Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
samosmart
Nov uporabnik

Prihranek goriva 20-60%

Napisal/-a samosmart To dec 30, 2008 11:28 pm

Malo sem brskal po spletu, in našel neko zadevo, kar dosti jih je na spletu za najt,
zgleda zelo zanimivo, vgradi se ( najbolj priporočeno ) - pri mašini, in nekako poveže z le to.
Nevem kako deluje ker se ne spoznam najbolj, vendar koliko piše to proizvaja oxyhydrogen in se nekako zmanjša poraba goriva tudi do 60%. :lol:

Predvsem ta zadeva sploh ni draga, proti predelavi na plin in podobnim zadevam.

Dodajam 2 linka z ebaya, kjer je ta zadeva.

Prvi

Drugi

Kar nekaj pa se najde tudi z pomočjo Googla. :)

Ma morda kdo to že vgrajeno, ali vsaj kakšne izkušnje s tem? Kaj je z to destilirano vodo kaj je v tej stekleni zadevi not, se ta porabi ali kako?
Splačalo bi se to zadevo vsekakor nabavit, saj ne stane več kot poln tank goriva. :roll:

Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To dec 30, 2008 11:43 pm

To me spominja na podoben nateg pred nekaj časa, ko naj bi na motor montiral nek čudežni magnet. :lol: Verjemi, da bi bile take stvari vgrajene že serijsko, če bi bilo kaj na tem. ;)

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat To dec 30, 2008 11:44 pm

Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 30, 2008 11:46 pm

ne bit tko prepricani da je tole nateg
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Nissan fan
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska je moj dom

Napisal/-a Nissan fan To dec 30, 2008 11:49 pm

Pol bi moj 1,6 16V pokuru 3 litre al kaj?
Lol 60 %
No comment
Človek se boji časa, a čas se boji NISSANa hehe

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To dec 30, 2008 11:49 pm

Ti kar testiraj pa poročaj kašni bodo rezultati. ;)

Uporabniški avatar
Nissan fan
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska je moj dom

Napisal/-a Nissan fan To dec 30, 2008 11:50 pm

Cinqecento pa 2 litra :cry :cry :cry :har :EE
Človek se boji časa, a čas se boji NISSANa hehe

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr dec 31, 2008 12:03 am

:pop: tako kot tiste čudežne tablete :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat Sr dec 31, 2008 12:03 am

- z biciklom poganjam generator, ki mi iz vode razgrajuje H2 + O2
- proizvod uporabim za poganjanje motorja, ki mi spet vrti generator
- ta generator mi proizvaja še več elektrike za proizvodnjo H2 + O2
...
...
- končni proizvod je XXX GW elektrike

Se še komu zdi da ima ta princip napako ? Oz. Drugače povedano : ni variante da bom iz vodika in kisika dobil več energije, kot je potrebujem za razgradnjo oz. elektrolizo. Če se slučajno motim se priporočam za prezentacijo v smislu zgornjih alinej.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 31, 2008 12:21 am

Ne bi dvakrat rekel, da ima kakšen podoben sistem celo dober učinek. Bistvo je v tem, da ima motor stalen "višek" moči (in s tem porabe), ki ga kuri mdr tudi za alternator, ki verjetno večino toka spušča v prazno ali pa se vrti in zavira motor, ne da bi proizvajal optimalno količino energije (mu jo elektronika zmanjšuje, ker ni potrebe po polnjenju aku-ja itd).

In če ta višek energije uporabijo za elektrolizo in izgorevanje O2 in H v motorju ter s tem hkrati povečajo izkoristek izgorevanja samega bencina (boljše in bolj čisto/popolno izgorevanje), ima Abbe morda celo prav s svojim skepticizmom glede natega.

Če kaj res dela, se bo hitro razvedelo.
Zadnjič spremenil esem, dne Sr dec 31, 2008 12:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Prihranek goriva 20-60%

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 31, 2008 12:23 am

samosmart je napisal/-a:Splačalo bi se to zadevo vsekakor nabavit, saj ne stane več kot poln tank goriva. :roll:

Ti kar nabavi to zadevo! Jaz bom za ta denar raje bencin natočil bom gotovo dlje prišel :P ! Kako se, da dobro na naivnežih zaslužit. Saj bo še mene prijelo, da "izumim" kakšno čudežno napravo in jo ponudim na ebayu.
Pa, ko boš že naročal vzemi še tablete za povečanje luleka pa čudežni šampon proti plešavosti in obesek za srečo, ki ti bo prinesel glavni dobitek na lotu!! :EE

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Sr dec 31, 2008 12:28 am

Pa jest nevrjamem v to,da se,da zmanjšat porabo,če imaš ti takšno mašino s toliko konji je to vse predvidnjeno in taka je poraba.Zmanjšal bi jo idin mogoče,če bi zmanjšal konje.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr dec 31, 2008 12:35 am

in kam bi naj to namontiral? :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 31, 2008 12:49 am

marej je napisal/-a:Pa jest nevrjamem v to,da se,da zmanjšat porabo,če imaš ti takšno mašino s toliko konji je to vse predvidnjeno in taka je poraba.Zmanjšal bi jo idin mogoče,če bi zmanjšal konje.

Najprej se pozanimaj o osnovah. Sodobni motorji imajo komaj 30-40 (kakšen dizel) % izkoristka vložene energije (bencina ali dizla). In pri 100 km/h enakomerne vožnje (po ravnem brez pospeševanja) ima povprečen avto komaj cca 20 KM (konjev) "porabe" motorja (za premagovanje notranjih trenj, izgub prenosa, kotalnega upora in aerodinamike), kar bi večini moralo biti jasno že po tem, da držite res minimum gasa v peti ali šesti prestavi). Ni vse v tem, da ima Audi tvojega očeta 250 KM (ali 300, whatever).

Skratka - rezerv je še toliko, da je možno tudi, da komu kaj kapne in res kaj izumi. Pravijo, da je že marsikaj bilo in da so vse take pobili ali po(d)kupili, a mislim, da je to pretiravanje. Prej je bila tehnologija ne dovolj razvita, kot pa zarote. Sedaj bo morda drugače....

Uporabniški avatar
samosmart
Nov uporabnik

Napisal/-a samosmart Sr dec 31, 2008 8:40 am

no saj sem napisal, da se ne spoznam najbolj na mehaniko, zato pa je forum, da se malo poizvede o tem ne? :D hehe

ja seveda, ko avto doseže neko normalno hitrost, pade poraba nekje na polovico, kot pri pospeševanju, kjer najbolj golta (avtomatik, za rocno ne vem kako je z porabo pri tem), glede porabe do 120km/h se še splača, pri višji hitrosti pa pol spet lepo pipico odpre :)

Sam pa nebi blo slabo, če bi bla kaka zadeva za zmanjšanje porabe. Kak liter manj nebi škodil :) Vrjetno pol ima edino kak hibridni avto res manjšo porabo :lol: 8)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr dec 31, 2008 8:53 am

Če ta zadeva funkcionira, je tole bolj potujoča bomba kot kaj drugega.
Slika

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Sr dec 31, 2008 10:38 am

Zanimivo, ampak ravno pred dvema tednoma mi je en kolega kazal svoj izum na petki - naredil je sam, ampak bilo je pa isto kot tole (samo da je imel kozarec od kumaric;) ). Po njegovih besedah je porabo zmanjšal za dodaten liter na 100. Osebno sem sicer skeptičen, ampak nikoli se ne ve.

LP
Simimedi

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 31, 2008 11:55 am

Da ni kot pri messerschmith, ko so vbrizgavali vodo v cilindner, da je treutno zvečalo moč? Mogoče pa je namenjeno za letenje :D

Uporabniški avatar
samosmart
Nov uporabnik

Napisal/-a samosmart Sr dec 31, 2008 12:12 pm

haha :D tud možno
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov