no jaz pa drugače gledam. imam tako cliota kot terenca, ki po velikosti notranjosti lahko spada med enoprostorca.
imam 1 otroka in ko gremo kaj za 3 dni je pathfinder cel nabasan, tudi na zadnjih sedežih poleg otroškega. čisto preprosta računica. voziček (3 kolesni športni quinny) zavzame zložen skoraj 50% širine prtljažnika, če dam kolesa stran zavzame nekje 40%, gre pa čez celo dolžino. za otroka za 3 dni porabimo ravno 1 paket plenic, ima svoj kovček z oblekami, svojo škatlo s hrano in sokovi, še eno škatlo z igračami. sedaj vsaj pojstlice ne peljemo s seboj ker smo ugotovili, da je bolje če npr jaz spim na napihljivi pojstelji za 20€, on pa poleg mamice. ampak to je spet ena škatla ki more iti zravn. potem je tu še voda za celo družino, za oblečt zame in mamico, pozimi še kaj extra na preobut in jakne,... ponavadi pa še kako darilo sabo vzamemo, stalno pa imam v avtu kake čevlje, vitrex, tud kakšen flowboard se je peljal poleti vseskozi zravn...
zdej vse bi lahko dobil v cliota če bi se potrudil in vse zložil ter preizkusil vse možne kombinacije kam gre kovček, kam gre hrana, kam gre uno, kam tretje....
ampak zakaj bi si življenje oteževal? pač zmečem vse v avto pa kakor pade pade, če je pa preveč pa mal zlagamo.
eden glavnih razlogov zakaj menjati avto je bil prav otrok. v pathfinderja dobim cel voziček brez da bi ga zlagal. ko imaš enkrat otroka veš kako je to, da moraš najprej njega pripasati, potem pa še par minut voziček razstavljati/sestavljati, medtem pa otrok ratuje tečen. jaz sem nam raje privoščil vozičku primernjejši avto, ki je tudi zame bolj udoben in bo koristnejši tudi ko bo otrok večji. pač gledam na svet tako, da manj komplikacij kot si delaš, lažje uživaš