Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ocena avta:

odlično
33
33%
prav dobro
31
31%
dobro
15
15%
zadostno
9
9%
nezadostno
12
12%

Skupaj glasov : 100

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Opel - mnenje

Napisal/-a \OnlyME/ Pe nov 02, 2007 4:39 pm

Zanima me vaše mnenje o avtomobilski znamki Opel. Pišejo naj le lastniki omenjene znamke!

1. splošno mnenje
2. stroški
3. kam na servis

LP

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe nov 02, 2007 5:03 pm

Že 15 let je pri hiši opel in smo zadovoljni. (TRKAM NA LES)

+
- dokaj udoben
- vzdržljiv
- ugodna poraba
- ne predragi servisi (seveda se izogibaj pooblaščenih)
- kvalitetna izdelava

-
- rja

No, kot že povedano, smo že dolgo ponosni lastniki Opla. Prvi je bil vectra 2000, katero bi si verjetno še vedno lastili, če ga nebi izdala rja. Namreč zadnji del se je začel drobit ko star kruh. Avto seveda ni bil več varen za na cesto. elektronika pa je še vedno vsa delovala, board computer tudi natančen. Mašina (c20xe) pa še vedno (250 000 kilometrov ++) laufa, sicer v enem drugem avtu, pa vseeno. Za tista leta pa udobje in športnost itak vrhunsko.

Sedaj imamo 2.0 DTI caravan. Je letnik 2000 iz uvoza. Sicer čist osnovni model, vse kar ima od opreme je šibedah. Avto prpelan iz italije brez servisne, seveda nerealni kilometri. Zdle jih ma okol 175000 na števcu, torej lahko rečemo, da ma realnih mnogo preko 200k, če ne celo 250. Do sedaj nobenih težav, edino odpovedal je cilindrček sklopke, ker pa se je to zgodilo med potjo, je bil avto silom prilke na servisu, kater je bil precej drag (400€ material + 100€ delo). Sicer bi se to dalo precej cenejš porihtat. Avto se uporablja tud v službene namene, notr se voz vse živo in mrtvo, servisi pa niso bli še nikol redno narjeni, kar potrjuje, da je avto precej vzdržljiv, torej mislim, da če je zanj lepo poskrbljeno, ni kaj bat. Poraba cca 6-7l, pri priganjanju pa zna popit tud kakšno kapljo olja več. Pač zadevo je treba "met na uču". Rja...ja ta rja tepe ople že celo življenje :D , j*** ga. tukej pač ni pomoči. mogoče pripomore kj več kakšna zaščita podvozja, redno pranje (seveda po koncu zime). Sicer ni pretirano, pr nas je samo po vratih, samo se k sreči ne vid dost, ker je avto temno modre barve :D

No, toliko z moje strani.

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ Pe nov 02, 2007 5:16 pm

Torej, moj drugi avto v življenju je Astra 2.0 dti letnik 04. Z avtom sem zadovoljen, v mestu ob klimi mi pije 5,6. izven mesta hitrost cca. 90 - 100 km/h v peti prestavi pa tut 3,6 l na 100 km. Redni servisi so narejeni, za menjavo vseh filtrov, olja in prednjih zavornih ploščic pa sem dal 140 eur (seveda ne pri pooblaščenemu serviserju). Trenutno avto stoji v servisni delavnici, ker je bosh pumpa šla (jeba), ko bo popravlen bo pa spet ko nov,...... Rje še nima,......

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Pe nov 02, 2007 5:21 pm

Poleg resnih servisov sem v 10tih letih menjal bosh pumpo. Če kupuješ rabljenega se pazi rje. Splošna ocena zelo zadovoljen - 9 :D
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe nov 02, 2007 5:31 pm

avti so dokaj cool. kolmaničev servis odsvetujem, raje nebom o tem zakaj... mene redni servis za astro g 1.6 16v stane ca 130e menda.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe nov 02, 2007 5:35 pm

kadarkol sm mel opla sm mel probleme z njim tko, da nemaram sploh. pa tut tega nemaram, da je to znamka avta ki se v vsaki drzavi prodaja pod svojo znacko.
beda totalna.

aja na zadnje sm mel astro 1.7tdi in je vodna pumpa zaribala, jermen padu dol in seveda zabil ventile, polomil nihalke :) (vodna pumpa je bla stara 2 leti)

postimam vse to placam ogromno vsoto za ta prekleta j***a, grem v gorico in kaj se mi tm zgodi? voda leakne iz enega vodnega kolena ki je prakticno v izpusnem kolektorju.... !@$#$%!^@&^ sm z usb kljucem in skarjami iz prve pomoci lezu 3 ure pod avtom da sm cev ki pride iz turbine na ic predelal da je pasala tja gor...

seveda so pol tut pri oplu ugotovili da je ta masina najvecji drek na svetu in so v naslednji letnik tega avta dali lepo od isuzu-ja motor. tko k so v omego pol ko so vidl da je njihov TD poden podna dali bmw-jev 2.5td.

edina svetla tocka opla je omega lotus, to je bil res sex avto ostalo je pa podn, saj kar se mene tice.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Pe nov 02, 2007 5:44 pm

B - generacija res ni bleščeča, ravno ta vmesni prehod so mel krizo ja...

glede podna vsega ostalega, kokr si reku...hmmm... malo se zamisli, obstajajo oplove legende, ravno tako obstajajo avtomobili, ki so naredl velik korak, prelom v avtomobilizmu...nebi js tako posploševal

glede vodne pumpe...to sm tud pozabu omenit ja :oops: , na 2000-ki nam je ravn tko zaribala vodna pumpa in zabilo ventile, vendar glej ga zlomka, če bi bili mehaniki kaj izobraženi, bi jo ja vendar zamenjali ob menjavi zobatega jermena in se po vsej verjetnosti tega nebi zgodilo...

Uporabniški avatar
Cobra1
Novinec

Napisal/-a Cobra1 Pe nov 02, 2007 5:50 pm

Kot 3 avto sn kupu Opel astro 1.6 16v letnik 1999 in sn ga mev 1 leto. jst sn naredu 40.000 km in nisn mel nobenih problemov, vse kar sn naredu sta bla 2 redna servisa. drugač pa lavfala ko švicarska urca. ko sn jo prodav septembra je mela 107.000 km.

Sedaj pa sn nabavu Opel vectro 2.0 DTI letnik 2004 in sn za sedaj zlo zadovoln. do sedaj sn naredu 10.000 km in avto lavfa ko nov.
Astro sn prodav ker sn začev delat več kilometrov povprečn 5000 na mesec in dizel je dizel. Astra je pila v povprečju 7,5 l/100km, vectra pa sedaj 6,2 l/100km.

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Pe nov 02, 2007 6:00 pm

Mam corso 1.3 cdti 18 mescev. Kupljena je bila nova, sedaj ima 44k km.
Poraba je mal cez 5. Servis je bil do sedaj eden in zlo drag (na pooblaščenem).
Drugač je pa avto kul. Zaenkrat se ni še nč pokvarl, mal je trd, lego ma kot vlak. Ni pa japonc.

Corsa-GSi
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Corsa-GSi Pe nov 02, 2007 6:02 pm

Bogve kok starga opla si mev da ti je vse to pobral.?

Jast mam corso pa za enkrat vse štima kok more(trkam).
Pa pri hiši je blo že par oplov pa nikdar nobenih problemov, nevem verjetno na kaj naletiš.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 02, 2007 6:11 pm

evo moja corsa je bla stara lih 3 mesce. Razen manjšega problema pr volanu (neki malga pokanja v volanu - sicer že odpravljeno) sm zelo zadovoljen z avtom
Slika

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe nov 02, 2007 6:23 pm

pr nas imamo corso l. 2005 1.4, in zelo zadovoljni. Tud s pooblaščenim servisom in ceno le- tega. LP

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Chen Lee Pe nov 02, 2007 7:07 pm

Imam Opel corso C 1.7 Di letnik 2003.
Do sedaj sem bil zadovoljen. Edino mogu sem (no na servisu) zamenjat vilanski drog. Seveda je bil avto pod garancijo. To pa je seveda serijska napaka cors.
Pije ga tudi malo. Z polnim tankom naredim cca 800 - 1000 km. Odvisno od teže noge.
To je to iz mojih 'virov'

LP
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe nov 02, 2007 7:36 pm

Doma imamo najvisjo in najnizjo klaso opla, senatorja 3.0 24v in corso 1.0 12v torej tudi motorno razlicna modela in razen rednih servisov, z nobenim nismo imeli nikdar stroskov.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe nov 02, 2007 8:02 pm

Do zdaj lahko rečem same pohvale Oplu. Ampak ima Astro nove generacije. Torej H model. Za starejše letnike pa ne vem kako se obnesejo, ker si jih nisem nikoli lastil. Me je pa ta nova prepričala.

1. Dobra, odlična izdelava. Kvalitetni materiali notranjosti. Dokaj všečen izgled notranjosti čeprav mogoče se komu zdi malce pust a meni je super. Sam sicer sem imel par problemov z bencinarjem (1.6, 105KM Twinport) a vič kaj velikega. Edino kar očitam mtemu motorju v Astri je lenost. Pod 3K rpm se ne dogaja nič. Začne vlečt šele od 3K rpm naprej. Pa včasih zna "cukat" ob speljevanju. Poraba je v mejah normale. Edino pri mestni se zna povpet tam na 10l/100 km. Skupna je bila cca 7-7.5l.
Vožnja je udobna in lega na cesti ravno prava. Ni neke velike razlike med Astro in konkurenco ala Focus in Golf. Vem iz lastnih izkušenj, ker sem vozil tudi Focusa in Golfa. A sem se vseeno raje na koncu odločil za Astro, ker me je prepričala ravno zaradi izdelave in materialov kot tudi oblike notranjosti in zunanjosti.

2. Servis je nekje v mejah normale in ni predrag. Torej nekje zlata sredina.

3. Za servise si pa poglej tole temo:
Koda: Izberi vse
http://www.opelforum.si/index.php?showtopic=436

Skratka sam sem zadovoljen z Oplom. In v bodoče bom verjetno tudi ostal pri Oplu. Do zdaj me je prepričal z kvaliteto in dobro vožnjo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: re

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 02, 2007 8:22 pm

halo007 je napisal/-a:Mam corso 1.3 cdti 18 mescev. Kupljena je bila nova, sedaj ima 44k km.
Poraba je mal cez 5. Servis je bil do sedaj eden in zlo drag (na pooblaščenem).
Drugač je pa avto kul. Zaenkrat se ni še nč pokvarl, mal je trd, lego ma kot vlak. Ni pa japonc.

Razen da enkrat ni užgala :D .

Jaz mam 2 tedna starejšo corso bencinar, ki bo vsak čas obrnila 50000 km. Razen škripanja amortizerjev od prvega dne, smrada iz klime, zanič bremz, nasplošnega škripanja avta, crknjenega motorčka za luči, pokanja v volanu, zanič menjalnika, škripajočih brisalcev, pokvarjenega nekega modula za elektriko ( za ceno si nisem niti upal vprasati :D ), dveh žarnic h7 :D , 2x zvite felge, enega bližnjega srečanja s srno, enge poleta s ceste ( brez posledic za avto, večje posledice je imela njiva na kateri sem pristal :D ), bližnjega srečanja z zidom ( odbijač nosi posledice), enega rednega servisa, ki je stal 128 evrov, ne vem več kok obiskov servisa zaradih raznih malenkosti, pa da zadnje čase ma občasne probleme z užigom ni bilo narobe nič :D . lega na cesti je ok ( čeprav začenjam opažati, da ima prekleto lahek zadnji del če " mal" prehitro pripelješ ), klima dela super, poraba je zmerna, zmogljivosti zelo dobre za to moč ( 90 konjev ), sedeži bi lahko bili boljši, predvsem blago na njih je bolj trpežne kot ugledne sorte ( pa še trpežno ni bogve koliko :cry: ) ( pač je avto nemc, pa še nižjega razreda )...uglavnem, če odštejem moje neumnosti in razne divjačinske golaže, so bli edini izredni stroški 2x žarnica :D , upam, da se bo trend umiril ko bo iztekla garancija, če ne bom bankrotiral :D

To bi blo v glavnem vse, da ne bom preveč malenkosten :D , aja volan ma super, poraba okol 7 pri moji vožnji je super..pa še najbolj presentljivo dejstvo..ni še zarjavela :D

p.s največja napaka..toyota yaris 1.3 rdeče barve je hitrejša od nje :evil: :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Pe nov 02, 2007 8:36 pm

Jst sm menju ene 7 žarnic že :)
Pa ja amortizerji škripajo, klima smrdi, dvakrat res ni vžgala.
Pa dobr. Ni japonc :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 02, 2007 8:38 pm

halo007 je napisal/-a:Jst sm menju ene 7 žarnic že :)
Pa ja amortizerji škripajo, klima smrdi, dvakrat res ni vžgala.
Pa dobr. Ni japonc :D

Če maš pa šparove žarnce :D

Uglavnem ni vazn ce kej crkne pa kdaj ne užge, važn da jo rja ne požre :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Pe nov 02, 2007 10:43 pm

em...pa vsi k glasujete, napišite tle dol argumente ;)
ne zdej reno fani nabijat nezadostne ocene 8)

barka
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a barka Pe nov 02, 2007 11:01 pm

trenutno imamo doma 2 opla.. astro g pa h.pred tem je meu fotr še vectro a in b.. z nobenim avtom ni blo težav.redni servisi pa je blo use kot je treba.edin problem so žarnice na astri g.mau prehitr grejo za moje pojme..drgač pa je pomoje usakmu jasno k je pelu tanove ople pa mau starejse kok je velka razlika v kvaliteti izdelave :)
A sm kej reku?!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov