Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

JAOO!!! Kolega pihnu 2,2 promila!!! Kakšne šanse ima?

Napisal/-a Galantfrik Po avg 18, 2003 6:43 pm

Prejšnji teden se je kolega okoli enih ponoči peljal domov (v Ljubljani). So pač malo popili ampak ni bil ful pijan. :roll:
No v glavnem, se nasproti njega pripelje kibla in polkrožno obrne (nikjer nobenga na cesti)... No on jih je seveda opazil in zavil v prvo ulico desno in takoj zatem spet desno na neki parking. Gre hitro ven iz avta in nedolžno šeta od koder se je pripeljal. Ko je bil cca 10-20 metrov od avta se pripelje kibla in kuj ven uleti en štrumf in vpraša:
"Kam pa se vam mudi?"
- "Nikamor..."
"A je vaš tisti avto?"
- " Ja je..."
"A boste pihau"
- Ja bom, ne...

No in pihne on 2,2 promila, vzamejo mu vozniško, mu prepovejo nadaljno vožnjo in se odpeljejo.

Zanima me, kakšne šanse ima, da ne ostane brez izpita glede na tele okoliščine, ki pa ne vem kaj pomagajo:
- Na zapisniku so štrumfi napisali napačen naslov ulice kjer so ustavili (napisana je sosednja ulica)
- V ZVCP-ju piše, da je voznik, kdor vozi vozilo po cesti - on je bil 10 metrov stran in kadil čik, ter šetkal... :roll:

Ali se lahko zgovarja na neko tako varianto kot, da ga je bilo strah, da bo tepen in ni upal odkloniti testa...
Lahko pove tudi, da je vozila njegova punca in odšla v blok pri tem parkirišču, kjer čisto po naključju stanuje ena kolegica...
On je bil pač toliko pijan, da se sploh ne spomni kaj je podpisal :?:
Nekaj v tem smislu...

Kakšne imate izkušnje? Kakšne šanse ima, da mu ne bi vzeli izpita?

Vsem se za pomoč in kakršenkoli nasvet zahvaljujem!
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po avg 18, 2003 6:49 pm

dobr odvetnik pa bo :wink:

sicer bi pa blo fino,če bi to komentiral bimmer.

2,2 pa ni bil hudo pijan.mal lari fari,eh :?: :evil:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po avg 18, 2003 6:54 pm

Kot prvo, pri 2,2 je BIL FULL PIJAN. Je pa bil cepec, ker je sploh pihal in dal vozniško, ker je bil peš. V takem primeru ga lahko samo legitimirajo, ker ni dokazov, da je sploh on vozil. Zajebal je stvar, že takrat. Sicer je pa tako: ko piješ, ne vozi. Prav je, da se s ceste spravi dol tiste, ki pijejo in vozijo, pa naj bodo redni pijanci ali pa priložnostni pivci.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po avg 18, 2003 7:00 pm

res je naredil napako da je pihal če je bil peš ob vozilu in so ga tako ustavili!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Po avg 18, 2003 7:02 pm

Je @reber VSE prav povedal.
Drgač pa si pri 2,2 že zlo pogumen in me prav nič ne čudi, da je pritrdil glede avta..
:roll:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Po avg 18, 2003 7:09 pm

Ne podpiram tega in upam da dolgo ne bo na cesti. Taki NISO za na cesto!! Drugače bi pa samo reku, da ni tisto njegov avto in to bi bilo to.
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po avg 18, 2003 7:32 pm

D.J. je napisal/-a:Ne podpiram tega in upam da dolgo ne bo na cesti. Taki NISO za na cesto!! Drugače bi pa samo reku, da ni tisto njegov avto in to bi bilo to.

Če se policajem zdi vse to sumljivo, osebek legitimirajo, avto pa preverijo, kdo je lastnik in če je avto registriran na ta osebek ali na kakšnega fotra, potem je sum potrjen. Še vedno pa manjkajo določeni dokazi.
Je pa tako, da osebek podkrepljen s promili, ni sposoben jasno in hitro misliti, za povrh vsega pa je še preveč pogumen.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 18, 2003 8:02 pm

2.2 eh pa je bil čist trezn, valda. Logočno.

Kaj je sploh vozu. Sam sem votnik začetnik in je to eden od razlogov, da med vožnjo ne pijem (,da se ne polijem :) ) ampak tut pol ne bom veliko več. Mislm takšen človek pa res ni za na cesto. Sploh pa ne za v LJ.

V bistvu sem bil za dan državnosti *rahlo* pijan in peljal domov ampak to je blo po prazni cesti, 1.8 km. (Sem pa v Moravčah vozu za policaji :o Uou sem se tresu).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po avg 18, 2003 8:56 pm

Uf...glede na okoliščine ki si jih opisal se bo ziher zmazal...nobenega dokaza ni da je on vozil avto!!!! Isto je če te na radar dobijo...če majo "pištolo" pa da čez nekaj 100m ustavljajo ti mirno zaviješ na eno "odvozno" cesto tačas in si rešen zadeve...mene so počli ko sem čez naselje peljal 80km/h in ker sem odvil pred taplavim ki ustavlja in kasira, ter sem po "stranski" stezi spizil MI NE MOREJO NIČ!!!! Četudi si človek zapiše registracijo NE MORE LASTNIKA AVTOMOBILA KAZNOVAT!!!! VOZNIK JE LAHKO KDORKOLI!!!!
Sicer so pa mojega kolega ustavil ker je IBER kršil hitrost čez naselje in ker so se zmotli ko so št. vozniškega izpita prepisoval MU NISO MOGLI NIČ!!!
Na sodišču je pač u easy rekel, da ne ve če je on takrat vozil in čeprav vedo da se norca iz njih dela niso mogli kazni nad njim izvest!!!
Upam da sem tem vsaj kaj prispeval k "odrešitvi" tvojega kolega...
Drugač pa...NE VOZIT KO PIJETE (če vam je lih treba pit :roll: )

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Po avg 18, 2003 10:22 pm

Vince je napisal/-a:...
Sicer so pa mojega kolega ustavil ker je IBER kršil hitrost čez naselje ...

pha, 4 km/h več kot ti in to je že IBER :shock:

Drgač pa: don't drink and drive!!! Čeprow so to tud drugi že povedal (ne vem, kaj bi s takim človekom naredu, če bi nabasu vame -> po sodni poti sevede :P )

Moj nasvet: posvetuje nas se s kom, ki (najbolje da ga pozna) se spozna na te zadeve, taki ponavad najdejo miljon napak, pol pa pritožbe, ...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Po avg 18, 2003 10:51 pm

hmm, zakaj vozite ko pijete?
vem da je zdaj prepozno obžalovat in nesmiselno komu pamet solit...je kar je...najhuje pa je to, da je vse podpisal, torej je priznal da je njegov avto in da je vozil...

v soboto sem bil s punco zunaj...cirka 25km od doma...sma pač spila malo preveč in sem pusti avto na mestu, ter šel s taxijem domov (ni nama blo škoda 2 čuka za taxi)...drugi dan popoldne sem pa šel po avto...

lp

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po avg 18, 2003 10:59 pm

2.2 promila, sej to ni velik, če ga redno piješ
Sm šu lansk let s pijatlom NA zabavo, k enmu sošolcu, pa šo prijatelja ustavili murjaki.
Ker ispita že pol leta nima, mu je dal pač pihat in je napihal 2.4 ( men se je zdel da se obnaša kot da ma 0.5 promila ) . pol ko je to napihu se je nazaj usedu u avto pa šu, men pa nč jasn. ( pa da nov kdo kej mislu policaj je neki žvižgu pa mahu za njim)

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Po avg 18, 2003 11:10 pm

hm alfa331,5, če sta ga oba tolko spila, pol ni čuda da se je tebi zdelo, da se obnaša kot trezn :)

lp

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po avg 18, 2003 11:21 pm

ne, jsm ga sploh me pijem, ga ne smem ( neka pizdarija z želodcem)

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi To avg 19, 2003 1:07 am

Lahko samo rečem, da upam, da mu bodo izpit vzeli za čim dalj časa in da bo v tem času prišel k pameti. Zaradi takega gnoja, kot je ta tip imam nekaj kolegov manj.
Lp

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To avg 19, 2003 6:59 am

Vinko moj Vinko, tule pa moram rect, da si brcnu malo v temo. Ze par let oz. od sprejema popravkov ZVCPja obstajajo tako imenovani tihi radarji. Ti se peljes, ono te slika, tajnica na polciji pa sliko v kuverto in jo poslje lastniku na dom. Lastnik ni vozil??? Nobody gives a spolni odnos! Ce ni vozil on potem mora vedet, komu je takrat posodil avto. Je pa res, da te za to ne privlecejo sodniku za prekrske ampak ti izrecejo mandatno kazen.

ERGO

Ce te pihne na radar - kakrsenkoli ze, pa te ne more ustavt, da bi ti to v ksiht povedu, dobis ti, al pa tvoj ata, punca, sestra ali kdorkoli ze je voznik, na dom poloznico z lepo slikico. Sorry, ampak tko je!

Kar se pa tice tega reveza z 2.2 - tista varianta, da je vozila punca bi bila se nekako mozna, ce ni tip podpisal, da je vozil on. Pa se to je malo verjetno, tako da lahko pocasi zacne sparat za ponovno opravljanje vozniskega izpita. Pa seveda za kazen...

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI To avg 19, 2003 7:33 am

Vesi je napisal/-a:Lahko samo rečem, da upam, da mu bodo izpit vzeli za čim dalj časa in da bo v tem času prišel k pameti. Lp

Tud jest sem že imel na cesti srečanje s takim, ki ni 'nič pijan' pri celo 2.7 !! Zame se je takrat res srečno končalo le podrajsan blatnik, sledi njegovega poleta s srednjega pasu po zraku v levo stran tunela, pa potem še vedno po zraku v desno stran, pa pol mal prevračanja, no, sledi se še zmer poznajo na koncu tunela Golovc v smeri proti Ljubljani. Tip je bil pa celo taksist !!

Lp, Bojan

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik To avg 19, 2003 7:51 am

Hmm - vidim, da ste vsi imeli neke podobne izkušnje. Sej fant drugače ni pijanec, pa tudi nima navado pijan sesti za volan, ampak sej vemo kako je - skoraj vsak od nas je že kdaj sedel za volan po nekaj pirčkih (no... večina :roll: ). Bomo vidli kaj bo - v vsakem primeru bo tole dobra šola, ne samo njemu - tudi ostalim naj bo!

V končni fazi bi se lahko končalo z dosti bolj črnim scenarijem - prometna nesreča ali kaj podobnega. Hvala bogu - do tega ni prišlo.

Hvala vsem.
Zadnjič spremenil Galantfrik, dne To avg 19, 2003 7:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To avg 19, 2003 7:52 am

odvetnika,neki tolarčkou pa bo vse vrei :P

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To avg 19, 2003 8:03 am

bi tut jst šel na tisto varianto, da je punca vozla, pa da je sam k prjatlci skočla, glede zapisnika pa bi se mogoče lahk zgovoru, da je bla tema in da ni vidu da je podpisu da je on vozu (če je?)!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov