Debate, ki niso vezane na ostala področja...

warmaster
Novinec

MIklavc tehnični pregledi in homologacija vozil, SRAMOTA!!

Napisal/-a warmaster So mar 14, 2009 7:19 am

Pozdravljeni.
Naj vam na kratko opišem, kaj se mi je včeraj zgodilo, ko sem šel homologirati pragove,podaljške,fedre ter zadnje luči h Miklavcu v Velenje, ki je eden izmed petih pooblaščenih hologacijskih firm v Sloveniji.
Na okencu me sprejme ženska, ji pokažem vse pa pirje od pragov, na katerih piše da je ustrezen material, ter kdo je pragove vgradil. Že tu se je zataknio, češ da nimam potrdila o vgradnji. Bolj kot ji jaz trobim da je na listu, in še s tiskanimi piše, bolj mi ona dopoveduje da to ni to:S . Si mislim ok. Grema na papirje od vzmeti. Manjka potrdilo o vgradnji. Pokažem ji račun od podjetja, ki mi je to montiralo na njem piše kaj je bilo storjeno, isti dan optika narejena, še vedno vstraja. Si rečem ok. Me razjezi, pa pride mimo mehanik oziroma tip ko preglejuje vozila. Se začnem z njim pogovarjat. Zanimivo, kar naenkrat ugotovijo, da ti papirji le ustrezajo(po tem ko gre un gledat noter v neko polstonsko bukvo). Pri vzmeteh pa popustim in se zapeljem do podjetja ki mi je vgrajevalo vzmeti po potrdilo. Pridem nazaj, ženska čist sladka, tok da se ni stopila tam na tistmu stolu. Predložim papirje, plačam in se z avtomobilom zapeljem v delavnico. 3 frajerji ga dvignejo in začnejo gledati vzmeti. Ugotovijo, da so hom. številke na notrjanji strani in se začnejo razburjati, češ kako sem to vgradil.Predlagam mu, naj poskusi z ogledalom, nakar mi eden izmed delavcev odverne: EJ TI, BRIGAJ SE ZA SEBE, PA DELAJ SVOJE DELO, JAZ BOM PA SVOJE. Wtf, konec koncev sem jaz le stranka. Naj spomnem da nisem bil žaljiv ali kaj podobnega. No čez par minutk pa le oddide in se vrne z ogledalom... Nato le nekako uspejo poslikati te števlke, medtem ko mi še ene dvakrat sikne nekaj v stilu, naj bom malo manj gobcat :?

Vglavnem, takšen odnos kot ga ima Miklavc do strank, to ni za nikomor. Tako da če imate možnost, se ga izogibajte na veliko, da si prihranite vsaj nekaj živcev.

Lep pozdrav
Zadnjič spremenil warmaster, dne So mar 14, 2009 8:58 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So mar 14, 2009 8:05 am

jaz sem šel homologirat vse kar je na mojem A3 h miklavcu v Nizko (od mozirja še par km), takrat ko pride mojster iz lj., nobenga problema. homologiral pragove, spredni odbijač, 225/45/17 alessio, senčnike na lučeh. :D
je pa res da je mislim da homolomo samo 1. četrtek v mescu
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

warmaster
Novinec

ss

Napisal/-a warmaster So mar 14, 2009 8:12 am

Seveda. Sem jas že tud tam homologeru. Samo sedaj po novem zakonu, imajo sami licenco za homologiranje in svoje ljudi :? , če lahko temu rečemo ljudje :cry:
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So mar 14, 2009 8:55 am

Daj napiši tistih pet. Drugače pa sem lani pri Žonti se naročil, prišel tip iz LJ pregledal papirje za felge, nobenega problema.

lp

Uporabniški avatar
AI
Nov uporabnik

Napisal/-a AI So mar 14, 2009 10:03 am

Sam hodim k Miklavcu v Nizko na tehničnega, pa tudi homologacijo vzmeti sem že opravljal in sem bil vedno zadovoljen z njihovim profesionalnim delom in odnosom. To kar je opisal warmaster pa je več kot nedopustno vedenje in sem prepričan da bojo "letele glave" če bo g. Miklavc izvedel za to.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So mar 14, 2009 11:59 am

fwd na njegov mail :?: :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Re: MIklavc tehnični pregledi in homologacija vozil, SRAMOTA

Napisal/-a robi13 So mar 14, 2009 12:14 pm

warmaster je napisal/-a:Pozdravljeni.
Naj vam na kratko opišem, kaj se mi je včeraj zgodilo, ko sem šel homologirati pragove,podaljške,fedre ter zadnje luči h Miklavcu v Velenje, ki je eden izmed petih pooblaščenih hologacijskih firm v Sloveniji.
Na okencu me sprejme ženska, ji pokažem vse pa pirje od pragov, na katerih piše da je ustrezen material, ter kdo je pragove vgradil. Že tu se je zataknio, češ da nimam potrdila o vgradnji. Bolj kot ji jaz trobim da je na listu, in še s tiskanimi piše, bolj mi ona dopoveduje da to ni to:S . Si mislim ok. Grema na papirje od vzmeti. Manjka potrdilo o vgradnji. Pokažem ji račun od podjetja, ki mi je to montiralo na njem piše kaj je bilo storjeno, isti dan optika narejena, še vedno vstraja. Si rečem ok. Me razjezi, pa pride mimo mehanik oziroma tip ko preglejuje vozila. Se začnem z njim pogovarjat. Zanimivo, kar naenkrat ugotovijo, da ti papirji le ustrezajo(po tem ko gre un gledat noter v neko polstonsko bukvo). Pri vzmeteh pa popustim in se zapeljem do podjetja ki mi je vgrajevalo vzmeti po potrdilo. Pridem nazaj, ženska čist sladka, tok da se ni stopila tam na tistmu stolu. Predložim papirje, plačam in se z avtomobilom zapeljem v delavnico. 3 frajerji ga dvignejo in začnejo gledati vzmeti. Ugotovijo, da so hom. številke na notrjanji strani in se začnejo razburjati, češ kako sem to vgradil.Predlagam mu, naj poskusi z ogledalom, nakar mi eden izmed delavcev odverne: EJ TI, BRIGAJ SE ZA SEBE, PA DELAJ SVOJE DELO, JAZ BOM PA SVOJE. Wtf, konec koncev sem jaz le stranka. Naj spomnem da nisem bil žaljiv ali kaj podobnega. No čez par minutk pa le oddide in se vrne z ogledalom... Nato le nekako uspejo poslikati te števlke, medtem ko mi še ene dvakrat sikne nekaj v stilu, naj bom malo manj gobcat :?

Vglavnem, takšen odnos kot ga ima Miklavc do strank, to ni za nikomor. Tako da če imate možnost, se ga izogibajte na veliko, da si prihranite vsaj nekaj živcev.

Lep pozdrav

Tebi in vsem, ki ste prepričani in ste preverili, da vam tehničnega pregleda ali pregleda predelanega vozila za pridobitev potrdila o skladnosti ipd, niso opravili v skladu s predpisi, vam svetujem, da svoj dogodek opišete na "list papirja", ga podkrepite z dokazili in pošljete na:

INŠPEKTORAT RS ZA NOTRANJE ZADEVE
Štefanova ulica 2
1501 LJUBLJANA

Zadevo bo prejel v roke pristojni inšpektor za nadzor nad tehničnimi pregledi, ki bo, mi lahko verjamete, v primeru ugotovljene kršitve opravil kontrolo.

warmaster
Novinec

ss

Napisal/-a warmaster So mar 14, 2009 1:13 pm

Saj. Najraje bi samemu šefu, gospodu Miklavcu poslal email, samo nikjer nisem zasledil njegovih kontaktnih podatkov, le od njegovega sina, ki je vodja oddelka za homologacijo.( kar pa nisem prepričan če je on pravi naslov)
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So mar 14, 2009 1:32 pm

K. da men začne tako sikat bi mu samo rekel nej mi šefa prpelje, da se on ne bo tako z mano pogovarjal.

Žal je dan danes tako da če ne pošlelš vse v pm. da te noben 5% ne j. in se obnašajo kot da si smet. A oni so tm zarad tebe in služjo na tvoj račun.. Res žalostno vse skupaj..

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash So mar 14, 2009 2:44 pm

sm biv ze trikrat tam, pa zmern je blo vse na nivoju...mogoc si pa prileto na slab dan delavcev :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden So mar 14, 2009 3:12 pm

js sm pred 14-imi dnevi pri njih opravljal homolomo.pa smo se vse lepo zmenli.je pa res in ne bit užaljen,fedre morajo bit montirane tako da so cifre na ZUNANJI strani(se pravi da se jih vidi),lahka bi te brez slabe vesti poslal domov(oni niso tam da pol ure iščejo cifre,cifre morjo bit na vidnem mestu)če pa se vam to ne zdi prav,pa prestavte št.šasije na podvozje avta,pa me zanima ka bojo na tehničnem rekli?!? :x

u glavnem js sm z Miklavcem zelo zadovoljen,tako v Velenju,kot tudi v Nizki!

lp Robi

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So mar 14, 2009 3:35 pm

če ti je vzmeti montiral nekdo, ki ti lahko napiše potrdilo o strokovni vgradnji bi lahko dobro vedel, da morajo biti številke na vidnem mestu, ker ti te številke lahko gre preverjati tudi policija za vse dele, ki imaš homologirane. v zakonu o homologaciji je pa verjetno napisano, da morajo biti številke na vidnem mestu, razen če ni spet kakšne luknje v zakonu.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So mar 14, 2009 3:48 pm

No in v kerem členu zakona oz odredbe to izrecno piše??
Zadnjič spremenil CupraR, dne So mar 14, 2009 3:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So mar 14, 2009 3:49 pm

js bi sam pobrav dokomente od avta pa reku hvala lepa pa šw

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So mar 14, 2009 5:31 pm

CupraR je napisal/-a:No in v kerem členu zakona oz odredbe to izrecno piše??

če se vam bere imate tu link:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r05/predpis_ODRE205.html
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r04/predpis_PRAV5704.html

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So mar 14, 2009 5:44 pm

Že 2x bil na homologaciji fedrov na RTI-jo,pa nikol ni kej kompliciral,ko je iskal številke z ogledalom.Če že obstaja tak člen v zakonu,pol bi mogli tile,ki imajo pooblastila,da lahko strokovno vgradijo fedre to vedet,in jih potem prav vgradit.DA so cifre na vidnem mestu.
warmaster zakaj pa h Kozamurniko nisi šel?Tam tudi eden od Miklavca pride in pregleda avto,pa nikoli ni problemov.Sam pravi papirji morajo biti. ;) Kot je pa savinjcan napisal,če mi gre policaj za številke težit,ni problema,naj me nekam pelje,pa se avto dvigne,pa naj pol iščejo cifre,sam kdo bo pol plačal,ko bo vse štimalo?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So mar 14, 2009 5:57 pm

adis je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:No in v kerem členu zakona oz odredbe to izrecno piše??

če se vam bere imate tu link:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r05/predpis_ODRE205.html
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r04/predpis_PRAV5704.html

Tukaj zelo dvomim da izrecno piše :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So mar 14, 2009 6:01 pm

@CupraR: zato sem tudi dal link, da če kdo najde naj pripiše člen, da bom še jaz vedel, ker se mi teh členov res ne, da brati

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So mar 14, 2009 6:34 pm

MuRiCi je napisal/-a:Že 2x bil na homologaciji fedrov na RTI-jo,pa nikol ni kej kompliciral,ko je iskal številke z ogledalom.Če že obstaja tak člen v zakonu,pol bi mogli tile,ki imajo pooblastila,da lahko strokovno vgradijo fedre to vedet,in jih potem prav vgradit.DA so cifre na vidnem mestu.
warmaster zakaj pa h Kozamurniko nisi šel?Tam tudi eden od Miklavca pride in pregleda avto,pa nikoli ni problemov.Sam pravi papirji morajo biti. ;) Kot je pa savinjcan napisal,če mi gre policaj za številke težit,ni problema,naj me nekam pelje,pa se avto dvigne,pa naj pol iščejo cifre,sam kdo bo pol plačal,ko bo vse štimalo?

za to ni potrebno, da te kam peljejo :) men so to opravili kar ob cesti :)

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster So mar 14, 2009 7:14 pm

Zakaj sem šel k Miklavcu? Ker prej na sedežu podjetja v Nizki nisem nikoli imel problemov. OK še razumem če papirji ne štimajo, ampak da mi ženska reče, da ne morem z temi papirji opravit homologacije, nato pa homologiran pragove(po pogovoru z mehanikom) z ISTIMI papirji. Kje je tu logika? Poleg tega, kako se je pogovarjal z mano drugi mehanik:?

Danes pa še en šok. Zadnjih luči nisem mogel homologirati, ker baje v njih ni odsevnikov(mačjih oči). Ok. Tudi sam nisem bil pozoren na to. Ampak danes pa le začnem gledati in opazim, zvečer ko posvetim z baterijo v luč, da je ta odsevni pas le notri in sicer v belem odsevu(zato se podnevi ne vidi). Menda to ni važno ne? Kaj sedaj? Se grem spet kregat nazaj?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov