lenivec je napisal/-a:čigav je v6 motor in automatski menjalnik v enoprostorcih citroen c8, lancia phedra, fiat ulysse in peugeot 807.
mogoče me eden izmed teh zanima pa bi rad malo več informacij o tem šestaku.
Engines
The engine range comprised again of different versions of the PSA EW/DW engine, paired with either 5-speed manual or 4-speed automatic transmissions. Additionally, top-of-the-line versions came with the PSA ES V6.
All diesels were PSA's HDIs, but billed JTD by Fiat as well.
joztom je napisal/-a:Ta motor sem imel 10 let na zadnjem avtu. Gre za enega najboljših motorjev v Evropi, ki tudi izredno malo žre. Moja verzija je bila ES9J, to pomeni, da ni imela variabilnih nokenvel ampak patentiran resonančni sesalni kolektor brez elektronike. Poraba je bila med 8,5 in 10litrov ali poenostavljeno 550km po mestu, 55 litrov v tank. Počasi se takega motorja ne da voziti. Performanse so bile fantastične. V resnici je nekoliko len od 0 do 100, kjer beležiš samo 8,2 sekunde, ampak veselica se je začela pri 140. Od tu naprej je vleklo ko pri norcih tudi čez 250, če sem si upal. Vsak klanec se je tudi tamočnim nehalo pri 180, ta vrag je šel čez 200, npr Vrhniški. Napake na motorju: naredil sem 360 tisoč km, menjal sem jermene na vsakih 160kkm, niti ni poseben strošek ob 284cm dolgem jermenu, ker ima 4 odmične gredi in še V oblike je. Edina jeba je bila rahlo solzenje olja na zadnji glavi na požarni steni, da je občasno padla kaplja na izpušni kolektor in je zasmrdelo za sekundo ali dve. Sem si rekel, da bom to saniral, ko bom kaj glavo rihtal, pa ni bilo nikoli prilike. Šlo pa je za snemanje pokrova ventilov in tesnenje spodnjega deklca od ventilov z Loctite črno maso. Razen lenobe pri majhnih hitrostih je motor bistveno boljši od vseh nemcev. Avto po mojih podatkih še vedno deluje brezhibno. Ta motor bom vedno iskal pri naslednjih avtih. Ga pa poznamo tudi iz Clio V6 RS.
V6 Xantia.mp3 [ 177.96 KiB | Videno 4355 krat ]
joztom je napisal/-a:Ta motor sem imel 10 let na zadnjem avtu. Gre za enega najboljših motorjev v Evropi, ki tudi izredno malo žre. Moja verzija je bila ES9J, to pomeni, da ni imela variabilnih nokenvel ampak patentiran resonančni sesalni kolektor brez elektronike. Poraba je bila med 8,5 in 10litrov ali poenostavljeno 550km po mestu, 55 litrov v tank. Počasi se takega motorja ne da voziti. Performanse so bile fantastične. V resnici je nekoliko len od 0 do 100, kjer beležiš samo 8,2 sekunde, ampak veselica se je začela pri 140. Od tu naprej je vleklo ko pri norcih tudi čez 250, če sem si upal. Vsak klanec se je tudi tamočnim nehalo pri 180, ta vrag je šel čez 200, npr Vrhniški. Napake na motorju: naredil sem 360 tisoč km, menjal sem jermene na vsakih 160kkm, niti ni poseben strošek ob 284cm dolgem jermenu, ker ima 4 odmične gredi in še V oblike je. Edina jeba je bila rahlo solzenje olja na zadnji glavi na požarni steni, da je občasno padla kaplja na izpušni kolektor in je zasmrdelo za sekundo ali dve. Sem si rekel, da bom to saniral, ko bom kaj glavo rihtal, pa ni bilo nikoli prilike. Šlo pa je za snemanje pokrova ventilov in tesnenje spodnjega deklca od ventilov z Loctite črno maso. Razen lenobe pri majhnih hitrostih je motor bistveno boljši od vseh nemcev. Avto po mojih podatkih še vedno deluje brezhibno. Ta motor bom vedno iskal pri naslednjih avtih. Ga pa poznamo tudi iz Clio V6 RS.
lizard je napisal/-a:peroRS: a ni tale 2.8 tisti V6, ki bi v Passatu 2.8 V6 naj bil takšna bolj zaspana zadeva? Vsaj na tem forumu sem to bral, ker sam motorja ne poznam. Bilo pa je v eni temi, kjer je nekdo kupoval tega Passata. Ali pa je to samo v povezavi z avto. menjalnikom?
branee je napisal/-a:V avtu ki ima koificient cegla, tezak okoli 1800 kg ...
branee je napisal/-a:V avtu ki ima koificient cegla, tezak okoli 1800 kg in vi navajate podatke da ima koncno celo 250km/h+(za povrhu se v klanec?) in pospesek do 100, 8 sekund? Avtomobil ima za povrhu vsega le 205 konjev za dosego vsega tega..
Sem sel prov gledat podatke veste kolk je maksimalna hitrost(po ravnem in ne v klanec..) in pospesek?
205km/h in pospesek preko 10 sekund do 100..
Nekaj vas navaja hitrost ki je 50km/h visja in pospesek ki je 2 oz 2,5 sekunde hitrejsi do 100..
http://www.carsplusplus.com/specs2010/c ... lusive.php
http://www.carsplusplus.com/specs2006/l ... cutive.php
im nobody je napisal/-a:glede motorja v passatu 2.8 v6...avto je bil 4×4...in pospeški res niso nevem kaj..na ravnini kjer sem jaz s svojim dizlom dobil 115 na uro je ta passat dosegel 120...in ne pravim da je to švoh motor kajti svoj adut pokaže na avtocesti in takrat res vleče tak kokr je treba...odkrito povedano sem pričakoval več nikakor pa ne pravim da ne zadovolji pričakovanj tudi malo bolj zahtevnega lastnika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov