peroman je napisal/-a:Zivjo!
Avto(uno letnik 93) sem mi pregreva in mehanil(uradni fiat servis) mi je reku, da je verjetno treba tesnilo glavemotorja zamenjat kar pri njih pride 40kSIT. Mogoce kdo ve kje bi se to dalo ceneje porihtat?
lp,
Pero
peroman je napisal/-a:...
Simptomi so pa taki: Avto mi gre vredu ce se peljem po ravni cesti. Takrat je temperatura nekje na sredini stevca. Ce se ustavim v kaki koloni mi zacne temeratura precej rasti. Isto mi temperatura naraste ce se peljem v klanec. Ko avto ustavim mi pogosto zacene metat vodo skozi pokro ekspanziske posode(ki je pri tem avtu skupaj s hladilnikom)
....
Pero je napisal/-a:
preveri termostat če pravilno deluje
preveri če je hladilni sistem res zatesnjen. Hladilni sistem je ponavadi pod pritiskom da voda kasneje zavre. Če ni lahko hitro zavre kot ti opisuješ. Dovolj je že najmanjša nezatesnjenost da avto začne kuhat. Zamenjaj pokrovček na expanzijski posodi!
Poglej če so kje kakšne sledi vsedlin kjer pušča (na hladilniku, pod vodno pumpo, na ceveh...)
Morda je tudi izrabljena/polomljena vodna pumpa (zamenjaj! )
preveri tudi cevi če niso porozne in pritegni vse objemke.
če nič od tega ne pomaga je morda res tesnilo glave.
mazda-mx3 je napisal/-a:Peroman: moje sozalje, tega se ne bos nikoli vec resil! Ti povem iz lastnih izkusenj. Punca je dala ze 4x nova tesnila not pa glvo brusla pa vse kar zraven pride in se vedno je eno in isto sr**je.
Tesnilo itak, da moras urihtat naju je prislo stat okoli 28k SIT x 4![]()
Pol ni vec vode ven metalo ampak tudi v ekspanzijski je ni in ne vemo kje pusca, ker ni nikjer nic videt.
Ti povem kaj narediva: vsake dva dni dolijeva po 1 l vode.
Ce resis tezavo mi sporoci kako si....pa srecno!!!
Drugace ima nas uno isti motor, isti letnik edino KM ima 20000 manj (torej 97000).
LP
peroman je napisal/-a:Mogoce je kdo spregledal:
AVTO NE ZAKUHA. Ni pare. Ampak mece vodo ven cez pokrovcek. In to navadno samo ko stojim na mestu, ponavadi potem ko parkiram in ugasnem avto.
lp,
Pero
din je napisal/-a:Najprej bi probal menjat termostat in dobro prečistit hladilnik, sem imel primer, ko je bil spodnji del hladilnika pri UNOtu totalno zapacan. Gre pa oboje kar hitro narazen, tak da ni večji problem to porihtat, pa termostat je tudi drobiž. Če pa boš že glavo dol jemal, pa OBVEZNO RAVNAT!!! tisto ˝saj ni hudo zvita˝ je totalno mimo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov