Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Kraj: 10 km iz Gorenje vasi nad Poljanom v hribe

Ko, ti zmanjka nafte/bencina

Napisal/-a _sonček_ Pe apr 04, 2008 10:35 pm

Živjo

Vse lepo in prav, golfa teral po ac nakar sam naenkrat se ugasne, pogledam na števc ja porkamadona pozabu točt, sploh ne vem, kdaj sem nazadnje šel na petrol. No, ko je vse ugasnil so se pržgale lučke, verglam, verglam, verglam tišim na gas in hvalabogu avto vžge, dam v drugo na odstavnem pasu (takrat sem mel še en 80 not) pritsnem do konca, da je vse piskalo in po parih kilometrih na Ljubljanski obvoznico najdem petrol hvala bogu, da mal poznam Ljubljano. Grem na petrol, natočm polno in gasa dalje.
Dobra sreča, da je užgal.
Sam, če mi zmanjka nafte, ugasne in ta mi, da golf znak, da je tank prazn in da bo treba v radiju 5 km nujno na petrol.

Se vam je že, kdaj zgodil, da vam je zmanjkalo bencina ali pa dizla in kako ste potem naprej (poklicali asistenco, prijatelja). Jahvi mate itak vse elektronsk k vam pokaže za koliko km imate še goriva.
Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe apr 04, 2008 10:46 pm

:lol: :lol: :lol:
A to je hvalospev Golfu al kaj je smisel tega? Že vnaprej zanikam homofobnost ampak izluščil sem naslednje:

- Golf ful gre (ga je sonček teral)
- Ful malo porabi (ker se sonček ne spomne kdaj je nazadnje tankal)
- Tudi če zmanjka benza/nafte, se bo golf prižgal nazaj in lahko ga boš gonil v drugi prestavi po obvoznici, dokler ne najdeš Petrola
- Še sama sreča , da je Golf
- In odsedaj naprej vemo , da če ti golf crkne ga prižgeš in se brezskrbi pelješ dalje, ker to da crkne ti da samo znak da bo treba "počasi" na Petrol/OMW ipd....

Pa še odgovor, ja mi je zmanjkal benza na lastnem parkirišču, vzel drug avto in šel po benz.. Da se takim stvarem ognem, se ponavadi portudim in grem prejšnji dan tankat če vem , da bom naredil več kot 100km ;)

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe apr 04, 2008 11:24 pm

Brez benzina nisem nikoli ostal in niti ne bom.
Avto,moj partner!!!!!!!!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe apr 04, 2008 11:28 pm

Lani poleti mi je na obvoznici zmanjkalo nafte :shock:

Cukal je ze ene 10 kilomterov, a kazalec je se kazal neki, lucka pa tudi ni skoz gorela. Po obcutku sem imel tudi ze manj goriva.

Torej mi crkne... poklicem brata in greva na prvo pumpo. Kupim 5L destilirane vode, da dobim kantico in pol litersko radensko, da bom pretocil v avto ;)

Vse to naredim... avto noce vzgat??? Verglam... pa nic... koncno po nekaj tel. klicih (tudi AMZS), ugotovim, da imam na cevi za nafto eno pumpico... to uporabim in po nekaj poizkusih koncno vzge :o V tem trenutku se pripelje se AMZS... hvala k*rcu, je samo storniral nalog in sel novim avanturam na proti :lol:

Grem takoj natocit polno na OMV in natocim 35L in nekaj kapljic do vrha + 5L od prej in se nekaj sem vmes porabil znese nekaj cez 40L. A tankal sem ze ene parkrat zelo blizu 41L??

V glavnem mi ni jasno kako mi je lahko zmanjkalo nafte in zakaj sem natocil samo 40L in kak deci?

Da sem bil ta dan se tok bolj zivcen, saj sem za ureditev zadeve porabil 2 ure, je bil odhod na dopust iz zagrebskega letalisca... js pa se v LJ in se nic spakirano. :shock:

Zdej pa itak tankam pred podrazitvami na vsake 2 tedna in ne pridem vec blizu minimuma.

lp
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe apr 04, 2008 11:31 pm

@Psepi: ne primerna objava :?

am slabo je če ostaneš brez goriva je pa to resda skrb vsakega voznika da v to gleda kot gleda v števec za hitrost

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ Pe apr 04, 2008 11:40 pm

Psepi je napisal/-a::lol: :lol: :lol:
A to je hvalospev Golfu al kaj je smisel tega? Že vnaprej zanikam homofobnost ampak izluščil sem naslednje:

- Tudi če zmanjka benza/nafte, se bo golf prižgal nazaj in lahko ga boš gonil v drugi prestavi po obvoznici, dokler ne najdeš Petrola
- In odsedaj naprej vemo , da če ti golf crkne ga prižgeš in se brezskrbi pelješ dalje, ker to da crkne ti da samo znak da bo treba "počasi" na Petrol/OMW ipd....

Pa še odgovor, ja mi je zmanjkal benza na lastnem parkirišču, vzel drug avto in šel po benz.. Da se takim stvarem ognem, se ponavadi portudim in grem prejšnji dan tankat če vem , da bom naredil več kot 100km ;)

Že, kr ene par let sem na a.com in tazgale dobrga posta mrbit še nisem prebral

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So apr 05, 2008 12:19 am

_sonček_ je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a::lol: :lol: :lol:

Že, kr ene par let sem na a.com in tazgale dobrga posta mrbit še nisem prebral

Tlele vas je pa več trčenih kot sem si mislil... :nae

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward So apr 05, 2008 12:27 am

:lol: :lol:

enim je dolgčas
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So apr 05, 2008 12:29 am

lani sem ostal brez bencina,in to namenoma:kupil sem golfa 3tdi,ga polnega nafilu in se peljal dokler mi ni zmanjakalo bencina.razlog?-pri teh starih avtih ni potovalnega racunalnika,in edini nacin da TOCNO preveris range je ta,in moj je bil 985km z 55l.-priporocam vsem ki bi se radi prepricali
lp!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So apr 05, 2008 2:36 am

ni varjante da mi rata ostat brez goriva sploh...
drgač pa sonček,kdo pa drug... :D
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- So apr 05, 2008 4:14 am

sejjaretun je napisal/-a:lani sem ostal brez bencina,in to namenoma:kupil sem golfa 3tdi,ga polnega nafilu in se peljal dokler mi ni zmanjakalo bencina.razlog?-pri teh starih avtih ni potovalnega racunalnika,in edini nacin da TOCNO preveris range je ta,in moj je bil 985km z 55l.-priporocam vsem ki bi se radi prepricali
lp!

misliš nafte? :lol: nisem strokovnjak za VW samo mi TDI in bencin ne gresta nekako skupaj :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: Ko, ti zmanjka nafte/bencina

Napisal/-a Matjazy So apr 05, 2008 8:34 am

Zmanjkalo mi je nafte do sedaj 3x. Avto je že crknil. Ampak sem ga vedno uspel nazaj kresnit in se pripeljat do prve pumpe.
Hitro se zgodi, da pozabim tankat.. 1500km nič ne tankam, in pozabim, da je sploh treba.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So apr 05, 2008 9:26 am

zanimivo.. js pa tankam ko se mi pržge lučka
ziher je ziher, ampak očitno mate eni dost cajta da se lahko na cesti s takimi bedarijami zajebavate :?
LP Rok

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So apr 05, 2008 9:49 am

mi ga ne zmanka ker že pred tem ko se prižge lučka tankam-itak je isto al greš 2x na tedn tankat za 20€ al pa 1x za 40€ :roll:
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So apr 05, 2008 10:08 am

kakorkoli bencina mi se ni zmanjkalo nikoli, vendar nobeden ni pomisli na eno skromno
stvar ki se ji rece plovec - ce ti ta veselo kaze da se vedno polovico bencina v rezervoraju
(realno stanje je pa ze min) se ti zna hitro zgoditi da bo treba pes + kantica do najblizjega BS.
Ta primer ni izkljucen...

off:
oh ja soncek ce bi ti doumel Psepi-jev sarkasticen post nebi napisal taksnega vzhicenega odgovora
verjetno si videl samo besedo: golf ne pa poante oz. konteksta.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So apr 05, 2008 10:19 am

V drugi je letelo 80kmh :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ So apr 05, 2008 10:38 am

Lumpy_ je napisal/-a:V drugi je letelo 80kmh :lol:

Mal sem bil zbegan, pa sem, da l v drugo pri 80.
Ja sej tako ali tako sem mislu it na Brezovco na pumpo, sam teh apr kilometrov je pač prej crkn.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So apr 05, 2008 10:39 am

Ah, se zgodi da se ti kam mudi pa si ziher da ti bo ratalo do tiste pumpe blizu cilja, potem ko opraviš... potem pa pešačiš nazaj do prejšnje pumpe, ker ti je sredi poti zmanjkalo.

Se je samo meni zgodilo? :D No ja...
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So apr 05, 2008 11:08 am

Ko sem še kot študent tankal za jurja, mi ga je zmanjkalo vsakih 14 dni...

In tudi včeraj mi ga je zmanjkalo. Pri Visi mi ne dela bencincager, tako da se zanašam na občutek... Včeraj je občutek zatajil, a hvala bogu mi ga je zmanjkalo ravno pred petrolom, tako da sem samo zavil s ceste in se počasi pripeljal direkt pred 95 bleifrei...

In taka sreča se mi je zgodila že tretjič. Enkrat v LJ na Tržaški, mi je začel cukati nenako pri križišču za Horjul, zato sem hitro pohodil gas, da sem dobil še zadnji zalet, in glej ga hudiča, z ugasnjenim avtomobilom sem prilezel do Petrola na Viču...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So apr 05, 2008 11:45 am

Jaz sem ostal samo 1x z maminim avtom- "a mi ga greš lahko natankat?" - "mnja, ni panike" (ona noče hodit tankat ker sploh ne ve na kaj ji gre avto).

Tri ulice od doma je avto že stal ob cesti :bonk

Ja nič, pešaka pa skeširat še za kantico :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov