Debate, ki niso vezane na ostala področja...

rkasteli
Nov uporabnik

Avtopralnica - raztrgana guma

Napisal/-a rkasteli Ne jul 26, 2009 10:34 am

Včeraj sem peljal avto v avtopralnico, ko je bil avto opran ga vžgem in se odpeljem. Po kakem km, ko pridem iz gneče in malo pospešim se mi začne avto čudno obnašati na cesti. Zapeljem na rob cestišča, vse štiri, stopim ven in vidim da je bila prazna prva guma. Mislil sem da sem jo pač predrl tako da ker se mi je mudilo sem jo hitro zamenjal in se odpeljal naprej. Danes sem hotel pogledati če sem naredil kaj škode na platišču na katerem je bila predrta guma in opazim da je na notranji strani okoli 15 cm dolga zevajoča luknja.

V tisti poti ki sem jo naredil iz avtopralnice ni bilo na cesti nobene ovire, ki bi lahko povzročila takšno poškodbo. Torej se je to moralo zgoditi v avtopralnici. Sedaj ko se spomnim so "tračnice" res bolj grobo prijele prednje gume vendar takrat nisem bil pozoren na to. Gume imam Continental SportContact in nova guma moje dimenzije pride okoli 200€, kar se mi ne zdi ravno zanemraljiv strošek. Lahko sicer uveljavljam kasko, vendar izgubim bonus potem.

Ima kdo kakšne podobne izkušnje oziroma nasvet, kako ukrepati v tem primeru?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jul 26, 2009 10:36 am

Kolikor vem kasko ne krije stroškov pnevmatik, ali se motim?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 26, 2009 10:44 am

Ta 15 cm dolga zevajoča luknja ti je lahko nastala zaradi tega,ker si se še nekaj metrov pelljal po prazni pnevmatiki...

kar lahko narediš,je to,da preveriš,če imaš v gumi kak tujek in ti je zaradi tega spustila... kar dvomim,da je poškodovana od avtopralnice...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

rkasteli
Nov uporabnik

Napisal/-a rkasteli Ne jul 26, 2009 10:09 pm

Danes šel nazaj v avtopralnico, kjer so pogledali gumo in naj bi bilo od njihove mašine. Tista luknja ima prav značilno obliko, tako da je ni mogel narediti tujek. Za tovrstne zadeve naj bi imeli zavarovanje tako da se jutri potem slišimo in se vloži odškodninski zahtevek.

Še nekaj bi vprašal če bi mogoče kdo vedel. Gume na avtu so praktično nove in imajo za sabo približno 3500 km, stem da je ena izmed prvih gum sedaj popolnoma nova. Bi bil to lahko kakšen problem, glede na to da so ostale že malo obrabljene? In ali naj avto peljem na optiko? Pelje se sicer vredu, volan ne trese, pri višjih hitostih 150+ je stabilen in se pelje naravnost vendar vseeno razmišljam da bi peljal. Kaj menite?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne jul 26, 2009 10:33 pm

kva si čudn ... res je ful razlika v tistih 0,05 mm k si obrabu stare gume

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po jul 27, 2009 11:07 am

najbolje da zamenjaš kolesa iz sprednjih na zadnje. boš imel najmanj problemov in sivih las. optiko je pa priporočljivo delat enkrat na leto, če se veliko voziš po pločnikih ali robnikih ali po slabi, zluknjani cesti. pa ne ga zdej napadat, kolk je čuden! pač človek lepo vpraša za mnenje
Zadnjič spremenil Mgajvr, dne Po jul 27, 2009 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po jul 27, 2009 11:22 am

Glede optike: kolikor vem je cena optike med 20 in 30 €, guma pa praviš da stane 200 €. Se pravi 5% cene, če bi bilo potrebno menjat recimo kasneje vsaj dve gumi. Odločitev je sicer tvoja, osebno pa vedno, kadar v kaj grdo udarim / povozim, avto preventivno peljem na pregled - v 50.000 km se je to zgodilo dvakrat. Enkarat sem ponoči povozil kamen in je vsekal da boh pomagi, drugič pa sem eno grdo luknjo spregledal in vsakič so morali malenkost ponastavit nastavitve na optiki.

Glede gum je pa tako: če z njimi prevoziš 10.000 km in jih vdržeš stran kot nekateri tukaj na forumu, bo treba kupit novo gumo, čeprav prevoziš z gumami nekaj 10.000 km, pa sem mnenja, da 3.500 km ne predstavlja neke hude cifre, da nebi smel met nove gume gor oz. bi moral menjat obe. Če se npr. voziš sam se tako gume ne obrabljajo enako - prednja na voznikovi strani je bolj obrabljena, kot prednja na sovoznikovi strani in prednji gumi zaradi teže motorja sta bolj obrabljeni kot zadnji dve... tak da malenkostne razlike so vedno. Če pa hočeš bit še bolj ziher, pa daj zmerit, ali ti kak mm profila na preostalih gumah napram novi že manjka.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jul 27, 2009 12:36 pm

Kako ti lahko v avtopralnici preluknjajo gumo :roll: :?: :roll:

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jul 27, 2009 1:37 pm

Kaj šele lahko pol na pločevini naredi če gumo preluknja. Kera avtopralnica to?

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Po jul 27, 2009 1:41 pm

mislim kakšne pa ti treseš.....a "veriga", ki prime gume ti tudi pleh puca?....kaj ima veze to s krtačami v pralnici?

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN To jul 28, 2009 10:01 am

Vem za primere, ko je ljudem popraskalo lite feltne, pa jim tega niso hoteli priznati.
Osebno se izogibam avtopralnicam, še posebej tistim, ki vlečejo avto.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jul 28, 2009 10:08 am

Itak na vsaki avtopralnici piše da pereš na lastno odgovornost, nevem kaj se bunite. Men je počohalo na OMV radkape tak da jih nisem prepoznal sm mislo da mam komuflažne gor :lol:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jul 28, 2009 10:37 am

kaka slika bi bila poučna za vse ostale

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jul 28, 2009 11:30 am

Zato jaz vozim avto prat v ročno avtopralnico ;)
Razlike v ceni je pa 0,50 do 1€ (dražje ročno). Tako da vsem iz okolice Novega mesta priporočam LUKAZ ročno avtopralnico, ne da bi delal reklamo ampak tip res opere avto v nulo !

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN To jul 28, 2009 11:32 am

Samo pozimi ti noben noče na roke prat ;)
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jul 28, 2009 11:36 am

Zakaj ne ? Meni ga je tudi pozimi opral.
+ peljal sem ga v avtopralnico na pranje podvozja.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN To jul 28, 2009 11:39 am

OK, dopuščam možnost.. meni so pozimi vedno rekli, da je premrzlo. Lahko pa, da sem imel napačen timing in bi mi ga ob 12h res oprali, popoldan pa ne več...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jul 28, 2009 11:40 am

Jaz rajsi na roke coham, pozimi pa ga samo splahnem.

Problem resen :oops:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jul 28, 2009 11:40 am

B|ind je napisal/-a:Zato jaz vozim avto prat v ročno avtopralnico ;)
Razlike v ceni je pa 0,50 do 1€ (dražje ročno). Tako da vsem iz okolice Novega mesta priporočam LUKAZ ročno avtopralnico, ne da bi delal reklamo ampak tip res opere avto v nulo !

Kje pa je to?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jul 28, 2009 11:52 am

ban je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Zato jaz vozim avto prat v ročno avtopralnico ;)

Kje pa je to?

http://www.infocity.si/rumene-strani/lukaz-luka-znidar , maš tud zemljevid zraven.

GapsoN je napisal/-a:OK, dopuščam možnost.. meni so pozimi vedno rekli, da je premrzlo. Lahko pa, da sem imel napačen timing in bi mi ga ob 12h res oprali, popoldan pa ne več...

Ja, dopoldne, ko sonce nažiga. Zvečer pa res ne.. najbolj problematično zna bit voda v ključavnici ki zna zmrznit noter, potem imaš pa sranje. Ampak meni je takrat mislim da spihal s kompresorjem.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov