Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Sprednji al zadnji pogon?

Napisal/-a luca Ne okt 12, 2003 9:30 pm

Zanima me za kaj se navdusujete oz. kaj se vam zdi boljse, sprednji al zadnji pogon :?:

Jaz vozim staro Omega (A), ki ma na zadnje pogon, pa mi je ful legenda :twisted: , zaj pa me zanima, kako mnenje mate vi o tem.

Luca
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

Uporabniški avatar
anzee
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a anzee Ne okt 12, 2003 9:33 pm

zadnji pogon za vedno!

vetrobransko okno = stransko okno :)

kero masino pa ma omega?

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Napisal/-a luca Ne okt 12, 2003 9:35 pm

Eh, moja ma 2.0 s 85 kW. Bolj bogo, samo se pa zato manj pozna pri registraciji.

Luca
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM Ne okt 12, 2003 9:36 pm

Jaz tudi prisegam na zadnji pogon :wink: In tezisce na sredini.ZAKON :D

darky
Novinec

Napisal/-a darky Ne okt 12, 2003 10:08 pm

Iz vidika lege na cesti ni nikakršne razlike, čeprav nekateri zatrjujejo, da z zadnjim pogonom avto boljše drži cesto.
Zadnji pogon je zakon- ja, na pisti, če si pravi pilot, kar pa večina nas tukaj definitivno ni. Obvladati zadnji pogon in ga voziti na limitu je preklemano težko. Dosti lažje je obvladati prednji pogon.
Če bi se odločal med tema dvema opcijama bi nedvomno izbral prednji pogon. Če pa bi že lahko pa definitivno 4x4.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po okt 13, 2003 12:06 am

BMW 320 150KM pogon zadaj 180v ovinek pod gasom sicer je dokaj neprijetno ni pa nevem kolk tezko .. samo bolj previden mors bit z gasom. Aja pa tist asc bol falus pomaga. :P Drgac pa prisegam na prednji pogon ker lahko zganjas umetnije. Aja zadnji pogon je kulj na suhi cesti .. cim pa prides v sneg/vodo je pa :ne :!:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Po okt 13, 2003 12:15 am

Če bi imel možnost izbire, bi se 100% odločil za zadnji pogon. Če ga obvladaš, ti lahko nudi nepipisne užitke za volanom (drift = my dreams), seveda če je na razpolago dovolj 'konjičev'.

P.S: še moja predstava o idealnem avtu:--> 6+ zyl, 2 turbini, zadnji pogon

Ajde

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 13, 2003 7:31 am

SlikaZADNJI POGON RULZZZ

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 13, 2003 7:34 am

Nu-NRG je napisal/-a:
.. cim pa prides v sneg/vodo je pa ....

JIIIIIIHAAA takrat se pa začnejo užitki Slika

COYOTE
Nov uporabnik

Kraj: ŠKOFJA LOKA

Napisal/-a COYOTE Po okt 13, 2003 8:09 am

Ja tko ne odvisn kakšen voznik si. Men bol ugaja zadn k ze dolg vozm tak avto, mislm pa da je vseen glede lege na cesti. Ce mas avto v podnu je čist vseen pol se itak drži,
je pa treba pazt kdaj gas spustit, če ne te pa orng zavrti. Sm mel tud corradota pa ma odspred pogon pa ne vem men je bl všeč da ma močn avto odzad pogon k pohodš te ne meče k eno kanto okol pa ni treba držat tok volana. Je pa res vse ma dobre in slabe lastnosti. Kar se pa tiče unga ASC ja, k te enkrat začne nost postran je vseen kva maš notr pol te bo itak zavrtel,če nisi tok pr seb da ga boš zravnal, če ti pa rit stisel si pa v p.... Drgač pa zadnji pogon seka!!!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po okt 13, 2003 8:18 am

Nu-NRG je napisal/-a:BMW 320 150KM pogon zadaj 180v ovinek pod gasom sicer je dokaj neprijetno ni pa nevem kolk tezko .. samo bolj previden mors bit z gasom. Aja pa tist asc bol falus pomaga. :P Drgac pa prisegam na prednji pogon ker lahko zganjas umetnije. Aja zadnji pogon je kulj na suhi cesti .. cim pa prides v sneg/vodo je pa :ne :!:

Ja, če pretiravaš ti res nobena elektronika tega sveta ne bo pomagala. Drgač pa ob bolj normalni vožnji te baje reši prenekatere nesreče. Pa na snegu tud pomaga.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po okt 13, 2003 8:48 am

Kot sm rekel tist ASC ne pomaga kaj dost .. neki mal pa le .. ker ce bi bil any good nebi avto mi odnasal na zasnezeni zaloski pri 50km/h rite? Tistih 180km/h je bilo sicer v dolgem ovinku (suha cesta) ampak je totalno drgac filling kot ce imas pogoan sredaj .. :P aja pa z tem ovinkom ASC nima nobene veze ..

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po okt 13, 2003 9:26 am

Zadnji itak :)

Prednosti:
-velik boljši filing na volanu. Pri sprednjem pogonu pogonska kolesa služijo tudi za spreminjanje smeri in če maš mal močnejši avto postane volan v ovinku zelo nenatančen.
-Oversteer je že po defaultu boljši kot understeer :) Ne se kregat, ker je res :P

Slabosti:
-mokra cesta => vožnja po omejitvah
-snežena cesta => vožnja sploh ne :)
-oversteer. Čeprav je boljš da ti rit odnaša je včasih kar kriza če nisi previden. Sploh zato ker je večina folka na sprednji pogon navajena in pol nagonsko narobe reagirajo.

Jaz mam zaenkrat rajši zadnji pogon. Če bi mel družinski avto bi mi blo verjetno vseeno, oziroma bi verjetno raši mel spredaj ker je bolj praktično.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po okt 13, 2003 9:30 am

Morm rect da si zelo dobro napisal kar se tice zadnega pogona

Uporabniški avatar
Tauru5
Nov uporabnik

Napisal/-a Tauru5 Po okt 13, 2003 9:43 am

Ja ja tako kot že omenjeno je zadnji pogon zakon. Neverjetno boljši občutek za vožnjo, kot pa sprednji pogon. Vsaj meni. Pomoje pa se da veliko eksperimentirat po dežju. Seveda na kakšnem parkirišču, ali pa na zaprti široki cesti...:)
...BMW/318i/dunkelgrau...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 13, 2003 10:54 am

Men osebno pa je prvi pogon zakon - izživljanje na mokri cesti je pravi užitek, in ravno tako lahko drsiš skozi vse ovinke - edino volam moraš trše držat.

LP
Nebivedu

P.S. pa avto mora bit brez abs-a in brez elektro pomagal - še servo volana ne maram. Čist osnovne stvari in užitek je največji.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po okt 13, 2003 11:12 am

Ceprav dokaj nedirekten servo je fajn v takih zadevah lazje izravnavas ali namotas volan :P

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Po okt 13, 2003 11:27 am

Naj vam Safrane objasni pojme o zadnjem pogonu.
Otem se je ze veliko diskutiralo.
Slika
:-P
Slika

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po okt 13, 2003 12:16 pm

tko je sem hodum mal na treninge varne voznje...pa sem ugotovu da saj meni zadnji pogon bolj odgovarja.............
ce ze divjas je bojsi zadnji pogon ker se lazje resis iz vecine nezeljenih situacij...
Kar se pa tice 4x4 pogona je super sam ni ga junaka razen poklicnih rally voznikov pa se te so redki , ki bi bili sposobni ujeti avto z 4 kolesnim pogonom ki bi enkrat zaplesal....Je res da lahko s 4 kolesnim pogonom skozi ovinek peljes vec kot z dvokolesnim pogonom..sam sem probal na pisti so mel pac simuliran ovinek skozi katerega si lahko peljal z dvokolesnim pogonom okoli 60km/h z 4 kolesnim pogonom pa cca 80 km/h razlika je bla pa v tem da si dvokolesni pogon se nekako obvladal ce je avto zacelo zanasati pri 4 kolesne pogonu pa si enostavno v vecini primerov zgubu oblast nad vozilom....

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Napisal/-a luca Po okt 13, 2003 1:13 pm

Mi smo meli nekaj avtov na sprednji, pa nekaj na azdnji pogon, v glavnem sami tezki avti (Volvo 740, 960, Chrysler le baron,...), pa se mi nekak zdi, da se je na mokri cesti (ali zasnezeni) lazje in lepse igrat z zadnjim pogonom. :twisted:

Je pa res, da ga je zarad tega tud tezje obvladat. :shock: Pac, to mors v zakup vzet. :)

Luca
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov