Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

50 evrov za vožnjo po mestu?

Napisal/-a sonček Če nov 22, 2007 9:12 pm

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 071159.php
50 evrov za vožnjo po mestu? - 24ur.com

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če nov 22, 2007 9:13 pm

Letno - neke vrste taksa pač.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če nov 22, 2007 9:17 pm

preprečevanje my ass...a če boš dau 5O€ boš pa kej mnj onesnaževou...sj to ne morš vrjet...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če nov 22, 2007 9:21 pm

EU slovenijo opozarja ja ko mamo 2 malo večja mesta ki jih obdaja veliko gozdov, kjer so vsi semaforji rdeči pa vse stoji. Ker se meščani vozijo po mestu vsak s svojim avtom tisti od zunaj ki pa se pripeljejo v službo 30 kilometrov pa potem domov pa bom plačeval al kaj? Pa daj ga srat.... Naj se malo prvo EU zamisli s svojimimesti pol pa pridejo v slovenijo nadihat se čistega zraka... Pol pa meni merijo izpušne pline dizlašom pa ne... Kaj še povem ene dobre stvari ne morem povedat... Tega pa ko je to govoril peder mamim bi rad videl prasca polnega denarja pripeljal z vlakom pizdek jedni bi ga na gobec.
Zadnjič spremenil xandrej, dne Če nov 22, 2007 9:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Z_oka_lo!!
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Z_oka_lo!! Če nov 22, 2007 9:28 pm

Razpizdi me samo to da ma EU take finte a ma slovenija največ gozdov in najčistejše okolje ter zrak...tako so vsaj raziskave pokazale zaj pa tu nekaj kr... :? :x
Kaj je pijano se strezni,kaj pa je noro pa noro ostane...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če nov 22, 2007 9:29 pm

bil je že čas za podoben ukrep
...jst vidim v tem pozitivno stvar in sicer manj obremenjujoče mestno jedro,ker vožnja od 14.00 do 16.00 je kaos v lj središču (npr. od šiške do kliničnega centra ali pa obratno) rabiš 1h kar ni normalno

kar se tiče izpušnih plinov je pa larifari

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če nov 22, 2007 9:30 pm

adis je napisal/-a:bil je že čas za podoben ukrep
...jst vidim v tem pozitivno stvar in sicer manj obremenjujoče mestno jedro,ker vožnja od 14.00 do 16.00 je kaos v lj središču (npr. od šiške do kliničnega centra ali pa obratno) rabiš 1h kar ni normalno

Po moje si iz mesta.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Če nov 22, 2007 9:32 pm

saj je sam povedal da normalni ludeki tak nebojo morali plačat tak da se bojo spet samo oni šopirli po mestih ko majo neka dobre avte!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 22, 2007 9:33 pm

@xandrej: ne sem pa zraven mesta

@matjaz46: ah šopirjenje gor ali dol misliš na normalne ljudi a.k.a. bogatuni? :shock:

sicer uporabljam obvoznico za pot do službe in nazaj a včasih pot tudi nanese v samo središče mesta zaradi raznih opravkov
Zadnjič spremenil adis, dne Če nov 22, 2007 9:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če nov 22, 2007 9:33 pm

Bi se lahko folk iz centra kdaj na bicikel vsedel ... ne bom si jaz iz Celja bicikel v prtljažniku vozil, pa potem od ronga do centra gonil. :roll:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če nov 22, 2007 9:35 pm

In na ta način bodo parkirišča spet več služla, lpp bo imel vrtoglave dobičke, železnice bodo poravnale ves dolg hmhmhm zakaj je treba to uvest. Ni problema jaz sem se tako vozil 3 leta, ko sem pa izpit naredil za avto sem se pa to Dolgzga mosta peljal potem pa šel na 6 bus.
Se vidi kaj to dela EU. EU nas imam pod kotrolo
Osu gre samo enkrat na led.lp

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če nov 22, 2007 9:41 pm

f.taunus je napisal/-a:

Bi se lahko folk iz centra kdaj na bicikel vsedel ... ne bom si jaz iz Celja bicikel v prtljažniku vozil, pa potem od ronga do centra gonil. :roll:

TAKO!!! Pa je dež pa nihče nima za marelo pa vsak svoj avto pa gremo 2 kilometra iz nove vasi v center pa je... Pol pa bom jaz plačeval ko sem vsakidan 30 v eno smer pripeljem... Da mu matko nagačim ej sem jezen ko take idiote poslušam po televiziji potem pa še pametne mestjane... Pa brez zamere niso vsi isti. Pa še toti stari blokarji zrvaen ko si lastijo vse kaj je okoli pa zraven bloka ko pa zapade sneg pa iz 10 blokov 10 ljudi sneg kida pa še to je 10 bogih hišnikov da ne nadaljujem o travi ki se mora kosit pa kr avte gor parkirajo pa še kosilnice vidli niso če nebi se z avtom peljali v kaki 2 kilometra oddaljen velecenter merkur pa jih tam videli.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 22, 2007 9:44 pm

bile so variante z strani mol-a in lpp-a ko so mislili dati zastonj žeton in parking da bi ja sprostili mestno središče a ljudje za to niso bili navdušeni ker se vsi radi vozimo z svojimi avti, meni osebno ni noben problem se vsest na bus in pičit do službe ( kar včasih tudi počnem)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če nov 22, 2007 9:48 pm

f.taunus je napisal/-a:

Pa kaj še, naj še zimske plašče s špicami kupim, ali kaj ti misliš?
Jaz kolesarim po mestu navadno le, če se peljem nekam v naravo rekreirat, cestno kolesarjenje namreč ni zame, imam gorsko kolo in ga rad uporabljam v okolju, kjer ga lahko izkoristim .
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 22, 2007 9:51 pm

ja, sam če to misljo nardit, more pol bit tud kr precej novih busov, ki bo to maso ljudi vozil po Ljubljani.

Sicer mi je ta ideja o brezplačnem parkingu in žetonu dobra.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če nov 22, 2007 9:56 pm

folk kak mislite da je v sosednji avstriji, švici...

skor nobedn se ne pripelje z avtom v mesto ker je predrago!!
v švici ti zaračunajo parkiranje na 3minute...
avstriji je tudi hudo... vedo tisti ki tam delajo...

rešitev je v tem da se folk pripelje na obrobje mesta kjer so parkirišča in od tam nonstop vozijo avtobusi...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če nov 22, 2007 9:57 pm

Vse lepo in prav. Ampak takso bi morali plačat tudi prebivalci mest, ki nimamo druge kot parkirat avto doma pred hišo. Je pošteno da bo treba plačat takso ali pustit avto bogu iza nogu in se do njega "trogat" pol ure?

Aja, pa še to, model je prijavil 50€ na FURO, ne na leto! Torej, da se pripeljem domov plačat 50€? :shock:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če nov 22, 2007 10:23 pm

Aha, to je pa že bolje, potem se je zapletel pri govorjenju model. KAr je pa potem kul, pod pogojem da:

- uredijo parkirna mesta okoli mest
- javni prevoz naj ima zmerne cene
- uredijo kvaliteten javni prevoz
- free parking

Samo en problem je...100 tisoč ljudi pride v lj...recimo da je to vsaj 40-50 tisoč avtov. Koliko parkirnih mest je to? :twisted:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 22, 2007 10:33 pm

nekje sem zasledil da vsak vstop v mesto npr. v oslu-norveška moraš plačati 20 nok-ov kar je cca. 2.5 €, kar pride na mesec 75€

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če nov 22, 2007 10:34 pm

hecaš? :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov