vinci je napisal/-a:Uporabljaj 5W-40 ker ne boš čisto nič dosegel s tem če boš dal not 5W-50 razen seveda višje cene.5W-50 ima boljše mazalne sposobnosti pri višjih temperaturah se pravi večjih obremenitvah.Predvidevam da imaš cliota in po moje če ni RS jaz takega olja v (1.2 16v, 1.41 6v, 1.6 16v) ne bi dajal.
Sam imam cliota 1.4 16v in dajem not 5W-40 pa tudi jaz ga menjam na 15kkm.
emmo je napisal/-a:sej je ista figa al daš eno olje not al drugo.ti ne opaziš razlike,avto pa še manj.saj nimaš ne vem kaj zmogljiv in zahteven avto.danes nekvalitetnih olj skoraj ne najdeš več. največ dobrega za avto narediš,če ni prestar in ga želiš še nekaj časa imet,da olje menjaš na 10 000 km.lepše dela pa zagotovo z bolj svežim kot pa tistim pri 14000 al pa kakšni ki pozabijo na menjavo in je tisto še bolj črno in vodeno...
ne šparej kaj boš kupu sebi v želodec in materijal za avto če ga imaš rad!
vinci je napisal/-a:Kakšno olje pa naj bi dajal?
ELF EXCELLIUM 5W-40 LDX je olje ki je namenjeno tem motorjem kdaj ga pa menjam je pa moja stvar.Je pa res da je to olje elf zamenjal z novim ki ima drugačno oznako mislim da EVOLUTION SXR 5W-40.
OLI je napisal/-a:Kaj pa tole olje:
http://www.mimovrste.com/artikel/342004 ... i-15w40-5l
pa še poceni je![]()
![]()
![]()
![]()
kiki13 je napisal/-a:Olje 15W40 se uporablja v petkah, clio 1, stari megan.
Olje 10W40 se uporablja v 1.2, 1.4, 1.6 motorjih renault.
V renault dizlih se uporablja olje 5W40, lahko ga uporabljamo tudi v zgoraj napisanih motorjih.
Če ima tvoj avto olje 5W40 (čeprav menim, da ima ta avto original olje 10W40), potem v njega nalij to olje, par evrov razlike ni važno.
Če na leto naredimo do 20 tisoč kilometrov, menjamo olje samo enkrat, strošek je zanemarljiv.
LP, Kristijan
SAVINJCAN je napisal/-a:kiki13 je napisal/-a:Olje 15W40 se uporablja v petkah, clio 1, stari megan.
Olje 10W40 se uporablja v 1.2, 1.4, 1.6 motorjih renault.
V renault dizlih se uporablja olje 5W40, lahko ga uporabljamo tudi v zgoraj napisanih motorjih.
Če ima tvoj avto olje 5W40 (čeprav menim, da ima ta avto original olje 10W40), potem v njega nalij to olje, par evrov razlike ni važno.
Če na leto naredimo do 20 tisoč kilometrov, menjamo olje samo enkrat, strošek je zanemarljiv.
LP, Kristijan
original za 1.6 16v motor je 5W40
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost