Debate, ki niso vezane na ostala področja...

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

kaj menite o usnju v avtu

Napisal/-a marej Če dec 18, 2008 6:40 am

Ali vam je všeč usnje v avtomobilu,ali vam je bolša alkantara ali blago.

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Če dec 18, 2008 6:55 am

Odvisno. Z vidika čiščenja je usnje kar OK, če ni ravno belo ali svetlo bež, drugače pa je pozimi mrzlo in poleti vroče tako da je ogrevanje in/ali zračenje skoraj must be, vendar avtomobili ki imajo te opcije niso ravno poceni. :cry:

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Če dec 18, 2008 7:59 am

Usnje je men najboljša dodatna oprema, k sm jo vzel. Sam mam belega in sploh ni problemov z umazanijo. 1x na 2 meseca ga spucam in namažem in lahko rečem, da je po skoraj 2 letih kot nov

Men nobena alcantara niti prebližno ni isto

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 18, 2008 8:27 am

V usnje "oblečen" volan, prestavna ročica, ročica ročne, robovi sedežev,... - DA (lepši izgled, usnjen volan npr. bolj "sede" v roke itd.)

Kompletno usnjeni sedeži - NE. (čez čas se usnje na sedežih naguba, zmučka ali kako bi še opisal in to ni več to; poleg tega na usnjenem zicu telo prej zdrsne dol; belo usnje moraš stalno negovat, da se čez čas ne zamaže in še kaj bi se našlo...).

Pač meni osebno usnjeni sedeži niso všeč, kar pa še ne pomeni, da to velja nasplošno, da ne bo spet kdo napadal in se trudil, kako moji argumenti niso pravilni :P :) .
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 18, 2008 8:29 am

207cc je napisal/-a:Usnje je men najboljša dodatna oprema, k sm jo vzel.

Vsakemu svoje. Meni npr. pa je najboljša dodatna oprema tempomat. Brez njega mi na avtocesti živeti ni. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 18, 2008 8:42 am

Sem se 1x polet v kratkih hlačah usedu na usnjene sedež, sem mislu da sem na žerjavki :lol: . Tako da jst razen prestiža in lažjega čiščenja ne vidm nobene prednosti usnja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 18, 2008 9:10 am

Malo okrasnega usnja je res lahko, drugače je pa še problem u tem da zelo hitro "zašvicaš" v rit in hrbet
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če dec 18, 2008 9:35 am

Nikakor mi ni všeč!
Sem imal ogravanje/zračenje, ampak ni po mojem okusu. Je pa usnjen volan prva liga.

Uporabniški avatar
Par@gon
Nov uporabnik

Napisal/-a Par@gon Če dec 18, 2008 9:48 am

Jaz sem slišal, da je najbolj fajn kombinacija usnja z alkantaro. Osebno pa, pri avtih ki sem jih do zdaj uporabljal sem imel največ usnjeni volan :) .

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če dec 18, 2008 10:00 am

delno usnje in po sredini alcantra :oops: :oops:
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če dec 18, 2008 10:18 am

Blago je zame po večini najslabše! Se pa najdejo nekateri avtomobili kjer je blago res lepo, kvalitetno in udobno. Alkantara je zelo fajn zadeva, usnje mi je pa kljub nekaterim slabim lastnosti zelo všeč.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če dec 18, 2008 10:25 am

Imam 4 avto s komplet usnjem in upam, da nikoli več nebom sedel na kakem blagu gor. Fajn izgled, fajn za čiščenje je pa res, da rabi nego. In skoraj vsi avti imajo gretje za pozimi poleti pa tudi ni tak hudo sploh če si navajen. Enkrat usnje vedno usnje.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 18, 2008 11:04 am

mire je napisal/-a:delno usnje in po sredini alcantra :oops: :oops:

Za moje pojme definitivno najboljša kombinacija. Sem bil malo skeptičen pred nakupom ampak zdaj, ko imam take sedeže lahko pa samo :tomidelej:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če dec 18, 2008 11:29 am

Polo78 je napisal/-a:V usnje "oblečen" volan, prestavna ročica, ročica ročne, robovi sedežev,... - DA (lepši izgled, usnjen volan npr. bolj "sede" v roke itd.)

Kompletno usnjeni sedeži - NE. (čez čas se usnje na sedežih naguba, zmučka ali kako bi še opisal in to ni več to; poleg tega na usnjenem zicu telo prej zdrsne dol; belo usnje moraš stalno negovat, da se čez čas ne zamaže in še kaj bi se našlo...).

Pač meni osebno usnjeni sedeži niso všeč, kar pa še ne pomeni, da to velja nasplošno, da ne bo spet kdo napadal in se trudil, kako moji argumenti niso pravilni :P :) .

se čist strinjam s tabo...usnje samo po robovih sedeža ;)
na volanu in prestavni pa prav lepo sede če so usnjeni
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če dec 18, 2008 11:54 am

usnje je z estetskega vidika sigurno najlepše. volan itak mora bit usnjen, sedežev v celoti usnjenih pa nebi mel. ob strani usnje in po sredini blago edino. sicer ne vem kako je zdaj pri alcantari ampak katergakoli passata 3bg ki je imel ob strani usnje in po sredini alkantaro sem videl, je imel alkataro vso posvaljkano kar pa je zelo grdo za vidt. se to tudi pri drugih znamkah po recimo 150000km naredi?

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če dec 18, 2008 12:14 pm

Meni osebno tudi ni všeč... kolega ga ima v vectri, in poleti ko se vsedež v avto te speče, pozimi je hladno, najbolj me pa moti to k ko se poleti pelješ, kljub prižgani klimi, si čist moker od švica...

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit Če dec 18, 2008 12:26 pm

NE! Vse kar je oblečen v odrto kravo al pa kakšno drugo žival!!! :cry:

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če dec 18, 2008 12:28 pm

xandrej je napisal/-a:Imam 4 avto s komplet usnjem in upam, da nikoli več nebom sedel na kakem blagu gor. Fajn izgled, fajn za čiščenje je pa res, da rabi nego. In skoraj vsi avti imajo gretje za pozimi poleti pa tudi ni tak hudo sploh če si navajen. Enkrat usnje vedno usnje.

Se strinjam. 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če dec 18, 2008 12:31 pm

ob straneh usnje, na sedalnem delu in hrbtnem delu pa alcantara

tudi volan oblečen v kombinacijo usnje-alcantara mi je enkratno

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 18, 2008 1:03 pm

osebno se meni tudi ne "dopade" (ne, vizuelno) ampak ena ogromna prednost je: ni več praha na armaturi: zgleda da so sedeži, čeprav tedensko sesani "leglo" umazanije in ko se usedeš se prah dviguje, ter seveda pada na sredinsko konzolo, armaturo in na vse gladke plastične stvari; preverjeno: kolega je dal predlani preoblečt BMW-ja in dejansko, ko se usedem notri ni armatura "kosmata" (pa ni neki "čistilec" te suženj)

P.S alkantara je pa drugače usnje, ki je mimogrede mnogo manj trpežno od gladkega........

P.S1. za volan je pa priporočljivo vsaj enkrat dnevno, recimo predno se usedemo v avto namazat roke z bilo katero kremo za roke in volan bo "večen"......- dobro dene koži na rokah in volanu.....sicer je pa to eno in isto :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov