Debate, ki niso vezane na ostala področja...

harum
Nov uporabnik

"Blendanje" za policaje

Napisal/-a harum Če okt 23, 2003 5:42 pm

Zanima me ali je res nezakonito "blendanje" tj opozarjanje z dolgimi lučmi nasproti vozeči, da so pač policaji na lovu. :shock:
Zanima me zato, ker sem danes nalašč to storil tako, da so zagotovo to opazili tudi policaji v zasedi. Kolega me je pa kasneje opozoril, da naj bi to bil prekršek. :twisted:

Mnenja, komentarji.... :!:

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Če okt 23, 2003 5:50 pm

Men so enkrat napisal kazen za prehitro vožnjo pol sem se pa ene petkrat pelou gor pa dol in blendal k zmešan pa so me sam grdo gledal :P

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Če okt 23, 2003 5:59 pm

:twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Če okt 23, 2003 6:01 pm

Ja, je prepovedan in sicr si lohk kaznovan za nepravilno uporabo luci...

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Če okt 23, 2003 6:02 pm

Hhhm, ja jest sm tud nekje zasledu , da se to naj nebi pocelo , ker ti lohk taplavi kr dost velko kazn utaknejo u zep .Baje je prepovedano,sicer je pa Bimmer odprl eno temo o takih receh , bi pa blo najboljs kr njega mal pobarat o tem...Ja pa Sale bi tud mogu vedt , ker on tud neki svetuje na Bimmerjevi temi ...,mislm ,da je naslov teme CPP, al ZVCP,neki tazga ...LP

Uporabniški avatar
T_Rex
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Rex Če okt 23, 2003 6:15 pm

Tole je resnična zgodba.
Moj kolega je blendal nasproti vozečim, ker so imeli policaji postavljen radar.
To je videla ena druga patrola in se seveda pognala za njim. Po tistem "vozniško in prometno prosim" mu je policaj zatežil, da je blendal in kolega ga je vprašal zakaj ne bi smel? Policaj mu je odgovoril, da je blendanje isto kot hupanje, torej opozarjanje na nevarnost.
Kolega mu je mirno odgovoril, da so vsi nasproti vozeči vozniki vozili prehitro, zato predstavljajo nevarnost in ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu, zato jim je blendal.
Policaj je penil, kaj je blo pol sicer ne vem al mu je zakasiral ali ne, ampak vem da od takrat naprej redno blendam če je radar al pa policaji.
Pa smo spet tam, ko si vsak lahko zakone tolmači po svoje.
Second Place is The First Loser!

Slika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Če okt 23, 2003 6:28 pm

JOYride je napisal/-a:Ja, je prepovedan in sicr si lohk kaznovan za nepravilno uporabo luci...

:lol: Koja fora

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder Če okt 23, 2003 6:34 pm

Jst vedno blendam :wink:

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Kraj: Žiri

Napisal/-a Bossek Če okt 23, 2003 7:01 pm

frend policaj je reku, da te lahko kaznuje zaradi nepravilne uporabe luči
Slika

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Napisal/-a vogel Če okt 23, 2003 7:07 pm

jap, kezen je za nepravilno uporabo dolgih luči... Secer pa jest vedno blendam...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če okt 23, 2003 7:25 pm

Se podpisem pod to. Jaz tud blendam ..
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če okt 23, 2003 7:29 pm

jaz blendam sam je folk tolk glup da mi maha nazaj... mislim wtf!! ponavad take gledam nazaj v špeglu in skoraj noben ne blenda in potem se vidi samo lizika :twisted: :P :P :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Če okt 23, 2003 9:06 pm

Jaz vedno blendam ko nor...men težko kdo samo odzdravi, ker res blendam like 1000× na sekundo :lol: (stroboskop se skrije prot men:P ) Tko, da je več kot očitno...sicer pa ne odneham do kakih 5-10km od policijske kontrole :wink:
Edini osebki, ki niso deležni mojih opozoril so tako zvani zaje*ani hudi in vsesplošno "nevarni" ča*ci...kar naj jih taplavi čimbolj oberejo :lol:
Najbolj beden pa je folk, ki se vozi z ugasnjenimi lučmi in ko samo enkrat blendneš (to pač pomen "prižgi luči") le malokomu potegne za kaj gre :roll:

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Pe okt 24, 2003 11:10 am

jE TREBA BLENDAT, SAJ SI MORAMO POMAGAT!!!!!
Meni migre na lulo ko drugi tega ne počnejo, vidijo da radar meri in ne opozorijo , to so svinje. Pa človek pomagaj drugim da jim ne kasirajo ta modri!!
NE BLENDAM PA KO VIDIM DA PRIHAJA NORC, KI DIVJA KO SVINJA IN SI MISLI DA JE TA GLAVNI NA CESTI!!! Takim privoščim eno mastno kazen!!! Samo ponavadi taki imajo srečo in jih ne dobijo nikoli!!!
Ponavadi kasirajo ljudem ki so peljali malce čez omejitev in niso ogrožali nikogar!!
Npr. prazna cesta in podobno.
To se mi je dosedaj zgodilo samo enkrat hvalabogu! Je rekel ta modri da sem vozil 64 km/h omejitev pa je bila 50km/h, s tem da so bili skriti med drevesi kot jazbec v svoji jazbini.Postavljeni pa so bili kot vedno takoj za tablo naselja!
Pa še to sem slišal da imajo merilno napravo nastavljeno na 64 km/h.Tako da ko te ustavijo je skoraj vedno "VOZILI STE 64 KM/H".To je malce sumljivo!!
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe okt 24, 2003 11:31 am

Tak tipicen primer enako pri meni zadnic! Se peljem od dragomerja nazaj proti lj .. in na zacetku LJ ponavadi pri tabli radar stoji .. in res .. pred mano en italjan spona z kangojem 80 km/h pa nic .. ce bi jaz tm prpelu mim 80 km/h (omejitev je 50km/h) bi mastno placal
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST Pe okt 24, 2003 12:07 pm

BAJE NAJ BI BILO, ME ŠE NISO USTAVL ZARADI TEGA. :o

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Pe okt 24, 2003 12:39 pm

ja normalno da blendam saj meni tudi in tudi policaji so mi že žatežili pa sem se izgovorila da sem kolega pozdravila pa me je spustil
lp tigrica

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Pe okt 24, 2003 1:26 pm

jest sm dubu kazen zaradi tega, pa cel avto mi je pregledal od številk naprej... tisti ki poznate iz olma v semedelo se peljem in v olmu na avtobusni so streljali, zvečer nasproti se je peljala kolegica in ji poblendam policaji vržejo pištolo v avto in za mano, najpej se mi zalepi na avto pomoje manj kot pol metra, potem me pa ustavi z lučkami in sireno nato sledi...
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe okt 24, 2003 5:37 pm

Najprej sorry, ker me tako dolgo ni bilo :lol:

Uglavnem policist vas lahko kaznuje z denarno kaznijo 10.000 SIT po 3. odstavku 60. člena ZVCP. Razen če dokažete, da je šlo za eno od zakonsko predpisanih dejavnosti, v katerih se opozorilni znaki lahko uporabljajo!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aklan86 in 3 gostov