Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Hitra vožnja!

Napisal/-a GT4turb0 Po sep 02, 2002 1:49 am

Prosil bi vas za nasvete glede hitre vožnje in dirkanja (po navadnih cestah). Vsak nasvet je dobrodošel: od lovljenja zadnjega dela avta, menjanja prestav, zbivanja hitrosti z motorjem-in posledice, "zajemanje" ovinkov in nasveti za kritične situacije

najlepša hvala

!!
LP
SPEED?!-NO PROBLEM!

vladek
Stalni uporabnik

Re: Hitra vožnja!

Napisal/-a vladek Po sep 02, 2002 5:50 am

vaja dela mojstra, na lastnih izkusnjah se bos ucil ... pa ne na navadnih cestah, ampak nekje kjer prometa ni. Drugace se pa (za moje pojme) splaca dat tistih 60k SIT za tisto "Solo varne voznje" ... tam te baje dovolj naucijo.
Slika

virtitus
Nov uporabnik

Napisal/-a virtitus Po sep 02, 2002 9:26 am

najbolj pomembna stvar, vsaj meni je ze velikokrat resla marsikaj, vedno se drzi svoje strani ceste, neglede kako hitro peljes,.. se posebej na ovinkih

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Po sep 02, 2002 9:59 am

Predvsem upoštevaj da so tudi drugi na cesti!

In kar je rekel vladek...šola varne vožnje, menda pride okoli 35kSIT, tudi jaz razmišljam za enkrat v prihodnosti...
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Po sep 02, 2002 5:00 pm

Ja na lastnih izkušnjah sem se zelo veliko naučil in tudi imel veliko sreče do zadnjič ko sem totalka razsu avto in si poškodoval hrbtenico + pretres možganov-ja naučil sem se da se ne kupuje gum iz druge roke ker so lahko stare-trde tud če zgledajo kot nove. Le še kak milimeter več bi si izpahnil vretence in bil 100% invalid zato VAS PROSIM NE GOVORIT TOLKO O LASTNIH IZKUŠNJAH-sreča je opoteča! :(
SPEED?!-NO PROBLEM!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To sep 03, 2002 6:08 am

gt4turbo: sej si gotovo vidu tiste table ob cesti "Hitrost ubija". Na lastnih izkusnjah se bos vedno najvec naucil, sreco si imel tako da bos za naslednjic vedel. Pa ce bo tvoja glava tako trda kot je bila moja bos se ene kaksno totalko imel, potem se bos malo zamislil ....
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S To sep 03, 2002 3:42 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Napisal/-a bravura To sep 03, 2002 9:47 pm

Gfors: Kje pa so ti najljubši placi za ta zimski trening... jaz sm lani pred intreršparjem malo treniral...:D

G-4S

Napisal/-a G-4S To sep 03, 2002 10:16 pm

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Napisal/-a bravura To sep 03, 2002 10:58 pm

Ne, sm mislu na Viču interspar (sm lani tistega ki se je matral plužit malo "zajebaval" :D), al pa dolgi most... predvsem da je čimmanj robnikov ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr sep 04, 2002 6:40 am

Ja čim manj robnikov mora bit, a ne Gfors - sej ti si že imel bližnje srečanje z enim pripadnikom te vrste, kukr jst vem,hehe ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Re: Hitra vožnja!

Napisal/-a dobek Sr sep 04, 2002 6:44 am

4Sale pravi:
Ja čim manj robnikov mora bit, a ne Gfors - sej ti si že imel bližnje srečanje z enim pripadnikom te vrste, kukr jst vem,hehe ;).

huh...meni je to uspelo poleti, ne pozimi :(

(v izgovor: na stojadinu mi je sklopko razneslo v ovinku ;))
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr sep 04, 2002 8:33 am

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr sep 04, 2002 8:50 am

Gfors, si mi pa hitr vrnu milo za žajfo ;), ups drago. Jah tam okol samo še peš hodim :D. Takrat sem bil še mlad pa neumen pa so mi eni robniki na cesto skakal. Je blo kar pestro (račun popravila pa tut).
Slika Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Sr sep 04, 2002 8:54 am

Vcasih je blo dobr na dolgem mostu, zdej so pa kr eno avtobusno postajo pa kr en parkirisce tam naredl, pa tam je blo vcasih skoz prazn, razn kaksno avtosolo si lahko mal zajebavu, k se je kaksen lomu za volanom, ti si pa prot njemu pelu, pa se mal z rocno igral :D
Hmm sej kje je pa se kaksen poligon, tak k ni avtov prkeranih?!
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Sr sep 04, 2002 1:14 pm

- Veste za kak kontakt tistega tečaja varne vožnje?
Še nekaj bi vas vprašal: če pridrsaš skozi ovinek in pridrviš za recimo traktor kateri gre enih 4-krat počasneje kot ti-kaj je najbolje storit če se ne da iti mimo po levi strani?
pa še nekaj: že cel mesec razmišljam kako bi lahko rešil avto pred totalko: ko mi je spodneslo naenkrat zadnji del (ovinek v levo) (pred tem le radiralo) sem ga začel lovit a je zadel ob odbojno in mi ga odbilo na levo stran ceste-ko sem skoraj pravokotno na cesto drsal in zavijal skrajno levo bi si z ročno kaj pomagal ali pride ročna v poštev edino ko ti spodnese sprednji del?

Hvala!
Lp
SPEED?!-NO PROBLEM!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr sep 04, 2002 7:19 pm

Ko te enkrat tak nese ga težko še kaj rešiš, če nisi ravno državni prvak v rallyju. Rešitev bi bla, če bi malo počasneje prpelal v ovinek in obdržal pravo smer, potem pa gas iz ovinka. Ko te enkrat močno zanaša pri večji hitrosti, ga težko obvladaš (govorim iz lastnih izkušenj, pa na treningu varne vožnje so nam tut rekli, da je skor nemogoče rešit, če že vnaprej ne pričakuješ, da ti bo zadek zaneslo, ker so reakcije nas navadnih smrtnikov prepočasne).
Svetujem ti veliko vaje na snegu, česar se tudi sam poslužujem. Na suhi cesti pa je itak škoda avta za kakšne akrobacije (vsaj meni).

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal Sr sep 04, 2002 8:25 pm

Jaz ti bom tako napisal..."ko" pridemo v EU. SE splača iti na vse te raznorazne treninge delat v nemčijo (stanejo isto kot v sloveniji!).
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Napisal/-a MITT Sr sep 04, 2002 9:14 pm

HM, ce si ravno dobil izpit za avto, je pomoje, da se najprej navadis sploh obvladati avto pri normalni easy voznji. POl se pa sele prijavi na talo selo varne voznje.

Hmn, jest rocne rajs ne bi diral prevec (to je samo za gledalce)... Pri mojih dveh avtomobilih je bolj slabo prijela, sedaj pa vozim avto ki ima zelo natanco in izjemno delujoco rocno, pa je rajs ne pipam vec.

Zimski cas s snegom je zakon, men je tud najvecji uzitek vozit ravno po snegu! Skoda, ker so pa zime tako skope zadnja leta... TUkaj se pa res meje zaviranja in spodnasanja spremenijo in priblizajo h zelio nizkim hitrostim, zato tud ni velike krize, ce se zgodi nesreca - veliko manjsi stroski popravila. Podobno je tudi po prvem dezju po daljsem suhem obdobju na gladkem asfaltu. Najdi si zelo pregledno cest z ovinki in lepimi izletnimi conami, pa probavaj, seveda moras najbolj pazit promet in ostale udelezence na/ob cesti.
The Fear Of The Speed

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Napisal/-a bravura Sr sep 04, 2002 9:17 pm

Šolo varne vožnje ima Brane Kuzmič, en članek:

http://www.motoboom.net/index.asp?View=0003&N_ID=23

kontakt:
Kontaktna oseba: g. Brane Kuzmič
tel.: 041 632-513, 041 676-120, fax: 01 4302-934
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov