je napisal/-a:Razlika je tut v tem da se nekateri furajo v vodo z bencinarji nekateri z dizli in ker so pr dizlih vecji pritiski, lahko ob preveliki spremembi temperature privede do tega kar se je zgodilo tebi. Blok se skrci medtem ko se bati ne.....
lisko je napisal/-a:Recimo terenci brez problema se potopijo v vodo in pri tem normalno delajo tudi ko pridejo iz vode...... nazadnje ko sem to prakticiral s petko.... posledice lahko vidite v moji temi.... razpokana glava. vtrgana dihtunga...... ampak ni potegno vode..... samo dejaknsko ga je u trenutko ohladilo.....
Od nekdaj pa že velja pravilo da se vročega motorja ne sme prat z mrzlo vodo ( ravno zarad posledic....počena glava in tako dalje....... )
Kak hudiča je to pol pri terencih? drugi materiali ali močneje sestavljen motor ( ok da je močnejš to videm na svojem) ampak vseen mi ni jasn...... motor ki ima 90 stopinj in turbina ki ima sigurn 200 stopinj se potopita v vodo pa delujeta dalje brez problema pa tudi če doživita še tak temparaturni šok...
xardas212 je napisal/-a:mene pa neke zanima kak je s tem ko je bil avto ohlajen pa je bil potopljen motor ni laufo pač recimo poplava pa je bil avto kako urco pod vodo to me pa predvsem zanima ker sn na tej strani www.crashescars.com/de videl avte z vaser schaden pač da je bil avto pod vodo
Strokovnjak je napisal/-a:Dej lisko, pojasni mi prosim, kako to, da je bila voda čez havbo in je ni potegnilo v filter zraka in posledično v motor?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov