Debate, ki niso vezane na ostala področja...

larika_007
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

občinske pole

Napisal/-a larika_007 So nov 17, 2007 12:22 pm

pozdravljeni!

imam eno vprašanje, prošnjo in sicer ali morda kdo ve oz. jih ima občinske pole (te ta nove k so zdej).v bližnji prihodnosti bom šla na teste, pa bi zelo rada videla kako izgledajo. Pomagale bi mi tudi ta stare če ima kdo.
Ali se po vprašanjih zelo razlikujejo kot CPP testi?
Če jih slučajno imate mi jih pošljite na e- mail larikalarisalara4@gmail.com

Najlepša hvala
larisa lara**

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 17, 2007 12:41 pm

že zdaj je preveliko "kretenov" na cestah.... če boš pa samo prepisovala,bo pač na cestah eden več - pač nekdo,ki niti najbolj enostavnih oz. za voznika določenih pravil ne zna...

... torej nauči se iz knjige ter reši tako kot znaš... če boš znala,boš pač naredila,če ne boš,pač nimaš osnov,ki bi ti dovoljevale da greš na cesto!
Zadnjič spremenil RedBull™, dne So nov 17, 2007 12:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Re: občinske pole

Napisal/-a firebird So nov 17, 2007 12:41 pm

larika_007 je napisal/-a:pozdravljeni!

imam eno vprašanje, prošnjo in sicer ali morda kdo ve oz. jih ima občinske pole (te ta nove k so zdej).v bližnji prihodnosti bom šla na teste, pa bi zelo rada videla kako izgledajo. Pomagale bi mi tudi ta stare če ima kdo.
Ali se po vprašanjih zelo razlikujejo kot CPP testi?
Če jih slučajno imate mi jih pošljite na e- mail larikalarisalara4@gmail.com

Najlepša hvala

Ta nove je kar težko dobiti,moram pa te potolažiti,da so celo lažje kot pri CPP testi,ker ni več glupih vprašanj na katere je več (zavajajočih) odgovorov,vsaj tako je rekla moja bejba,ki jih je delala v septembru.
Good luck

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird So nov 17, 2007 12:44 pm

RedBull™ je napisal/-a:že zdaj je preveliko "kretenov" na cestah.... če boš pa samo prepisovala,pa pač na cestah eden več - pač nekdo,ki niti najbolj enostavnih oz. za voznika določenih pravil ne zna...

... torej nauči se iz knjige ter reši tako kot znaš... če boš znala,boš pač naredila,če ne boš,pač nimaš osnov,ki bi ti dovoljevale da greš na cesto!

Pa saj sam veš,da pri nas ni kaos zaradi tega ker folk ne pozna pravil,problem je,da jih zavestno ne upošteva.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So nov 17, 2007 2:46 pm

http://www.vozniski-izpit.com/testcpp/k ... ija_b.html <---- Če tole nekajkrat (oz. raj večkrat) rešš brez napak, ti more tud na občinskih it, ker so vprašanja identična.
Slika

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 So nov 17, 2007 4:34 pm

RedBull™ je napisal/-a:že zdaj je preveliko "kretenov" na cestah.... če boš pa samo prepisovala,bo pač na cestah eden več - pač nekdo,ki niti najbolj enostavnih oz. za voznika določenih pravil ne zna...

če nisi dobro prebral kar sem napisala ti bom tukej obrazložila zakaj sem hotela pole: zato ker me zanima kako izgledajo.ne pa da bom prepisvala oz. se jih piflala na pamet...kwa mi bo to koristl u življenju?? newem zakaj sem napisala d bi ble dobre tut ta stare. zih ne zato da se jih bom piflala na pamet.
pač želela sm samo to da bi videla kako izgledajo. doma imam 3 knjige, katere sem si podrobno prebrala tako da nč ne skrbi.

in še to: kretenov je zato tolk ker ne upoštevajo pravil ne da jih ne poznajo. nočejo jih upoštevat.

lp
larisa lara**

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So nov 17, 2007 6:00 pm

Res je kar pravi PureTNT, dejansko se veliko ljudi v prometu sploh ne znajde, nekateri pravil ne poznajo, drugi se jih oklepajo kot pijanec plota, tretji sanjarijo oz počnejo vse kaj drugega kot pa vozijo, zato pa je tako stanje na cestah kot je. Tisti, ki zavestno ne upoštevajo pravil so še najmanjši problem, saj le to dokazuje, da se jih zavedajo, da se zavedajo kaj delajo narobe in le to naredijo namerno, pri tem pa več ali manj gledajo na to da ostalih ne ogrožajo in ne ovirajo ostalih udeležencev v prometu (ne rečem, tudi popolnoma normalnemu človeku po določenem času vožnje v zastojih brez pravega razloga in gledanju vse sorte nesposobnežev na naših cestah, poči film, potem pa izpade norec, da ne rečem kriminalec, ki bi bil v očeh prej omenjenih mečkačev še najbolj primeren za odstrel, ampak temeljni problem se skriva drugje, ne ve tistih ki zavestno delajo prekrške in ki jih naša država tako veselo kaznuje, temelji problem je v splošni kulturi voznikov, v prometni signalizaciji, znakih, omejitvah, cestah, usposobljenosti voznikov za vožnjo, itd., ampak tega problema si nihče, ki je na oblasti (zadolžen za to področje) ne upa niti povohati).

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 17, 2007 7:02 pm

Volvo5er in PureTNT sta dobro zadela poanto večine težav na cestah. Edina rešitev bi bila, da vsakih 10 let ponovimo opravljanje brezplačne izpitne vožnje.

Tako bi marsikoga vsaj prisilili, da si ponovno prebere pravila in predpise. Nesposobneže in ignorante pa dol s cest - nam bo vsem lepše. Če smo koliko toliko kritični do samega sebe bi se morali vsi 100% strinjati s takim predlogom.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So nov 17, 2007 7:19 pm

se strinjam. probleme dalajo tudi križišča, kjer prednostna zavije in podobno. ponoči nihče ne gleda na znake nad semaforji (ko utripajo).

mnogo jih ne upošteva varnostne razdalje - če grem 100 tam kjer je 80 - ampak jaz to izvedem varno ;) - in se mi še en falus lepi na rit, popizdim - zato pa imamo zadnje meglenke. pred prehodi se ne ustavlja. pri zavijanju v križišče nihče ne gleda za pešce in koledarje.

no potem imamo tu še svetlo izjemo kolesarjev pedrov rekreativcev v svetlečih oblekicah, ki vozijo v nasprotno smer, mislijo, da se lahko peljejo vzporedno po cesti, sredi ceste, po kolesarski v nasprotno - če sem s kolesom in mi gre kak tak nasproti, ga zrinem v robnik ali pa na cesto; ti ritopiki se vozijo tudi po pločnikih in mislijo, da se jim boš še umikal)....

na teh cppjih namenjajo preveč pozornosti raznim bedarijam, kot so max dolžina prikolice, hitrost s prikolico, medtem pa se folk ne zna pelat čez križišča.

sicer ne vem, zakaj imaš 3 knjige za cpp, morda delaš izpit za helikopter, ampak vseeno - križišča je treba razumet, če že drugega ne.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So nov 17, 2007 7:22 pm

Stvar je taka, da če poznaš in znaš in se jih zavedaš pravil v prometu namreč, tistih ki si se jih naučila iz knjig ti polo lahko sestavim jaz, pa ne sme biti problema. Ne rabiš nič, le hrabro brez treme...
lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So nov 17, 2007 7:27 pm

blazp je napisal/-a:s, da se lahko peljejo vzporedno po cesti, .

prej sem spregledal, novi ZVCP jim to omogoča, priznam nisem pa preverjal v kakšni obliki

drugače pa x2

lp

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So nov 17, 2007 9:46 pm

a zdaj jim pa še zakon to dovoljuje? mislim bravo! v nasprotno stran avti, pred mano dva kolesarja, ki mislita, da sta močnejša od avta (kar po zakonu celo sta). in kako naj ju prehitim? ok, ko bom mel patrio 8x8 bom sam pelu.

zakoni pa itak .... mislim .... pa predpisane kazni .... ste vedeli, da je za parkiranje na pospeševalnem oz. ustavljalnem pasu zagrožena enaka kazen kot za miroljubno parkiranje pred lastno bajto? 80€. alkohol in hitrost .... sej ne rečem glede alkohola, tudi hitrost dela svoje, če se kdo preserava, ampak za nesreče so odgovorni tudi debili, ki vozijo 20 pod omejitvijo in mečkajo malo levo malo desno .... kot moja sošolka iz gim., ki je falila izvoz na AC, pa je šla lepo v rikverc z agrumentom, da je bilo vse frej.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So nov 17, 2007 11:35 pm

tako je. si pa lepo povedal tudi za početje med vožnjo. kaj folk vse počne - kako lahko voziš normalno, če zraven z eno roko telefoniraš, z drugo pa kadiš. nekako ne gre. sem pa zadnjič videl prasca, ki je telefoniral in se zraven basal z big macom, vsake toliko je vzel še cocacolo, mislim svašta. zato pa se je peljal 40 po celovški, folk pa živčen zadaj.

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Ne nov 18, 2007 9:04 pm

pureTNT in Redbull se ti ne zdi da sta mal na offtopic napelal ,tud en se ni oglasu da ma kake pole sam neki govorite o pravilih kdo jih zna in gdo ne,

jst lhka zrihtam kake pole mislem da mam tastare še doma

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Ne nov 18, 2007 10:42 pm

Js mam tut stare v word obliki z resitvami..ce nucas, pm..

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 19, 2007 11:59 am

nejc, sj jst sm ji dal link, kjer so vprašanja iz občinskih pol.
Slika

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Po nov 19, 2007 2:05 pm

BBoss je napisal/-a:Volvo5er in PureTNT sta dobro zadela poanto večine težav na cestah. Edina rešitev bi bila, da vsakih 10 let ponovimo opravljanje brezplačne izpitne vožnje.

Tako bi marsikoga vsaj prisilili, da si ponovno prebere pravila in predpise. Nesposobneže in ignorante pa dol s cest - nam bo vsem lepše. Če smo koliko toliko kritični do samega sebe bi se morali vsi 100% strinjati s takim predlogom.

podpis :)

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 Po nov 19, 2007 2:51 pm

IcEm4n je napisal/-a:nejc, sj jst sm ji dal link, kjer so vprašanja iz občinskih pol.

ja tele uprašanja sm šla že usa skos k so na netu. samo ni fajn to..k se kšnga zmotm pol pa ne napiše ker je biu narobe in kašna je pravilna rešitev.
ponavad jih rešm 70 % ... zmer neki falim
larisa lara**

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 Po nov 19, 2007 2:55 pm

The Stig je napisal/-a:Js mam tut stare v word obliki z resitvami..ce nucas, pm..

ja lahko mi pošlješ na g mail k sm napisala zgori:)
use je dobrodošlo:)

pa hvala ane**
larisa lara**

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 19, 2007 4:39 pm

http://www.vozniski-izpit.com/testcpp/k ... ija_b.html <-- ne mi rečt, da ti ne pokaže, kaj narobe rešš in kater odgovor je pravilen? Spodi maš gumbek Oceni (potem ti pa v novem oknu odpre).
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov