Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Kraj: Kranj

Športni filter in policaj...

Napisal/-a s3c So sep 20, 2003 6:44 am

Slika
Kot lastnik rahlo predelanega avtomobila, sem kar veliko časa namenil preučevanju ZVCP in Uradnega lista RS, ker je tudi moj cilj podoben tistemu, ki so ga imeli ljudje, ki so snovali ta zakon. Voziti varen avtomobil, ki v prvi vrsti pripomore k popolni varnosti mene na cesti in nenazadnje tudi vseh drugih udeležencev v prometu. Lahko povem tudi, da sem že nič kolikokrat obiskal JP LPP TEHNIČNI PREGLEDI, ki je meni najbližja strokovna organizacija za opravljanje strokovnih pregledov vozil, v postopku ugotavljanja skladnosti vozil po Odredbi o homologaciji ( Uradni list RS, št. 33/98 ) kjer so podali že kar nekaj strokovnih mnenj o dodelavah oz. posegih ki so bili opravljeni na mojem avtu...
Ob vsem tem, pa sem kot kaže čisto pozabil na eno zelo, zelo važno stvar. Športni filter!! In zato se iz srca zahvaljujem policistu, ki mi je ob izvajanju kontrole prometa prijazno svetoval, naj športni filter nadomestim z navadnim. To sem seveda tudi storil in ni mi žal 40K Sit ( +6K nova nalepka in teh. pregled), kolikor me je stal strokovni nasvet, saj se sedaj lahko mirno vsedem v avto in brezskrbno odpravim na pot v prepričanju, da vozim varno vozilo!

Slika
Ja, za športni filter žal res ni bilo podanega strokovnega mnenja...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So sep 20, 2003 7:52 am

KAJ?!!!!!!!!!!????????????????????

Jst sm šu isto k sodniku zarad filtra!!! Ke me je policaj tja napotu, pa smo pol skupej ugotovila, da je športni filter lahko gor!!!!!!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So sep 20, 2003 8:10 am

hahahhaa zajebana je tale država.se kakšni policaji kar dobro spoznajo na zadeve

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So sep 20, 2003 8:17 am

mislm.... hmmm... haloooo?

to je pa že 2 much. Filter ne ogroža in ne moti nikogar! A sedaj bojo pa še gledal kakšno olje je v motorju? Strokovnost na višku, pravna država pa še kaj...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So sep 20, 2003 9:04 am

Prjatu, zelo se mi smilš, hkrati se pa bojim za vse ns, ker večina ns nima dnarja za takole zajebancijo... To je največja svinjarija, ki so si jo naši organi privoščili.

Napisal bom pismo ministrstvu za promet in zveze oziroma pristojnim organom (morm se še pozanimat komu natančno...). Poznam tudi nekaj poslancev in jim bom stvar omenil.. Tole je šlo pa zdaj predaleč.
A jest bolj ogrožam pešce in druge soudeležence v prometu s športnim filtrom, kot vsi zjebani marutiji, stoenke, ki vsi povrsti nimajo nobenih problemov, razen to, da jim včasih se zlomi prema ali se jim odšraufa kolo!!!

Opreostite, načeloma sem miroljuben, ampak ko se zjezim pa bolje, da ni nikogar blizu...

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Slika
Zadnjič spremenil Pugi, dne So sep 20, 2003 9:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c So sep 20, 2003 9:06 am

menjekul je napisal/-a:hahahhaa zajebana je tale država.se kakšni policaji kar dobro spoznajo na zadeve

Dobro spoznajo na zadeve? Pol mi prosim odgovori na naslednje vprašanje! Ministrstvo za promet je 15.10.2002, v skladu s tretjo točko 2. člena Odredbe o homologaciji vozil (Uradni list RS, št. 33/98 in 59/99) objavilo informativni seznam predpisov, ki v Republiki Sloveniji urejajo področje cestnih vozil. V tem pregledu so zajete tudi vse novo sprejete odredbe o homologaciji delov in opreme vozil kot tudi pregled mednarodnih pravilnikov ECE in njim enakovrednih direktiv EU, ki veljajo pri nacionalni homologaciji vozil. V primerih, ko datum uporabe posameznega pravilnika še ni nastopil, velja do tega datuma pravilnik, ki je veljal prej. V seznamu, ki naj bi zajemal tudi vse na novo sprejete odredbe in vsebuje 114 točk ni omenjene odredbe, ki bi predpisovala homologiranje športnega zračnega filtra!!

In še vprašanje... Zakaj si mnenja, da se je policaj v mojem primeru dobro spozna na zadeve??

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c So sep 20, 2003 9:09 am

Prjatu, zelo se mi smilš...

Pugi, prjatu moj... V končno zmago pri mojem primeru sem prepričan! Tko, da... Dal pa sem tole zato na tablo, k se je zadnje čase veliko govorilo o teh filtrih, pa je prav da se ljudi mal informira o dotičnih zadevah.

LP

Uporabniški avatar
e30
Nov uporabnik

Kraj: Šmartno pri Litiji

Napisal/-a e30 So sep 20, 2003 9:20 am

Verjetno zarad tega ker je dobro vedu kaj in zaradi cesa ti lahko zatezi! Ne da bi se spoznal na avtomobile pac pa na predpise! To je isto kot z parkirnimi lucmi. Ce je bela je vse OK, ce je pa druge barve (razen rdece) ti pa lahko napise pildek. Ker ni v zakonu TOCNO napisano kaj je lahko in kaj ne!!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So sep 20, 2003 9:25 am

Če boš rabu pravno pomoč, ti lahko kej pomagam... Mt je v odvetniški bandi... :wink:

To bitko je treba zmagat, da bo služila za primer vsem drugim... Če jo zgubimo, bo konec...

Nasvet... Napiši pritožbo, in sicer ker nisi bil zaslšan napiši samo

Pritožba

Ugovarjam zoper odločbo o prekršku št.>>>>, iz dne >>>.

Podpis, in ostale malenkosti (datum..)

Pošlji priporočeno na sodnika...

Čez pol leta ali prej boš poklican na zaslišanje, do takrat boš pa imel čas sestaviti obrambo...
Slika

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c So sep 20, 2003 9:29 am

Ne se bat... Te stvari mi gredo dobro od rok... :wink:

superleggera
Nov uporabnik

Napisal/-a superleggera So sep 20, 2003 9:52 am

Ja kaj pa če imaš avto izdelan pred 1996,a poj tut rabiš kartonček? Baje da ne,al kako....?Samo,da ti pa za filter težijo je pa res mal huda....!
PO 4, OGENJ !

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c So sep 20, 2003 9:57 am

superleggera je napisal/-a:Ja kaj pa če imaš avto izdelan pred 1996,a poj tut rabiš kartonček? Baje da ne,al kako....?Samo,da ti pa za filter težijo je pa res mal huda....!

Vprašaj Techno-ta (http://www.avtomobilizem.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=488). On Ti bo vedel povedat!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So sep 20, 2003 10:16 am

Ja nix zalim slucaj za tvojo kazen!
DAnes si itak ze lahko usak skif zmisli kar hoce!
Uglavnem cimprej se pritozi mislim da je rok 7 ali 10dni!
POl se bo to vleklo in vleklo, in je tudi moznost da zadeva zastara!
LP pa cimboljse zrihtaj, aja pa pol napis porocilo!

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd So sep 20, 2003 12:15 pm

Seos folx!!!

Ti policaji so eni momci sej sami ne vejo tocno za kaj je treba met a-teste in za kaj ne!

Me je zadnič glih vstavo en škif...in mi reče naj mu dam kartonček o ustreznosti vozila!!Mu dam tip gleda in mi pol rece kaj pa za to(pa mi z prsto pokaže na prage,pa spredni pa zadni spojler)pa mu jaz recem ja za to pa ni treba met kolko vem...pa me malo cudno gleda pa mi vrne dokomente pa rece srecno vožnjo!!!

LP!!

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone So sep 20, 2003 12:31 pm

ce znas nazaj zatezit ni blema ne placas sam ce se pustis te najebejo za vsako stvar jz vedno sabo nosim zakonik o predelanih stvareh tako da ce kaj tezijo sam pokazem kaj lahko kaj nesmem pol pa naj se.....za filter pa prvic slisim da bi mogu placat.POZOR DRZAVA KRADE DNAR

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH So sep 20, 2003 12:36 pm

ti policaji so tapravi cigani nc drugega jim ne morm recit.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So sep 20, 2003 6:37 pm

samo čakam kdaj bomo morali bremzne pakne tud homologirat, ki so tud FAKIN' POTROŠNI MATERIAL!!!!
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So sep 20, 2003 7:09 pm

keylone je napisal/-a:POZOR DRZAVA KRADE DNAR

ma ne ga lomit :rofl :rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So sep 20, 2003 7:21 pm

Hm a ni tko da more met policaj razlog-nalog da ti lahk habvo odpre. Kaj pa če mam samo športni vložek-a pol mu morm tut uno posodo pred njim raztavt da pogleda kaj mama not. :lol: Ti samo prtož- koj kk... a pol si bom mogu tut tepihe v homo kartončk upista k sm jih naknadno kupil, kaj pa oljni filtr če nimaš orginala :lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov