Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Carina

Napisal/-a povzek To sep 16, 2003 12:32 pm

Jest mislm u kratkm mal u avstrijo letet, mal v nabavo, pa me zanima kok robe (na osebo) loh čez pelm, ne da bi plačov carino? "Švercanje" sm mel že v mislih, sam k nočm reskirat (vrjetn bo poln prtlažnik :wink: )!
Baje da je 70 eurov, sam sm pa tut že slišov, da je 100 eurov! Bi rabu kr natančn podatk!
Tnx

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To sep 16, 2003 12:42 pm

75 €

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To sep 16, 2003 12:50 pm

čez lohk peleš 100 eurov bruto na osebo...drugac pa pejt čez jezersk k so ful malkrat cariniki gor.........

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor To sep 16, 2003 12:53 pm

povej kaj bos kupoval

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To sep 16, 2003 12:57 pm

TOYOTA je napisal/-a:čez lohk peleš 100 eurov bruto na osebo...drugac pa pejt čez jezersk k so ful malkrat cariniki gor.........

kako to mislš ?
samo policija al kaj ?
V8 POWER

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To sep 16, 2003 1:12 pm

ja grem v četrtek v metro k so ful hude cene nabavm poln prtlažnik dvd jev pa boxov..pa sm reku ma grem čez jezersk....pridem gor ..dež k svina..mrz pa tko....dam kapsu osebno ..prav ok , jest pa kaj pa carinik...ja dons ga pa ni...pa je blo qulll

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv To sep 16, 2003 1:12 pm

Men še ni blo treba nikol prtlažnika odpret.....sm že marskej prpelu čez :twisted:
pubi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To sep 16, 2003 1:14 pm

pubi2cv je napisal/-a:Men še ni blo treba nikol prtlažnika odpret.....sm že marskej prpelu čez :twisted:

kje pa hodiš čez??
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To sep 16, 2003 1:15 pm

ja pol maš pa srečo ...ker mene čist zmerej pogledajo...po moje zarad avta.....

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky To sep 16, 2003 1:20 pm

Jst lahko čez italijo prnesem do 250€ brez carine. Seveda na Prepusnico. Je pa tko da naj bi lahko samo 1x na mesc šu tko kupavat. Ma če ne dobiš zajebanga carinika ti niti ne pišejo v prepusnico. :twisted:
The MAN

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ To sep 16, 2003 1:23 pm

TOYOTA je napisal/-a:ja pol maš pa srečo ...ker mene čist zmerej pogledajo...po moje zarad avta.....

2 faktorja..
1.) kdo je v avtu
2.) avto

ad 1.)
- če je avtu "mulo" star ene 20-25 let - sam, ga bodo zelo verjetno ustavl in pogledal prtlažnik
- če sta dva taka ali več notr.. še več šans da bo treba prtlažnik kazat
- če je notr prov tak "mulo" s punco, ma dost manj šans da ga pregledajo (skoraj nikoli)
- če je notr mlada familija ali pa 3 če stare mame jih pa itak nikol ne bojo ustavl :D

ad 2.)
- igra manjšo vlogo kot faktor "kdo je v avtu", pa useeno.. v standardnem serijskem avtu maš dost manj šans za preverjanje kot če je avto zrihtan, na tleh, spojlerji, itd. al pa če so stare gare (jih pa ustavjo že zato, da vidjo če nau razpadu 100m čez mejo :lol: )

Vse zgornje preverjeno na lastni koži (ok razn mlade familije in starih mam - sam to sm vidu na meji :D) - isti mejni prehod, isti carinik - dvakrat se s tremi kolegi (obakrat usi vn, zaparkirat na parkirisce, use popisat do potankosti, prtlažnik pokazat, itd), drugic s punco (je sam pomahu :shock: )

Nauk: če nebi rad da te ustavjo uzem sabo eno prjatlco, pa nekje si "sposod" enga 2 leti starga otroka, pa si zmagu 8)

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To sep 16, 2003 3:50 pm

Mike_E_ je napisal/-a:Nauk: če nebi rad da te ustavjo uzem sabo eno prjatlco, pa nekje si "sposod" enga 2 leti starga otroka, pa si zmagu 8)

Kruto ampak resnicno :twisted:
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To sep 16, 2003 5:05 pm

Mike_E_ je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:ja pol maš pa srečo ...ker mene čist zmerej pogledajo...po moje zarad avta.....

2 faktorja..
1.) kdo je v avtu
2.) avto

ad 1.)
- če je avtu "mulo" star ene 20-25 let - sam, ga bodo zelo verjetno ustavl in pogledal prtlažnik
- če je notr prov tak "mulo" s punco, ma dost manj šans da ga pregledajo (skoraj nikoli)
- če je notr mlada familija ali pa 3 če stare mame jih pa itak nikol ne bojo ustavl :D

ad 2.)
- igra manjšo vlogo kot faktor "kdo je v avtu", pa useeno.. v standardnem serijskem avtu maš dost manj šans za preverjanje kot če je avto zrihtan, na tleh, spojlerji, itd. al pa če so stare gare (jih pa ustavjo že zato, da vidjo če nau razpadu 100m čez mejo :lol: )

Vse zgornje preverjeno na lastni koži (ok razn mlade familije in starih mam - sam to sm vidu na meji :D) - isti mejni prehod, isti carinik - dvakrat se s tremi kolegi (obakrat usi vn, zaparkirat na parkirisce, use popisat do potankosti, prtlažnik pokazat, itd), drugic s punco (je sam pomahu :shock: )

Nauk: če nebi rad da te ustavjo uzem sabo eno prjatlco, pa nekje si "sposod" enga 2 leti starga otroka, pa si zmagu 8)

vse res razen točke o spedenanem...mal drgac je...
zmer pogledajo prometno...nikol prtlaznika ! oz kaj drugega...aja pa vedno je punca zravn...
V8 POWER

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek To sep 16, 2003 10:54 pm

Najprej tnx za use odgovore, sam še kr pa ne vem kok je, a je 75 al 100 eurov?!?

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Sr sep 17, 2003 8:41 am

do 75
pubi

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Sr sep 17, 2003 8:43 am

zupi13 je napisal/-a:
pubi2cv je napisal/-a:Men še ni blo treba nikol prtlažnika odpret.....sm že marskej prpelu čez :twisted:

kje pa hodiš čez??

Šentilj, stari prehod. Ponavadi s punco, še raje vzamem zraven sinkota, strega leto in pol :har
pubi

Uporabniški avatar
germancarfan
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a germancarfan Sr sep 17, 2003 8:55 am

ce mene prasas je se najvec odvisn od avtomobila moje iskusne so take da ce grem z bmwjam cez mejo pa ceprov je 10 let str ponavad use pregledamo tud rezrno gumo sm mogu ze vn dt k grem pa s sharanam ponavad mam se surf gor pa tud dokumentov ne pregeldajp :wink: pa ni vazn kdo je not
ski and drive

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ Sr sep 17, 2003 9:22 am

pubi2cv je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:

kje pa hodiš čez??

Šentilj, stari prehod. Ponavadi s punco, še raje vzamem zraven sinkota, strega leto in pol :har

No, kaj sm reku :twisted:

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa To jul 05, 2005 10:15 pm

Da oživim staro temo.:roll:

Kaj bi vedel kdo od vas kolikšna je lahko max. vrednost blaga, da ga pripeljem v slo brez carine (vem, da ni več carin v EU, jaz bi pripeljal nekaj iz hrvaške)?

LP

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| To jul 05, 2005 11:02 pm

Mike_E_ je napisal/-a:

2 faktorja..
1.) kdo je v avtu
2.) avto

ad 1.)

ad 2.)

jz pa bol menim da je odvisn od carinika pa njegovga razpolozenja. mene recimo niso se nikol pregledal. pa sm star 20, s cupo, brado, ponavad grem cez mejo v mal zarustani petki, pa se po tleh se vlece. tak je nalozena. pa me res niso se niti enkrat....pa ne grem cez mejo enkrat na 3 lete.

vecina je odvisn od nastopa osebe v avtu. ce je cel preplasen, pa se vid da ga je strah, pol te bojo 100% pregledl.

bod flegma, ko porines dokumente vn pozdrav, pa bo slo velik bolj gladko ko pa ce se ti bo vidl da svercas.

pa ne pozabt cloveka v oci pogledat (sam ne v takrat bit zakajen) :D
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov