im nobody je napisal/-a:odvisno od vzdrževanja...drugače pa imajo dosti dolgo življensko dobo...če ti avto redno vzdržuješ ga ne goniš po nepotrebnem,ga mrzlega ne goniš in vročega ne ugašaš,uporabljaš originalno olje,lepo skrbiš za njega...ti tudi avto vrača zvestobo...kajti če avto ljubiš tako kot recimo šport brezskrbi te ne bo pustil na cedilu![]()
abcabc je napisal/-a:To tud mene zanima. Šparanje na materialu.
Ne vem kako je lahko npr. golf 2 dizel zdržal 300.000km nekateri govorijo o 600.000km nekateri pa celo v milijonu kilometrov.
Edina težava pri teh dvojkah je bila kompresija zato tud pozim ni vžigal.
Če bi imel ogrevano garažo ni problema.
ironmaiden je napisal/-a:im nobody je napisal/-a:odvisno od vzdrževanja...drugače pa imajo dosti dolgo življensko dobo...če ti avto redno vzdržuješ ga ne goniš po nepotrebnem,ga mrzlega ne goniš in vročega ne ugašaš,uporabljaš originalno olje,lepo skrbiš za njega...ti tudi avto vrača zvestobo...kajti če avto ljubiš tako kot recimo šport brezskrbi te ne bo pustil na cedilu![]()
vročega ne ugašaš?
originalno olje?
kot šport?si zlomiš nogo na desetih koncih...ah sej te ne zapusti na cedilu!
![]()
malce vse skupi za šalo ,ne zamerit!
Drugač pa,z eno normalno kmečko pamet daleč prideš!
marjan novak je napisal/-a:Kakšna je življenska doba novejših dizlov (euro 4) ob normalni uporabi?
Vem, da proizvajalci šparajo na materialih in še kje. Za pleh garantirajo 12 let, za rezervne dele toliko in toliko za motor pa nobenih podatkov?
moj-avto je napisal/-a:marjan novak je napisal/-a:Kakšna je življenska doba novejših dizlov (euro 4) ob normalni uporabi?
Vem, da proizvajalci šparajo na materialih in še kje. Za pleh garantirajo 12 let, za rezervne dele toliko in toliko za motor pa nobenih podatkov?
Odvisno od proizvajalca.
VW DAS AUTO veljajo daleč najboljše mašine na svetu.
marjan novak je napisal/-a:http://www.avto.info/news.php?id=33873
Kakšen fauve, očitno je mercedes 200D zakon.
1,5 mio km.
Ampak kot sem že omenil so današnji časi drugačni, firme šparajo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov