Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

AMERIKANCA čem met

Napisal/-a andrej777 So jan 03, 2004 1:39 am

Že neki časa sem razmišlal da bi kupu enga američana oldtimerja. Zdej sem dobu nekaj dnarja in bi si nekaj kupu. Gruntal sem na kakšenga mustanga la pa neki v tem stilu. Fora je ta zdej dobim avto od fotra če ga rabim in ni problema. zato svojga avta po eni strani ne nucam in glih zarad tega bi mel neki tazga. ker je oldtimer je tehnični takorekoč zastonj. Plačuješ pa samo kokr gre za bencin. ker ga gre pa pr američanih res velik bi bil pa to zame bol nedelski avto. pa še počas bi ga šminkal pa obnavljal.

zdej pa uprašanje.... Kje dobit kakšenga pametenga američana. Verjetno bi blo najbolš kr direkt iz amerike, samo kako??? Kolk pridejo strožki če bi šel direkt v ameriko po avto za max 500 ksit ??? Pa kakšen je postopek??

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM So jan 03, 2004 8:21 am

www.mobile.de je tvoj prijatelj! nemci majo tega odvečnega pleha velik... drgač pa sem videl na poti proti Šentjakobu ob cesti stat en PICK-UP truck, en minivan fordov pa neki zarjavelga še zraven .. mogoče če vprašaš lastnika bi ti lahko kaj zrihtal.. javi mi na PM da ti točno povem kje to je..
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So jan 03, 2004 8:50 am

Pa sej bi se pri nas tut kaj našlo, pred nekaj cajta je tip prodajal mustanga cabrijo, ti lahk številko poiščem če češ.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So jan 03, 2004 9:41 am

Ja samo kolk je cena ??

jz sem gledal na www.cars.com pa tam je soliden mustang 65-68 za približno 3.000$. Bol zdelanga ša tut za manj kot 1.000$. Kuk bi dal pa za kej tazga pr nas. samo za ta avto bi mogu pa tut carino plačat ??? ker ni evropskega proizvoda la kako gre že to. Je bolš da počakam 1.maj ko bomo u EU ???

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jan 03, 2004 9:43 am

ena taka j***a se da najdet tud v avtofotomarketu. ne sam ameriška tud evropska :wink: .
lp

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Matt So jan 03, 2004 1:51 pm

LaserJaMM je napisal/-a:www.mobile.de je tvoj prijatelj! nemci majo tega odvečnega pleha velik... drgač pa sem videl na poti proti Šentjakobu ob cesti stat en PICK-UP truck, en minivan fordov pa neki zarjavelga še zraven .. mogoče če vprašaš lastnika bi ti lahko kaj zrihtal.. javi mi na PM da ti točno povem kje to je..

Poznam lastnika. Lahko ga vprašam če želiš?
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Napisal/-a Matt So jan 03, 2004 1:52 pm

Ko smo ravno pri iskanju avtov. Kje bi lahko dobil Toyoto Supro? Pa se eno bedno vprasanje a imajo vse na desni volan?
www.mhd-racing.com

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Re: AMERIKANCA čem met

Napisal/-a mmiki So jan 03, 2004 2:14 pm

Andrej777 wrote: Fora je ta zdej dobim avto od fotra če ga rabim in ni problema. zato svojga avta po eni strani ne nucam in glih zarad tega bi mel neki tazga. ker je oldtimer je tehnični takorekoč zastonj. Plačuješ pa samo kokr gre za bencin. ker ga gre pa pr američanih res velik bi bil pa to zame bol nedelski avto. pa še počas bi ga šminkal pa obnavljal.

Ne pozabi, da imas ugodnosti pri registraciji oldtimerja samo v primeru, da je to tvoj drugi avto. Potem te cela registracija pride okoli 15.000 sit z vsem kar moras placat (tocne cene ne vem, ampak ima kolega oldtimerja BMW 2002, pa ga lahko vprasam kako je kaj z vzdrzevanjem.) Ampak za ugodnosti pri registraciji rabis potrdilo od slovenskega zdruzenja lastnikov oldtimerjev, da je avto res oldtimer.ŽTi pridejo na dom pogledat, ce so se vsi deli original, pa ce je vse porihtano, potem pa dobis potrdilo. Ti pa svetujem raje kaksnega evropskega oldimerja. Pri ameriskem se moras zavedat, da je kar precej stvari, ki jih moras porihtat preden se bos sploh lahko vozil po cesti (americani imajo rdece blinkerje, ...), pa se deli so veliko drazji.

LP

Miki

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 03, 2004 2:26 pm

Matt je napisal/-a:Ko smo ravno pri iskanju avtov. Kje bi lahko dobil Toyoto Supro? Pa se eno bedno vprasanje a imajo vse na desni volan?

Ne, nimajo vse supre volana na desni. Ene 2 so celo v sloveniji, v namčiji in drugje po EU jih je kar nekaj, v USA pa ogromno. Uvozit jo pa nemorš ker ne dobiš homologacije. Edina varjanta je da kupiš eno izmed slovenskih ali počakaš da bo postala oldtimer :) Mogoče se tudi po 1. maju kej spremeni glede uvoza.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 03, 2004 2:29 pm

mmiki je napisal/-a:
Andrej777 wrote: Fora je ta zdej dobim avto od fotra če ga rabim in ni problema. zato svojga avta po eni strani ne nucam in glih zarad tega bi mel neki tazga. ker je oldtimer je tehnični takorekoč zastonj. Plačuješ pa samo kokr gre za bencin. ker ga gre pa pr američanih res velik bi bil pa to zame bol nedelski avto. pa še počas bi ga šminkal pa obnavljal.

Ne pozabi, da imas ugodnosti pri registraciji oldtimerja samo v primeru, da je to tvoj drugi avto. Potem te cela registracija pride okoli 15.000 sit z vsem kar moras placat (tocne cene ne vem, ampak ima kolega oldtimerja BMW 2002, pa ga lahko vprasam kako je kaj z vzdrzevanjem.) Ampak za ugodnosti pri registraciji rabis potrdilo od slovenskega zdruzenja lastnikov oldtimerjev, da je avto res oldtimer.ŽTi pridejo na dom pogledat, ce so se vsi deli original, pa ce je vse porihtano, potem pa dobis potrdilo. Ti pa svetujem raje kaksnega evropskega oldimerja. Pri ameriskem se moras zavedat, da je kar precej stvari, ki jih moras porihtat preden se bos sploh lahko vozil po cesti (americani imajo rdece blinkerje, ...), pa se deli so veliko drazji.

LP

Miki

To da more bit oldtimer tvoj 2. avto ni res. Dovolj je tisto potrdilo. Moj frend ma minija oldtimerja in je potrdilo dobil kar v mini klubu. Avtomobila še pogledat niso prišli, samo slike je gor poslal pa opis. Tko da ni vse tako strogo če se znaš mal zmenit.
Glede uvoza iz USA pa imaš prav. Dost stvari je treba poštimat da sploh ustreza avto našim standardom. Najbolj enostavna varjanta je da ga iz EU uvoziš.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 03, 2004 2:33 pm

andrej777 je napisal/-a:Že neki časa sem razmišlal da bi kupu enga američana oldtimerja. Zdej sem dobu nekaj dnarja in bi si nekaj kupu. Gruntal sem na kakšenga mustanga la pa neki v tem stilu. Fora je ta zdej dobim avto od fotra če ga rabim in ni problema. zato svojga avta po eni strani ne nucam in glih zarad tega bi mel neki tazga. ker je oldtimer je tehnični takorekoč zastonj. Plačuješ pa samo kokr gre za bencin. ker ga gre pa pr američanih res velik bi bil pa to zame bol nedelski avto. pa še počas bi ga šminkal pa obnavljal.

zdej pa uprašanje.... Kje dobit kakšenga pametenga američana. Verjetno bi blo najbolš kr direkt iz amerike, samo kako??? Kolk pridejo strožki če bi šel direkt v ameriko po avto za max 500 ksit ??? Pa kakšen je postopek??

Zadnjič sem bil v Moravčah na Suzuki servisu Vesel in sem na parkirplacu videl skor same USA avtomobile. Od skor novih korvet do oldtimerjev. Baje da tip obvlada USA avtomobile. Oglas se do njega enkrat pa ti bo pomoje dost znal povedat, mogoče celo kej za sebe najdeš med tistimi avtomobili.

Drugač pa mislim da je 500k kar zlo mejhna vsota za tak avto. Mogoče že dobiš kakšno kripo zarustano za tak keš, ampak da bo avto uredu bo treba pa še precej denarja in dela v njega vložit. Tko da če si omejen na teh 500k ti priporočam da razmisiš o drugem avtomobilu ali pa počakaš dokler ne našparaš še kej zraven.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So jan 03, 2004 4:31 pm

Zakaj ne bi za Supro dobil homologacije? Če se je avto pri nas prodajal, potem ti jo morajo dat. Mislim pa, da ti jo morajo celo zrihtat tudi, če avta sicer nimajo v prodajnem programu, če je le delan za evropsko tržišče. Sicer ne vem, kako se lahko vozi vsaj 5 VW Bora karavanov po SLO, pa še ena se prodaja pri Paleste. Sicer pa avto ni bil nikoli v prodajnem programu Porsche Slovenije.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So jan 03, 2004 4:42 pm

Za tak denar bi dobil lahko kaj takega

http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=5982797&id=25158960

Problem je le, da bi moral vanj se veliko veliko vlozit... Bi pa jaz tole zelo imel...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So jan 03, 2004 6:11 pm

iKst je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Že neki časa sem razmišlal da bi kupu enga američana oldtimerja. Zdej sem dobu nekaj dnarja in bi si nekaj kupu. Gruntal sem na kakšenga mustanga la pa neki v tem stilu. Fora je ta zdej dobim avto od fotra če ga rabim in ni problema. zato svojga avta po eni strani ne nucam in glih zarad tega bi mel neki tazga. ker je oldtimer je tehnični takorekoč zastonj. Plačuješ pa samo kokr gre za bencin. ker ga gre pa pr američanih res velik bi bil pa to zame bol nedelski avto. pa še počas bi ga šminkal pa obnavljal.

Zadnjič sem bil v Moravčah na Suzuki servisu Vesel in sem na parkirplacu videl skor same USA avtomobile. Od skor novih korvet do oldtimerjev. Baje da tip obvlada USA avtomobile. Oglas se do njega enkrat pa ti bo pomoje dost znal povedat, mogoče celo kej za sebe najdeš med tistimi avtomobili.

Drugač pa mislim da je 500k kar zlo mejhna vsota za tak avto. Mogoče že dobiš kakšno kripo zarustano za tak keš, ampak da bo avto uredu bo treba pa še precej denarja in dela v njega vložit. Tko da če si omejen na teh 500k ti priporočam da razmisiš o drugem avtomobilu ali pa počakaš dokler ne našparaš še kej zraven.

jz nočm zdej kuptavta pa se z njim vozt. Jr rabm samo tolk da je motor dobr pa, da mi ni treba nekih velikih dnarjev vlagat v avto kar se pa tiče pleha ni treba da je kot rožca. Jz bi to pol še mal porihtal pa našminkal in ga počas v roku leta ali še več počas upedenal. tako da bi mel mal za hoby.. edino kar je ers pomombno je mortor mejalnik, diferencial pa kar je zloo drago za popravt. Hočem pa en avto z V6 al pa še raj V8 da ma glas pa da jih ni velik ne pa da bi mel zdej enga hrošča.

zanima me pa kakšen ameriški coupe v stilu mustanga al pa kakšen firebird. zato če bi kdo kje kaj vidu naj mi prosm tle sporoči. Pick upa glih ne rabm se mi ne dopade tako.

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet Ne jan 04, 2004 10:27 am

LP

Lepo, še eden ki ga zanima AMERIKA :D

Js mam Chevrolet Monzo V8, oldtimer, in ti povem da je to ljubezen, ko vžgeš V8 se ti kr nasmeji, vsaj meni se.

Če te zanima piš na pm ;)

LP

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jan 04, 2004 10:50 am

Rjuhar je napisal/-a:Zakaj ne bi za Supro dobil homologacije? Če se je avto pri nas prodajal, potem ti jo morajo dat. Mislim pa, da ti jo morajo celo zrihtat tudi, če avta sicer nimajo v prodajnem programu, če je le delan za evropsko tržišče. Sicer ne vem, kako se lahko vozi vsaj 5 VW Bora karavanov po SLO, pa še ena se prodaja pri Paleste. Sicer pa avto ni bil nikoli v prodajnem programu Porsche Slovenije.

Zato ker v ne morš uvozit avtomobila starejšega od 5 let, oziroma 1999 ali 1998 letnik se mi zdi. Oziroma, za tak avto ne dobiš homologacije. Lahko uvoziš avto ki je star manj kot 5 let ali oldtimerja.

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Napisal/-a Matt Ne jan 04, 2004 12:04 pm

ne se kregat, do maja itak ne bo denarja za tak avto po maju ga pa lahko prpelem a ne? Sem gledal okoli 3 mio se ze dobi 95 / 96 letnik. Ze dajem na kupček :D :D :D
www.mhd-racing.com

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jan 04, 2004 12:32 pm

jaz sem že vse mogoče bral o tem kaj bo po maju 2004. Noben ne ve točno. Nekateri pravjo da nebo več omejitev, drugi da bo vse isto... Nevem, jaz upam da bo dost EU homologacija.

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater To jan 06, 2004 1:03 am

točno to sem jest isku leto in pol nazaj.
Najlepši avti so v Kaliforniji, najmanj rjaveni - podnebje in to. Prevoz z zavarovanim kontejnerjm te pride med 2000-3000 USD. Če hočeš met soliden avto, za njega pripravi, tako na oko nad 1,5 MIO sit. Odvisno kaj gledaš. Zelo lepe, retavrirane oz. buy & drive avte dobiš za precej več. Recimo tak Mustang (popularne zadeve ala Mustang, Chevelle, Cobra, Charger, ... pridejo kar dragi) kot je bil v Gone in 60 sec, samo pač ne tok nafrfuljen ampak orig. te lahko pride 6 MIO SIT (OK, če sem iskren sem jih kar nekaj videl tudi za 8, 10 MIO). Enak model lahko ujagaš tudi za recimo 2 MIO, samo moraš potem malo delati na njem. Če bi mislil sam vijačiti motor in to, rabiš še set USA orodja. Pa z šravfi je problem ... Polno drobnarije, ki nanese kar nekaj fičnikov.
Ko sem zadevo iskal, sem dobil kar nekaj stikov. Pri nas imaš tudi mehanika za te USA Monstre, tko da si delno preskrbljen.
Za 500k SIT iz USA ne boš mogel pripeljati drugega kot bicikla, žal :cry:

Če pa rabiš še kak info, me lahko PMjaš.
Slika

Uporabniški avatar
Happy_Tom
Nov uporabnik

Kraj: SG

Napisal/-a Happy_Tom To jan 06, 2004 11:46 am

andrej777 je napisal/-a:Že neki časa sem razmišlal da bi kupu enga američana oldtimerja. Zdej sem dobu nekaj dnarja in bi si nekaj kupu. Gruntal sem na kakšenga mustanga la pa neki v tem stilu.

V avtofotomarketu in v Salamoncu se je pred nekaj časa prodajal Chevrolet Camaro l. 1968 al '67 za milijon in pol ali nekaj takega. Zdaj pa ne vem, kaj je z njim.

Ford mustang pa Chevy Camaro sta mi že od nekdaj sanjska avtomobila, ampak je za moje pojme enostavno preveč komplikacij. Mogoče kdaj drugič, ko bom pomemben in bogat...

Ne bi rad kvaril veselja, samo za 500 jurjev oziroma manj pa ne vem, če boš dobil kaj pametnega. Potem bo treba ziher še dvakrat tolk vložit v ličarska dela in obnovo. Za tak dnar pa lahko kulturno zrihtaš recimo enega starega opla, ki so od evropskih še najbolj podobni ameriškim, samo žal v manjših dimenzijah.Recimo A manta, B rekord, B ascona, C kadett,... Riskiraš še malo dnarja in veliko časa, pa se da vse sorte naredit iz njih, komot lahko vgradiš V6 itd...

No, to je pač samo ena ideja za poceni nadomestek. :wink: Edina škoda je, da ni na teh avtomobilih vse 2x večje (vključno s številom cilindrov). There's no replacement for displacement :twisted:

Pa še slike: B rekord
[/img] http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... thecat=500 [img]

Pa še ostale si poglej:
tisti beli rekord na drugi strani leži na odpadu nekje pri Slovenski Bistrici - srce se mi para, samo nimam časa in prostora...
[/url] http://www.mobisux.com/album/showgaller ... 00&thumb=1[url]
OPEL uber alles

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov