Formula1, kakopak. Glede na vsote denarja, ki se pri tem športu obrne, drugega niti ne moremo pričakovati. Naslednje leto se lahko nadejamo dveh novih velikih nagrad - kitajske in bahrajna. V bližnji prihodnosti je v načrtu tudi Turčija. Formula1 se torej nezadržno širi.
Po drugi strani pa se WRC tudi trudi priti v ospredje. Moram reči, da ga ne spremljam redno, za kar je največ kriv neroden urnik eurosporta (ki, se mi zdi, edini prinaša WRC v naše kraje), bi ga pa zelo rad.
Primerjava obeh serij ne obrodi sadov, saj sta si po mojem mnenju v osnovi preveč različni. Imata pa obe svoj edinstveni čar, za kar se ju splača gledati.
Ne smemo pa pozabiti na serijo FIA GT, katere gledanost zadnjih nekaj let narašča. Resda trenutno dirkajo le po Evropi (kar mene osebno prav nič ne moti), vendar se bo v prihodnosti serija morda razširila tudi na druge kontinente.
Cenovno pa se nam vsekakor bolj splača ogledat dirke GT, kot pa formulo1. Za vstopnico za ogled dirke F1 moramo plačati vsaj kakšnih 50-60k sit, če želimo sedeti na tribuni (nekje bogu za ritjo, pa vendarle...) in mogoče celo videti ekran, za ogled garaž pa se lahko navadni smrtniki kar obrišemo pod nosom. Pri dirkah GT pa je drugače, vstopnice stanejo (če se ne motim) pičlih 5k sit, za ogled garaž pa dodamo še borih 2k sit. Nič, naslednje leto se definitivno vidimo v Monzi