mihouca je napisal/-a:To na biti problem če si velik in voziš mali avto.
Jst sem si vozil os sestre avto par dni, ko sem imel mojega na servisu.
Ona vozi Fiat Seicento, stevilko noge pa imam 48 in je res obupno vozit, ker brez problema pritisnes dva pedala hkrati. Tako da moja rešitev je bila da sem vozli bos![]()
meho1 je napisal/-a:Jaz vozim celo poletje bos, ker v natikačih ne moreš vozit. Pozimi pa čevlji z čimtanjšim podplatom, za boljši občutek pedala.
35. člen
(prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila)
(1) Voznik in učitelj vožnje med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).
(2) Voznik med vožnjo ne sme poslušati radia ali drugih zvočnih naprav s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu.
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena sme voznik, razen kandidat za voznika, ki ga učitelj vožnje uči vožnje motornega vozila, kandidat za voznika, ki vozi osebni avtomobil, v spremstvu spremljevalca, učitelj vožnje ter spremljevalec, med vožnjo telefonirati, vendar le ob uporabi naprave za prostoročno telefoniranje. Pri opravljanju nalog, potrebnih za reševanje življenja ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode, preprečitev ali odpravo onesnaženja okolja in nalog policije ter vojaške policije, je med vožnjo dovoljena uporaba radijske postaje.
(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, učitelj vožnje motornega vozila ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
egster je napisal/-a:Načeloma ni prepovedano, dokler ne naletiš na policista, ki išče dlako v jajcu. Če namreč presodi, da obutev ovira vožnjo v prometu, ti lahko napiše kazen po 35. členu ZPrCp (Ur.l. RS, št. 109/2010):35. člen
(prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila)
(1) Voznik in učitelj vožnje med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).
meho1 je napisal/-a:Če je to edini zakon, ki "prepoveduje" vožnjo bos, se definitivno pritožim v kolikor dobim kazen po tem zakonu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov