lancia hf je napisal/-a: da je skladno z originalno konstrukcijsko sestavo
lancia hf je napisal/-a:
Z 1.1.2010 so sprejeli, da se meja prestavi na 30 let.
lancia hf je napisal/-a: Podeli se lahko vozilu, ki je starejše od 25 let (v izjemnih primerih, na primer omejena serija, inovativne tehnične rešitve, je lahko vozilo starejše od 20 let), ohranjeno in tehnično vzdrževano tako, da je skladno z originalno konstrukcijsko sestavo in obliko, in ki zaradi tega svojega zgodovinskega in tehničnega pomena ni namenjeno redni uporabi, ampak se uporablja predvsem na prireditvah, posebej organiziranih za starodobna vozila.
mišek je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj imajo starodobniki 90% popust na zavarovanje?
Mi je ravno včeraj en sodelavec pravil, da ima tak popust, potem pa še na tega tist redni popust, tako da ne plača praktično nič. Ima pa golfa enkico.
Od kje ta logika? Ti plačaš zavarovanje, da se iz tega krije škoda, ki jo narediš na drugem vozilu oz. čem drugem. Ali je to staro vozilo kaj manj "nevarno" na cesti za druge udeležence, da ima tak popust?
Jaz bi rekel, da taka stara kanta še več možnosti, da v koga rukne, kot pa z kakim novejšim, ki ima čisto druge zmogljivosti. Od boljših zavor, vse možne elektronike...
mišek je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj imajo starodobniki 90% popust na zavarovanje?
Mi je ravno včeraj en sodelavec pravil, da ima tak popust, potem pa še na tega tist redni popust, tako da ne plača praktično nič. Ima pa golfa enkico.
Od kje ta logika? Ti plačaš zavarovanje, da se iz tega krije škoda, ki jo narediš na drugem vozilu oz. čem drugem. Ali je to staro vozilo kaj manj "nevarno" na cesti za druge udeležence, da ima tak popust?
Jaz bi rekel, da taka stara kanta še več možnosti, da v koga rukne, kot pa z kakim novejšim, ki ima čisto druge zmogljivosti. Od boljših zavor, vse možne elektronike...
lancia hf je napisal/-a:
Z 1.1.2010 so sprejeli, da se meja prestavi na 30 let.
lancia hf je napisal/-a:FIVA je sprejela sklep, da se od 1.1.2010 zviša minimalna starost za starodobnike na 30 let. SVS kot zastopnik Five v SLO je to potrdila v okviru svoje pristojnosti.
VIR: Starodobnik
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov