Nu-NRG je napisal/-a:Nekoliko neumesno .. ampak me zanima .. ce je original torej v mojem primeru imam petkrake lite felge od cossija katere imajo odtisnjeno znacko ford, pa recimo da se spojler dobim kateri ima gor odtisnjeno znacko ford .. me ne morejo nic in se lahko steje kot serijska oprema? Ali pa sem jaz to mal narobe dojel?
Tipo-mania je napisal/-a:...ampak da ma pa avto bolšo lego+bolš zgleda zarad nekaterih delov plastike...
Tipo-mania je napisal/-a:kaj pa Italija ki je že u EU in styling friki dajo gor pa čist vse kar se jim zazdi-
mazda-mx3 je napisal/-a:Tipo-mania je napisal/-a:kaj pa Italija ki je že u EU in styling friki dajo gor pa čist vse kar se jim zazdi-
ermmm "mogoce" se malo motis tle...Italija ima to drugace urjeno kot mi, to je sigurno.
Sam majo tudi bolj ostro kot mi glede dolocenih stvari. Recimo tam ti proizvajalec napise kire gume (dimenzijo) imas lahko gor, pa cetudi mas TUV z zlato napisano, ne mores dat gor drugih dimenzij.......
Tam ti nehomologiran spojler cestna policija dol da, oz.zahteva od tebe da ga odstranis, to sem ze zasledil po italijanskih forumih, da imajo taplavi bazo podatkov, kaj je za kiri avto homologirano in kaj ne, to je kar nekaj ljudi napisalo, ki so meli tezave s policaji.
Drugace pa je res skoda da bi morali vrniti v originalno stanje avte, recimo tak kot je tvoj........lepo si ga porihtal
Glede Italije pa nimam preverjenih informacij, samo podatke oz. poste (razen unega o dimenziji gum...to lahko zasledis skoraj v vsaki reviji, ko bralci sprasujejo kire gume so homologirane za njihovo vozilo).
LP
Pero je napisal/-a:mazda-mx3 je napisal/-a:Tipo-mania je napisal/-a:kaj pa Italija ki je že u EU in styling friki dajo gor pa čist vse kar se jim zazdi-
ermmm "mogoce" se malo motis tle...Italija ima to drugace urjeno kot mi, to je sigurno.
Sam majo tudi bolj ostro kot mi glede dolocenih stvari. Recimo tam ti proizvajalec napise kire gume (dimenzijo) imas lahko gor, pa cetudi mas TUV z zlato napisano, ne mores dat gor drugih dimenzij.......
Tam ti nehomologiran spojler cestna policija dol da, oz.zahteva od tebe da ga odstranis, to sem ze zasledil po italijanskih forumih, da imajo taplavi bazo podatkov, kaj je za kiri avto homologirano in kaj ne, to je kar nekaj ljudi napisalo, ki so meli tezave s policaji.
Drugace pa je res skoda da bi morali vrniti v originalno stanje avte, recimo tak kot je tvoj........lepo si ga porihtal
Glede Italije pa nimam preverjenih informacij, samo podatke oz. poste (razen unega o dimenziji gum...to lahko zasledis skoraj v vsaki reviji, ko bralci sprasujejo kire gume so homologirane za njihovo vozilo).
LP
ponavadi tele optično-tuning debate ne komentiram, ampak tole se mi zdi zanimivo.
Napisal si da imajo policaji podatke kaj je dovoljeno in kaj ne. Super. sem za to. Naj policaji naredijio homework in poiščejo kaj je dovoljeno in kaj ne.
V Sloveniji je pa ravno obratno.
Primer:
meni v homo kartončku piše dovoljene gume ..x13'' ali 175/65x14'' pa vem da v nemčiji obstajajo TUV in za 15'' in 16'' pa morda še kaj več...
nikjer pa ne piše o dimenzijah feltne. Lahko bi dal feltno z napačnimi vijaki pa dokler bi bilo 175/65x14 bi bilo vse v redu....
Pa kdo lahko določi kaj so originalne in pravilne feltne? Imam ene originalne, ampak sorazmero redke lite feltne. A sedaj bo pa vsak 18 letni policaj vedel vse feltne za XY let nazaj kaj so originalne ali drugačne feltne? Še jaz ne vem za vse avte pa sem že star...
saj se strinjam da morajo obstajat ena pravila kaj se sme in kaj ne, ampak to kar se dogaja v Sloveniji pa presega vsako mejo dobrega okusa.
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov