snikerson je napisal/-a:V smislu preventive je spodnji video objavljen za vse kateri mislite, da je nujna vožnja brezglavo divjanje in užitek. Več + video Klik
Uporabna zadeva za vse voznike(mlade/izkušene).
Če tema ni v pravem "pod-forumu" naj jo modi prestavijo.
sašo5 je napisal/-a:snikerson je napisal/-a:V smislu preventive je spodnji video objavljen za vse kateri mislite, da je nujna vožnja brezglavo divjanje in užitek. Več + video Klik
Uporabna zadeva za vse voznike(mlade/izkušene).
Če tema ni v pravem "pod-forumu" naj jo modi prestavijo.
Komentar avtor bruc
november 3, 2009 @ 11:06 dopoldne
Zanima me kakšna usposabljanja mora opraviti voznik rešilca in zakaj voznik na posnetku ne drži volana z obema rokama?
Odgovor na to vprašanje: Na žalost, zakonodaja zadnje desetletje predpisuje, da mora biti voznik po poklicu zdravstveni tehnik, lahko je pravkar prišel iz šole in ima “B” kat. en mesec, že lahko sedi za volanom rešilca – na žalost….tudi sam sem (dve desetletji nazaj) nekaj let vozil reš. vozilo (Zc Brežice) in takrat je bil celo pogoj “D” kategorija,nekaj let kasneje so v tem istem zd. domu zaposlili za vožnjo hišnika, ki je nedolgo zatem to plačal z življenjem, na žalost tudi pacijent…absurdi nad absurdi, verjamem, da tudi po drugih ustanovah ni nič bolje razen mogoče v Ljublajni, kjer pa g. Fink že dolga leta zelo dobro vodi to inštitucijo..
moj odgovor in komentar na vprašanje avtorja "bruc" v blogu...
nebivedu je napisal/-a:Za moje pojme, se je lažje naučit pomagat doktorju reševat življenja, kot pa dobro avto vozit. Zato bi vseeno raje videl, da vozijo profesionalni vozniki, ki so priučeni tehniki, kot pa zdravstveni tehniki, ki so priučeni vozniki.
medicincko je napisal/-a:za vožnjo nujnega reševalnega vozila (sirene, modre luči), moraš imeti vozniški izpit B kategorije vsaj 3 leta. Po poklicu naj bi bil vsaj zdravstveni tehnik (voznik-reševalec; brez zdr.usmeritve, llahko vozi nujno reš.vozilo le do konca tega leta).
sašo5 je napisal/-a:medicincko je napisal/-a:za vožnjo nujnega reševalnega vozila (sirene, modre luči), moraš imeti vozniški izpit B kategorije vsaj 3 leta. Po poklicu naj bi bil vsaj zdravstveni tehnik (voznik-reševalec; brez zdr.usmeritve, llahko vozi nujno reš.vozilo le do konca tega leta).
kaj ti voziš? Ambulantne prevoze?
...in dodal bi na označeno; ne smeš imet več kot 5 točk...(velja za vsa intervencijska vozila....oz. naj bi veljalo....)
medicincko je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:medicincko je napisal/-a:za vožnjo nujnega reševalnega vozila (sirene, modre luči), moraš imeti vozniški izpit B kategorije vsaj 3 leta. Po poklicu naj bi bil vsaj zdravstveni tehnik (voznik-reševalec; brez zdr.usmeritve, llahko vozi nujno reš.vozilo le do konca tega leta).
kaj ti voziš? Ambulantne prevoze?
...in dodal bi na označeno; ne smeš imet več kot 5 točk...(velja za vsa intervencijska vozila....oz. naj bi veljalo....)
kakšni naj bi bili ambulantni prevozi?
nebivedu je napisal/-a:Za moje pojme, se je lažje naučit pomagat doktorju reševat življenja, kot pa dobro avto vozit. Zato bi vseeno raje videl, da vozijo profesionalni vozniki, ki so priučeni tehniki, kot pa zdravstveni tehniki, ki so priučeni vozniki.
im nobody je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Za moje pojme, se je lažje naučit pomagat doktorju reševat življenja, kot pa dobro avto vozit. Zato bi vseeno raje videl, da vozijo profesionalni vozniki, ki so priučeni tehniki, kot pa zdravstveni tehniki, ki so priučeni vozniki.
pol to velja isto za policaje in gasilce?to nebo šlo.
Strokovnjak je napisal/-a:Važno da mora imeti vsaj 3 leta izpit - pa tudi če ni v praksi prevozil niti kilometra! "Propisi su propisi"
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov