Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Plecko
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Dva vprašanja glede Twinga

Napisal/-a Plecko Ne mar 08, 2009 2:31 am

1: Na avtu so serijski črni odbijači,zdej sem pa prišel na idejo,da bi jih pobarval v barvo avta,zanima me če ma kdo kakšne izkušnje,kako bi stvar izgledala v praksi?Nisem še barval plastike zato nimam pojma kako bo.Barval bi z valjčkom ali s čopičem,na špricanje se mi ne zdi ok peljat ko ni dost dnarja,barva bi me stala 20€,naredil bi pa sam..zato prosim pomoč :)
2: Feltne in gume,katere priporočate?Vzel bi ene feltne 15...pa ene čim širše gume,zdej pa kaj je maximalno ko bi spravo na twinga?vsak predlog dobrodošel

hvala :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko Ne mar 08, 2009 3:00 am

Hvala esem tole sem iskal :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 08, 2009 9:01 am

Da bi nekdo štrihal odbijače s čopišem ali valčkom pa še ne no :)
Ne znam si niti predstavljat :)
Če že potem kupi barvo v špreju, predpripravi plastike (plastik primer, špric kit) in potem pobarvaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne mar 08, 2009 10:01 am

lisko je napisal/-a:Da bi nekdo štrihal odbijače s čopišem ali valčkom pa še ne no :)
Če že potem kupi barvo v špreju, predpripravi plastike (plastik primer, špric kit) in potem pobarvaj.

Se strinjam stabo lisko nemorš kr na penzl al pa na valčk pobarvat.Svetujem ti da pelješ k nekem ličarju da ti poštriha.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne mar 08, 2009 10:25 am

north789 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Da bi nekdo štrihal odbijače s čopišem ali valčkom pa še ne no :)

Se strinjam stabo lisko nemorš kr na penzl al pa na valčk pobarvat.Svetujem ti da pelješ k nekem ličarju da ti poštriha.

x2 :)

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko Ne mar 08, 2009 4:01 pm

Ok barva v spreju,kolk sprejev bi torej rabil da pobarvam oba odbijača? :)

oziroma če peljem barvat tako nekam k ličarju,koliko bi računa približnol?

da preučim obe možnosti pol pa nalepim slike kaj bo nastalo :D

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne mar 08, 2009 5:10 pm

hehe ti pa si en magajver:D dej prosm pol objav slikce kako si naradu!!! pa kako pride

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Re: Dva vprašanja glede Twinga

Napisal/-a leon30 Ne mar 08, 2009 5:47 pm

Plecko je napisal/-a:1: Na avtu so serijski črni odbijači,zdej sem pa prišel na idejo,da bi jih pobarval v barvo avta,zanima me če ma kdo kakšne izkušnje,kako bi stvar izgledala v praksi?Nisem še barval plastike zato nimam pojma kako bo.Barval bi z valjčkom ali s čopičem,na špricanje se mi ne zdi ok peljat ko ni dost dnarja,barva bi me stala 20€,naredil bi pa sam..zato prosim pomoč :)
2: Feltne in gume,katere priporočate?Vzel bi ene feltne 15...pa ene čim širše gume,zdej pa kaj je maximalno ko bi spravo na twinga?vsak predlog dobrodošel

Kje si pa že videl, da bi avto štrihal z čopičem. To je bilo moderno takrat, ko smo še vozili Yugote. Če ti je škoda dat kakih 100evrov za pravo lakiranje bi rajši imel črne odbijače :shock: Sicer pa sam veš kaj boš naredil. :ne Jaz tega nebi delal

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 08, 2009 6:13 pm

Plecko je napisal/-a:1: Na avtu so serijski črni odbijači,zdej sem pa prišel na idejo,da bi jih pobarval v barvo avta,zanima me če ma kdo kakšne izkušnje,kako bi stvar izgledala v praksi?Nisem še barval plastike zato nimam pojma kako bo.Barval bi z valjčkom ali s čopičem,na špricanje se mi ne zdi ok peljat ko ni dost dnarja,barva bi me stala 20€,naredil bi pa sam..zato prosim pomoč :)

Najprej glede barvanja: čopiči in podobna krama so za malanje sten ne pa za avtomobile barvat. Če bi rad zadevo rešil za eno ali dve sezoni pobarvaj z barvo v spreju. Če iščeš kvalitetno storitev daj nekomu barvat. Boš pač plačal 200EUR za to.
Če se lotiš sam glej da dobro pripraviš podlago, sicer boš v prvi avtopralnici z vapom ali krtačami opral del barve z odbijačev. Kot drugo pa se zavedaj, da je potrebno dobro pobrusiti vse reže in kote na odbijaču (jih ni malo), da bo barva dobro prijela.

Platišča 15" na twinga? Upam da je to novi twingo. Pri starem je motor preslaboten za takšna kolesa, pa tudi pod blatniki je zelo tesno za tako široke gume.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko Po mar 09, 2009 11:54 pm

Danes sem kupil 3 modre spreje,barvanja sem bom lotil pa najbrž čez vikend :)
Twingo je ta star model in isto sem slišal danes od kolega ko od tebe tristan01,torej bojo verjetno 14ke že res kar dovolj. :)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To mar 10, 2009 12:28 am

Ce se ne bos ustrezno lotil barvanja, sledijo temu ustrezne posledice kot je npr. luscenje.

Postopek je znan...
- scistit plastiko,
- prajmer oz. temelj za plastiko
- (ce hoces da se sveti kot pleh) špric kit + brusenje z vodo
- baza
- lak

Vseeno bi ti raje priporocil, da najdes licarja, ki ti bo to naredil. Ampak ce si ze nabavil spreje, pa glej, da bos zascitil vse ostale dele. Sej si ze gledal kaksno oddajo na Diskaveriju. ;)
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 10, 2009 7:49 am

Plecko je napisal/-a:Danes sem kupil 3 modre spreje,barvanja sem bom lotil pa najbrž čez vikend :)
Twingo je ta star model in isto sem slišal danes od kolega ko od tebe tristan01,torej bojo verjetno 14ke že res kar dovolj. :)

Veliko uspeha - pa kakšno sliko "projekta", ko bo končan.

LP

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc To mar 10, 2009 8:18 am

lej ni to isto k bi tm ene dile za ograjo barvu

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To mar 10, 2009 9:17 am

pomoje ne bo dobro izpadl.vse bo lisasto. na črno podlago barvat je zlo težko

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To mar 10, 2009 9:25 am

Upam da si dal vsaj barvo v spreju namešat in je ista kot na avtu - ali si le "na oko" izbral barvo??!! Jest bi na tvojem mestu pustu raj pri miru, kot delal neki na pol...
Če se boš res lotu, naredi vsaj po takem postopku kot so ti svetovali ostali!
Lep dan!

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM To mar 10, 2009 9:33 am

Na Twingota gredo 195/45-15. Več o predelavah Twingota pa v tej temi:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=56136

LP,

Milan

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 10, 2009 3:39 pm

Kaj pa predelava (namestitev zmogljivega agregata) v stilu CLIO V6 - obstaja, je možno, ni možno, ...?

LP

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ To mar 10, 2009 3:59 pm

Bom kar tukaj vprašal. Tudi sam razmišljam o barvanju odbijačev v barvo vozila. Rad bi da bo stvar tako kot mora bit, ne da bosta odbijača po 1 letu vsa oluščena, potem ju raje pustim v črni barvi.

Zdaj me pa zanima kaj menite. Bo bolj kvalitetno izpadlo, če kupim odbijače, ki so že v originalu barvani in jih ličar pobarva v barvo vozila, ali bo dovolj kvalitetno, če ličar pobarva črne odbijače. Od kolega sem slišal, da je odbijač prevelika površina, da se že letvice začnejo luščiti, odbijači pa sploh. Ni mi problema dat 200, 300 eur, če bo stvar tako narejena kot je treba, in mi ne bo treba po 1 letu spet štrihat, v nasprotnem primeru se mi zdi škoda denarja in bom pustil kakor je.

Torej kaj predlagate?
LP Jan

On
Novinec

Napisal/-a On To mar 10, 2009 4:26 pm

JanJ je napisal/-a:Bom kar tukaj vprašal. Tudi sam razmišljam o barvanju odbijačev v barvo vozila. Rad bi da bo stvar tako kot mora bit, ne da bosta odbijača po 1 letu vsa oluščena, potem ju raje pustim v črni barvi.

Zdaj me pa zanima kaj menite. Bo bolj kvalitetno izpadlo, če kupim odbijače, ki so že v originalu barvani in jih ličar pobarva v barvo vozila, ali bo dovolj kvalitetno, če ličar pobarva črne odbijače. Od kolega sem slišal, da je odbijač prevelika površina, da se že letvice začnejo luščiti, odbijači pa sploh. Ni mi problema dat 200, 300 eur, če bo stvar tako narejena kot je treba, in mi ne bo treba po 1 letu spet štrihat, v nasprotnem primeru se mi zdi škoda denarja in bom pustil kakor je.

Torej kaj predlagate?

Postopek je naslednji:
- Odloči se kaj bo ostalo črno in kaj lakirano in med vsakim postopkom nanovo "zadekaj" med lakiranim in črnim delom pa uporabi ličarski trak ali še boljše "pride kot izolirtrak" katerega oprabljajo pri airbrush-ih,
- odbijača je potrebno sprva dodobra razmastiti (čistilo za plastiko),
- nato ga namazti s takoimenovanim primer za plastiko ( najboljše kar z zračno pištolo, da bo enkomerno nanešeno),
- nato špric kit ( Vsaj tri roke),
- Nato vzet vodni brusni papir (začneš lahko z P800 nato na koncu zaključi z P1000, da bo res gladko),
- ko imaš vse dele, katere hočeš prelakirati lepo gladke in prekrite z špric kitom (če je slučajno kje malo videti črno od odbijača-prebrušeno se ne obemenjuj, samo da je gladko)
- nato pride barvanje in lakiranje ( v lak sem sam dodal dodatek, kateri ohranja lak bolj prožen in ne poka, tudi če kam udariš- PREVERJENO ) :D
- po lakiranju pustiš vse skupaj da se dobro osuši in nato montaža...

Sam sem naredil po tem postopku in lahko povem, da je super in po treh letih je na delih, kjer je barva poškodovana od kamenčkov le majhna luknjica in nič se ne lušči

Veselo na delo in lep pozdrav

aja cena 150 Eur za dva odbijača po zgoraj opisanem postopku seveda je dobra ponudba oz. je se nebi šel igrat...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov