Debate, ki niso vezane na ostala področja...

SAMDEL
Nov uporabnik

Samopostrežna avtomehanična delavnica

Napisal/-a SAMDEL Po maj 17, 2010 12:10 am

Pozdravljeni, ker razmišljamo o ustanovitvi novega podjetja v Sloveniji z še nevideno storitvijo
- samopostrežno avtomehanično delavnico - vas prosimo da odgovorite na spodnji anketni vprašalnik.
S tem nam boste v veliko pomoč, trajal pa bo le 5 minut.

https://spreadsheets.google.com/viewfor ... aXB2a0E6MQ

Hvala!!!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po maj 17, 2010 12:35 am

Sem rešil anketo in ZELO podpiram idejo. Že itak si avto sam servisiram doma v garaži, vendar mi je na trenutke malo tesna s prostorom, za to bi za neko normalno ceno z veseljem prišel tudi v tako delavnico. Samo cene, ki si jih dal za uro so pa precej hmmm nevabljive :)

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po maj 17, 2010 12:44 am

Ideja je zelo dobra, vendar cena najema se mi zdi rahlo visoka.Pa vprašanje, kok škode bi imel, če bi se kakšen neizkušen spravu popravlat-uniču bi avto in orodje.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po maj 17, 2010 1:08 am

zanimivo :D

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po maj 17, 2010 5:27 am

Tok k mate vi uro najema majo skorej popoldanci uro dela :lol:

Drugače pa mislim da je to dobra, po drugi strani pa ne tako dobra ideja.. :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Po maj 17, 2010 5:56 am

S številom ur popravila bi moral biti popust.

Tisti, ki popravljajo avto sami, zato da bi privarčevali, ne bodo hodili sem. Bodo pa hodili tisti, ki ga popravljajo sami, zato ker ostalim ne zaupajo...teh pa mislim, da ni veliko.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po maj 17, 2010 6:41 am

Anketo sem rešil. Odlična ideja. Res je cena kot pri mojem popoldancu (ima 16€/h), ampak meni ogromno pomeni, da lahko sam kaj 'pošraufam' .. če le je možnost.. Upam da vam rata..
No escape from the mass mind rape...

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po maj 17, 2010 6:46 am

Malo poglejte kako se je to obneslo v UK ,mislim da so na Fifth Gear sami nabavili dele in šli v takšno delavnico, s tem da je tip že sam znal diske zamenjat in servis narest. Na koncu je bilo res ceneje kot na pooblaščencu, vprašanje pa je če bi bilo ceneje kot pri kakšnemu popoldancu. :) Drugače pa dobra ideja. Npr. da bi samo olje pa filtre menjal se pravi ene 50 EUR stroškov z materialom + stroški delavnice in bi tam tam čez prišel kot pri popoldancu če mu svoj material prinesem. Uporabniki bi bili verjetno bolj tisti ki jih zraven še veseli "pošraufati" svoj avto in nimajo te možnosti doma :)

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po maj 17, 2010 7:23 am

Grega_ je napisal/-a:Malo poglejte kako se je to obneslo v UK ,mislim da so na Fifth Gear sami nabavili dele in šli v takšno delavnico, s tem da je tip že sam znal diske zamenjat in servis narest. Na koncu je bilo res ceneje kot na pooblaščencu, vprašanje pa je če bi bilo ceneje kot pri kakšnemu popoldancu. :) Drugače pa dobra ideja. Npr. da bi samo olje pa filtre menjal se pravi ene 50 EUR stroškov z materialom + stroški delavnice in bi tam tam čez prišel kot pri popoldancu če mu svoj material prinesem. Uporabniki bi bili verjetno bolj tisti ki jih zraven še veseli "pošraufati" svoj avto in nimajo te možnosti doma :)

tako je, to je bilo predstavljeno na fifth gear. ob predpostavki, da znaš šravfati te pride ceneje.

vendar se mi postavlja vprašanje: namreč tisti, ki zna šravfati avto ima najbrž tudi doma kaj orodja. tisti, ki pa ne zna, mu pa tudi taka delavnica ne pride kaj prav. no, mogoče se pa motim...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po maj 17, 2010 8:06 am

Žiiga je napisal/-a:Tok k mate vi uro najema majo skorej popoldanci uro dela :lol:

Moj ima med 10-15 evri, odvisno kateri mehanik, ampak zadnje čase mi star avto dela brezhibno za čričke ali malenkosti pa se ne zmenim.. Za menjavo olja - filtrov pa res ne potrebuješ specialnega orodja.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Po maj 17, 2010 8:35 am

jaz tega ne podpiram, ker se mi zdi, da so za to strokovnjaki. ne more zdaj kar vsak avta popravljat pa biti kvazi mehanik. kakor ne more bit vsak zdravnik. To je isto kakor bi nardili ordinacijo, kjer bi lahko bil vsak zdravnik in zdravil druge.

Že vidim slovenčke...oo..mehaniku morm dat 15€ na uro...sam lahko popravim za 10€ na uro z vsem orodjem. In bojo pametnjakoviči šraufali brez osnovnega znanja.

Se pa strinjam s tem, da vsak ki zna vsaj malo šraufat ma nekaj orodja doma kar se tiče pa prostora je pa večni problem... ampak za to ni primerna samopostrežna avtomehanična, kamor bo prišel en pek in zaklical: hej jaz bi si pa olje pa filtre menjal! :lol: :lol: in pol bo olje ulival 2x čez maximum :lol: :lol: :lol:

ne strinjam se s tem no... :?
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Po maj 17, 2010 8:38 am

pa še zanima me kdo od vas bi kupil avto, ki ga je en sam servisiral v samopostrežni mehanični... ;) pa, da ne bi bil mehanik...

Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po maj 17, 2010 9:25 am

Raje kupim avto, ki ga je sam servisiral in popravljal zagret avtomobilsku navdušenec, ki mu avto pomeni več kot škatlo s 4 krogi na vsakem vogalu, kot pa avto, ki je bil servisiran na kakem servisu, kjer je kvaliteta opravljenega dela pogosto vprašljiva ... moj prijatelj je peljal Fiseto ST na uradni servis in ugotovil da so mu nalili več kot pol litra olja preveč v motor. ;)
Tako, da tudi če si dober samouk, ki z veseljem ''šraufaš'' motorje si lahko zelo dober v tem ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po maj 17, 2010 9:30 am

se mi zdi vredu apak kot ostali cena ure je previsoka :D :D Zakaj pa nimate še koroške regije v anketi :twisted: :twisted: :twisted: :D
kar se pa večjih popravil tiče pa zelo dvomim da se bi gdo odloču za to,ke je lahko avto potem 2 ali 3 dni na dvigalu pa bo plaču ,da se mu bo motlo :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po maj 17, 2010 9:35 am

sem gledal dokumentarca nemškega o teh samopostrežnih delavnicah, še vedno je tam nekdo ki ti priskoči na pomoč, tudi naredi tvoje delo za doplačilo če se ti zalomi ...

je pa taka zadeva dobra ker delavnice nima vsak, in lažje šraufaš na dvigalu z orodjem kot pred blokom z dvigalko dvignjenim avtom in orodjem iz baumaxa.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 17, 2010 9:42 am

Torej, ali je to cena najema orodja in prostora ali samo prostora?
Če je cena 10 evrov na uro za prostor in orodje, potem je nekako prava, če je cena 10 evrov samo za prostor, potem je previsoka.
Enako velja za ceno prostora z dvigalom. Če je orodje, prostor in dvigalo v tej ceni, potem bi bila nekako prava 20 evrov na uro.

Če bodo cene višje, potem še vedno raje šraufam doma pod nadstreškom.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po maj 17, 2010 9:53 am

s dobro ceno bi to kr bilo idealno ;) če pa cena najema presega ceno popoldancev potem to ne gre skozi.
pa dober nadzor nabavi, da neboš tedensko orodje kupoval :lol: :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Po maj 17, 2010 9:55 am

okej se moram strinjat z vami. ste me prepričali. :)

In Ne, nisem mehanik in se sploh ne počutim ogroženega - le razmišljal sem na to temo ;)

edit: samo se mi zdi pa še vseeno predrago, ker če se ti slučajno kaj zalomi in ti bojo za doplačilo pomagali, boš plačal dražje kot, če bi avto peljal takoj svojemu ali pa preverjenemu mehaniku...

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov