tdk je napisal/-a:Skratka zadeva meni ni najbolj jasna kako in kaj...
tdk je napisal/-a:Kot sem nekaj bral po netu naj bi SLO najpozneje leta 2014 ukinila sedanje vinjete in prešla na elektronski vinjetni sistem z karticami;kjer bi naj voznike obračunavali oz. kasirali po dejansko prevoženih km....torej banalno:bodo plačjive tudi ostale ceste razen avtocest?Če prevoziš letno npr. le 100km po avtocesti te tudi plačaš?Skratka zadeva meni ni najbolj jasna kako in kaj...
lp tdk
nevermind je napisal/-a:Tovornjakarjem ceno × 3, letne vinjete po 55 € in tedenske po 5€.
Najbolj fer.
Gosic je napisal/-a:Mislim da, kolikor se je denarja požrlo in koliko se ga še obrača v izgradnji cest, bi moral Zidar pripspevati in ostala mafija k temu, da bi se ljudstvo 5 let zastonj vozilo po teh avtocestah. Da niti ne govorim kako poteka izgradnja le teh. Čim ceneje, čim slabše, da je čez nekaj let potrebna obnova in spet smo na začetku: vrtenje denarcu. Sicer pa za to kakovost, ki jo gledamo, bi bilo 10€ letno čist zadost.
R 34 GT-R je napisal/-a:Dejstvo je da smo tranzitna država, temu primerne bi morale bit cestnine za tovornjake, če komu ne paše, še boljše, naj gre okoli.
Elektronsko cestninjenje pa se ne sme prijet, v Nemčiji ni šlo skozi, prevelik poseg v zasebnost.
GiGi1985 je napisal/-a:.
Itak se pa strinjamo vsi da trenutni sitem cestninjenja ni pravičen, daleč od tega, nekdo ki se vozi dnevno 200 km po AC se samo smeji (sploh kombiji) drugi ki uporabljamo AC 1xtedensko smo prisiljeni kupit letno, izkoristimo je pa ne. O zidar company je pa itak jasno kako gre v tej ljudi deželici
lp
R 34 GT-R je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:Mislim da, kolikor se je denarja požrlo in koliko se ga še obrača v izgradnji cest, bi moral Zidar pripspevati in ostala mafija k temu, da bi se ljudstvo 5 let zastonj vozilo po teh avtocestah. Da niti ne govorim kako poteka izgradnja le teh. Čim ceneje, čim slabše, da je čez nekaj let potrebna obnova in spet smo na začetku: vrtenje denarcu. Sicer pa za to kakovost, ki jo gledamo, bi bilo 10€ letno čist zadost.
Da ne govorimo o tem kako je popravljeno...recimo diletacija pri Trojanah, iz 2. tunela ven, smer Lj, na isti točki smer Mb je situacija enaka.
seeman66 je napisal/-a:Za tujce vinjete, za tovornjake elektronsko cestninjenje, za nas navadne uporabnike pa ukinit cestni sklad pri registraciji, vsi po vrsti plačat 95€, pa se lahko voziš vsepovsod ne da bi te kdo nadziral kje in koliko se voziš. Rajši plačam kot pa da sem pod nadzorom.
GiGi1985 je napisal/-a:Najprej je treba ločit med tranzitom in slovenskimi tovornjakarji. Dejstvo je, da je največji problem pri nas tranzit, preprosto ga je preveč za naše uboge ceste, na drugi strani pa slo.železnice delajo izgubo (pustimo politične spletke)
King1 je napisal/-a:GiGi1985 je napisal/-a:.
Itak se pa strinjamo vsi da trenutni sitem cestninjenja ni pravičen, daleč od tega, nekdo ki se vozi dnevno 200 km po AC se samo smeji (sploh kombiji) drugi ki uporabljamo AC 1xtedensko smo prisiljeni kupit letno, izkoristimo je pa ne. O zidar company je pa itak jasno kako gre v tej ljudi deželici
lp
Osebno se mi zaenkrat res samo smeji.![]()
![]()
Vem pa da ni pošteno za druge, ki se po avtocestah bolj malo vozite. Nikoli ne bo za vse pravično.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov