Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Tomas214
Nov uporabnik

ESP da ali ne ?

Napisal/-a Tomas214 Po jan 21, 2008 5:37 pm

Kupujem nov avto in se odločam med Golfom Plus ki ima ESP in tistim ki ga nima.Zanima me pa če se res splača dati nekaj več denarja za ESP sistem.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jan 21, 2008 5:45 pm

Poglej na youtube par posnetkov in testov, kjer preizkušajo esp. Večinoma ga priporočajo ;)

http://www.youtube.com/watch?v=T9Y6z7cXxEE
Zadnjič spremenil Pavel_P, dne Po jan 21, 2008 5:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 21, 2008 5:48 pm

da,doplačaj in vzemi tistega z ESP.nebo ti žal.pa lahko te reši v kritičnih situacijah(ne nujno po tvoji krivdi),kjer bi bila škoda dosti večja kot to doplačilo!

javi odločitev 8)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jan 21, 2008 5:49 pm

Se splača... Prej sem imel Golfa IV, ki je imel le ASR. Se pravi proti zdrsu. Sistem je zelo dobro imet pri močnejših avtomobilih, saj ob malo nepazljivosti lahko hitro zakuriš gume. Je pa ASR šit, če ti prvi konec odnese (podkrmari), saj si z njim ne boš nič pomagal.

Sedaj imam A3, ki pa ima ESP. Testiral sem ga na enem mokrem in zelo spolzkem križišču (kjer ni prometa). Če hoče avto podkrmarit, ga sistem (tudi na grob način) poravna. Sicer pa ne pričakuj čudežev od te elektronike. Fizika ima še vedno svoje meje :!: Če imaš možnost, ga vzemi.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po jan 21, 2008 5:50 pm

zakaj ljudje sparajo za svojo varnost?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jan 21, 2008 5:53 pm

esp :D

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 21, 2008 5:56 pm

SamoK je napisal/-a:zakaj ljudje sparajo za svojo varnost?

zka si pol tanka ne kupiš* :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Po jan 21, 2008 6:18 pm

SamoK je napisal/-a:zakaj ljudje sparajo za svojo varnost?

očitno je avtor mislu da je to zgolj ena kratica več za 650€ ki podaljša spisek opreme. pomoje se bo po ogledu filmčka znal prav odločit :D

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 21, 2008 6:45 pm

Če bi jaz kupoval nov avto, bi vsekakor vzel ESP. Zna biti zelo dobrodošel in rešiti marsikatero povsem nepričakovano situacijo, finančno gledano se lahko zelo obrestuje, pa tudi kakšno življenje lahko reši. Jasno pa, ESPja se ne sme izkoriščati, ker fizike ne more premagati.

Sh3bO je napisal/-a:Je pa ASR šit, če ti prvi konec odnese (podkrmari), saj si z njim ne boš nič pomagal.

S temle se ne strinjam. Imam ASR v Golfu IV in njegova največja prednost je ravno preprečevanje podkrmajenja. Na primer, v srednje-oster ovinek na spolzki cesti pripelješ s prilagojeno hitrostjo, v ovinku pa preveč pohodiš gas. ASR bo, precej hitreje kot povprečen voznik, ugotovil zdrs sprednjih koles in primerno zmanjšal moč motorja, s tem bodo sprednja kolesa ponovno dobila oprijem in avto bo sledil ovinku. V primeru brez ASRa bi avto zakopal in šel naravnost, odvisno od voznikovih reakcij pa to lahko vodi tudi do nesreče. Pogoj za opisan primer je primerna hitrost pri vstopu v ovinek, jasno se pa lahko tudi ta primer izigra, če v ovinku še močneje zavijemo.
Slika

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Po jan 21, 2008 6:51 pm

ko sem kupoval nov avto je esp bil pogoj. Čeprav ga 99% ljudi zraven ne kupi. obrazložitev=ne vem kaj bom s tem. :roll:
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jan 21, 2008 6:56 pm

jst bi ga vzel. sicer ga nimam, ampak sem že bil v kakšni situaciji, kjer je šlo zelo na tesno in takrat bi z veliko manj trudu in švica zadevo speljal.

Uporabniški avatar
maks01
Nov uporabnik

Napisal/-a maks01 Po jan 21, 2008 7:00 pm

Jaz ga na žalost nimam. Vozil pa sem že precej avtov z ESP-jem in ga bo tudi moj naslednji sigurno imel :D
Megane 1.9 dci

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po jan 21, 2008 7:02 pm

ESP je zakon zato ga enostavno moraš imeti :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 21, 2008 7:06 pm

super video predstavitev o delovanju ESP. To bi morali vsakemu pokazati ob nakupu novega avtomobila.

Večina ljudi kateri ima ESP(ipd. pomagala, ki delujejo na enakem principu vendar imajo drugačno ime) lahko potrdi, da mu je pomagalo že v kaki kritični situaciji. Meni je že večkrat pomagalo iz kriznih situacij(ne po moji krivdi). Še posebaj ko je mastno cestišče

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 21, 2008 7:13 pm

hladni saj točno to je, da si ga mogoče koristil parkrat. Ampak lahko, da bi brez njega se drugače končalo. Ni pravilo, lahko pa je.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jan 21, 2008 7:29 pm

Mate je napisal/-a:Če bi jaz kupoval nov avto, bi vsekakor vzel ESP. Zna biti zelo dobrodošel in rešiti marsikatero povsem nepričakovano situacijo, finančno gledano se lahko zelo obrestuje, pa tudi kakšno življenje lahko reši. Jasno pa, ESPja se ne sme izkoriščati, ker fizike ne more premagati.

Sh3bO je napisal/-a:Je pa ASR šit, če ti prvi konec odnese (podkrmari), saj si z njim ne boš nič pomagal.

S temle se ne strinjam. Imam ASR v Golfu IV in njegova največja prednost je ravno preprečevanje podkrmajenja. Na primer, v srednje-oster ovinek na spolzki cesti pripelješ s prilagojeno hitrostjo, v ovinku pa preveč pohodiš gas. ASR bo, precej hitreje kot povprečen voznik, ugotovil zdrs sprednjih koles in primerno zmanjšal moč motorja, s tem bodo sprednja kolesa ponovno dobila oprijem in avto bo sledil ovinku. V primeru brez ASRa bi avto zakopal in šel naravnost, odvisno od voznikovih reakcij pa to lahko vodi tudi do nesreče. Pogoj za opisan primer je primerna hitrost pri vstopu v ovinek, jasno se pa lahko tudi ta primer izigra, če v ovinku še močneje zavijemo.

Ja s tem se strinjam, da pohodiš gas sredi ovinka. Takrat bo res preprečeval zdrsavanje pogonskih koles. Problem nastane, ko v ovinek pripelješ malo hitreje - takrat ko ti prednji del odnese, je pa že prepozno. Lahko samo upaš da se ne skantaš...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 8:00 pm

vinccent je napisal/-a:ko sem kupoval nov avto je esp bil pogoj. Čeprav ga 99% ljudi zraven ne kupi. obrazložitev=ne vem kaj bom s tem. :roll:

bravo.pri meni je biu tut pogoj esp,pa ceprav sem kupiu rabljenega.
je pa treba povedat da pri "dirkanju " ti esp lahko naredi vec skode kot koristi.sm se parkrat skor ubu k mi sred ovinka gas pobere ker je biu avto kao na meji,aja pa tut ce ti rt odnese nesmes kontrat ampak pocakat da esp svoje naredi,ker ce bos kontrau si u p***i,tut to se mi je ze naredl.
hvala bogu vse brez posledic
Ni vse res kar napišem

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Po jan 21, 2008 8:28 pm

moj esp gori non stop ce se spravim gonit ;) vzemi se splaca se posebno na nasih totalno zlizanih in zjebanih cestah :lol:

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po jan 21, 2008 9:15 pm

Definitivno vzemi ESP - sploh po zasneženi cesti (kar je sicer ćedalje redkeje) ti pride še kako prav.

LP

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 21, 2008 9:23 pm

ESP je zares dobra stvar. Ampak ga moreš bit navajen. Ko se vklopi moreš volan sam primiru držat, nič kontra volana al pa kej podobnega, tak ko je že nekdo zgoraj napisal.Je pa tut res, da čudežev ne dela in ko prekoračiš "tisto" mejo, te več nebo rešil

Sh3bO je napisal/-a:Problem nastane, ko v ovinek pripelješ malo hitreje - takrat ko ti prednji del odnese, je pa že prepozno. Lahko samo upaš da se ne skantaš...
Stisneš sklopko in zaviraš, pa volana ne smeš še bolj v ovinek zasukat.
LP Rok
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov