Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Servis ali.....

Napisal/-a lisko Ne sep 14, 2003 5:38 am

Oki zadeva je sledeča:
Po nekem čudežnem naključjo je stekla voda iz motorja in se je seveda pregrel.Kdaj je stekla in kak dolgo je motor laufal brez vode ne vem.Ampak ko dolijem vodo le ta curlja direkt u enga izmed cilindrov.se prav da je verjetn šla dihtunga in verjetn je zvilo glavo.Oki do sem še vse vredu in prav amapk če se izkaže da je motor fuč ga bo treba menjat :evil: No in zdej me zanima če bi lahk dol not motor od 1.4 in dal gor navdn frgazer od kakega drugega renoja.Ali paše 1.4 motor pa original od 1.1 menjalnik?nosilci so verjetn isti ali?Pol dalje če paše kak sesalni kolektor ed kerga renoja ki je 1.4 pa ma frgazer?Ker če ne bo šlo popravt morm itak motor menjat in če bom že menjavu vse bi rad dal not močnejš motor z homo lomo pa mislim da ne bi blo problema ker je sploh delal ne bi ker motor je videt po zunanjosti enak.Vsaj men se zdi tako.
No prosu bi za nasvete in pomoč ker morm avtek čimprej zrihtat ker če ne bom......
LP
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne sep 14, 2003 8:03 am

Saj so obstajale R5 z 1.4 motorjem. To boš najlažje zamenjal, pa menjaj vse z menjalnikom, hladilnikom, zajlami... Za Cliotov 1,4 se bi moral pa malo bolj pomatrati.

Za homologacijo ne vem, ampak sigurno bi jo lažje dobil z R5 motorjem.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne sep 14, 2003 9:42 am

Ampak ti pa maš probleme s tem avtom :? .
A nis že zadnč neki s**ku?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne sep 14, 2003 10:15 am

Symoon je napisal/-a:Ampak ti pa maš probleme s tem avtom :? .
A nis že zadnč neki s**ku?

Navad se to je LISKO :lol: :lol: :lol:
Stalni problemi, stalno sranje :P

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne sep 14, 2003 5:04 pm

Saj imaš R5 1.4 s 60KM.
Jaz bi raje vzel od R5 GT TURBO mašino :twisted: . Pa seveda pol homologacijo naredu. :wink:

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Ne sep 14, 2003 6:30 pm

spet si si naredo delo...hehe

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 14, 2003 6:58 pm

jah star avto je star avto :wink: Ma hologacije ne mislim delat sploh.Preveč stroškov in poti.....Od gt pa mislim da sploh ne bi dobu homologacije ker je 5vratni model. 1.4 motor pa vem da je enak odzunaj in sploh noben zgruntal ne bi sam ne vem pa točn če vse točn paše skupaj ker kupil bi sam motor brez menjalnika.(kaj dost več vlagat se mi ne splača).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne sep 14, 2003 7:17 pm

LIsko ubav 1.4 masinco please pa ma lahko dragala!
Em glede menjave, ok ko bos menjavo pa povej pa pridem pomagat!
Sicr pa poglej ce je na oko ista pol ni blema :)
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 14, 2003 7:23 pm

Delal bom tko med tednom (kok bo mi ostalo časa ppoleg službe in šole)
Sicer na oko je ista pa vse sam sej veš kak pol gre ko je ta šravf mal zamakjen pa ona zajla ne paše.......... zato bi rad točno zvedu če je možn in šele pol bum nardim poleg tega morm zvedet če lahk sploh dam gor frgazer od 1.4 motorja (če sploh paše ker al pa celo skupi s koletorjem) ker motor kupovat z elektronko....... me pride ogromn (za moje pojme preveč)
Slika

Sportiva
Nov uporabnik

Napisal/-a Sportiva Ne sep 14, 2003 7:48 pm

kupi celo GT z papirji. stevilke, papirje, motor,menjalnik......das na tvojo pa je ;) nobene homologacije samo barvo das vpisat v prometno ;)

lp ;)
Alfa Romeo 33 1.7 16V Permanent 4
Alfa Romeo 145 1.6 Twin Spark
Renault 5 GT Turbo phase 1
Renault 5 GT Turbo phase 2

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne sep 14, 2003 8:39 pm

Sportiva je napisal/-a:kupi celo GT z papirji. stevilke, papirje, motor,menjalnik......das na tvojo pa je ;) nobene homologacije samo barvo das vpisat v prometno ;)

lp ;)

ke si pa to slisal ?
močnejši motor je obvezno vpisat v homolomo..
ze iz jugo45 na 55 je treba vpisat....tko da pri R5 je iz na vadnega v GT treba obvezno menjat tut bremze in se kaj drugega ( jest sm mogu pri yugotu 45 tut breze menjat od 55)
V8 POWER

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne sep 14, 2003 8:45 pm

Tega prodej, pa kup GT :twisted:

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny Ne sep 14, 2003 9:13 pm

TechnoBoY je napisal/-a:
Sportiva je napisal/-a:kupi celo GT z papirji. stevilke, papirje, motor,menjalnik......das na tvojo pa je ;) nobene homologacije samo barvo das vpisat v prometno ;)

lp ;)

ke si pa to slisal ?
močnejši motor je obvezno vpisat v homolomo..
ze iz jugo45 na 55 je treba vpisat....tko da pri R5 je iz na vadnega v GT treba obvezno menjat tut bremze in se kaj drugega ( jest sm mogu pri yugotu 45 tut breze menjat od 55)

Bremze na 1.1 al pa 1.4 so slabše kot na biciklu.V kombinaciji z 1.4 turbo motorjem rabiš potem še špohtel da te spraskajo s škarpe :wink:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne sep 14, 2003 9:47 pm

Johnny je napisal/-a:V kombinaciji z 1.4 turbo motorjem rabiš potem še špohtel da te spraskajo s škarpe :wink:

LOOOOOOOL heeh
ta pa je carska :)
sam resnicna!
Aj aglede premontaze 1.4gt v 1.1 je skor nemogoca!
Treba komplet zavore menjat, gt ma stiri diske,aja karoserija mora biti 3vratna itd!
Dvomim da bi sploh homologacijo dobo!

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Ne sep 14, 2003 10:08 pm

monster_d: to, da je karoserija petvatna ni fore. Sem že vidu turbo motor v taki petki. Problem nastane drugje. Turbača ima tri nosilce, navadne petke pa sam dva.

lisko: pol morš gledat za motorje, ki je letnik '93 al manj. Ti imajo namreč forgazar, novejši so pa injection...
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 14, 2003 10:36 pm

Prosko to da ima navadna petka sam dva nosilca se motiš.Namreč prejšni teden sem mel motor ven ker sem menju menjalnik.
Tko da ti it prve roke povem da ma tud navadna petka tri nosilce :wink:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 16, 2003 10:20 pm

........ Cilindrska puša je poknila.....
Se prav če je motor zrastel u tako temp. da je poknila cilindrična puša..... pol je verjetn tko vse šlo po gobe.... tko da ostane sam menjava motorja.In sicer po vsej verjetnosti 1.4 motor.
Ve kdo za kerga? Sam prosim ne mi z italijo ker ne grem dol po motor (me prevoz pride pol motorja).No oki sej če ne bom po oglasih kakega najdu sam tko sem mislu če ve kdo za kerga u bližini mb.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr sep 17, 2003 12:06 am

Na odpasu v slo bistrci zihr kaj majo!
Ce rabis cifro povej!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 17, 2003 8:45 am

Pojdi v Italijo na odpad jih majo po 10k sit pa 10 na carini pustiš, da ti vse papirje napišejo.

Lisko prodam ti svojo petko 1.7i s 69KW in 94KM. Na njo paše dvojni frgazeor od turbaka, če ti injection ni všeč. Je pa trivratna izvedba z usnjenimi sedeži, lita platišča , daljinsko centralno in elektro šipe. pa original rumene meglenke.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr sep 17, 2003 2:18 pm

cena? letnik? Sicer jaz bolj petko dizla iščem ker 35kkm za študenta na leto le ni tko mal......sam vseen lahk poveš kak pa kaj z njo pa če se jo da kje videt.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov