AR-146 je napisal/-a:jst morm rečt da sm bil pri turnšku zelo zadovoljen samo morš mu pa rečt da hočš eibach k to so fedri k se šika, če se ne motim on tud svoje dela.
Enako, vsi naši avti so kar se fedrov in amortizerjev tiče zrihtani pri Turnšku, dosedaj ni nobene pripombe.
Glede tršanja:
Iz lastnih izkušenj ti johnyr lahko povem naslednje: Tipota sem zrihtal tako, kot si se ti zanimal. Porezani fedri in stršani amortizerji (sport). Na začetku me je zanimalo enako, kot tebe - če mi bo avto ribal oz da se mi bo naložen preveč posedel. Verjel sem mu, da bo 100% v redu in zdaj lahko zatrdim, da to drži! Dobro, res je da so pri mojem že original bile vzmeti trše kot pri modelih s šibkejšim motorjem, a je po drugi strani avto bil toliko težji da je stvar nekje tam-tam. Vzmet dejansko avto drži od tal toliko kot pač ga, amortizer sam pa odvisno od trdote nudi večjo oz manjšo oporo. S tem, ko imaš amortizer trši, nudi več "opore" in se avto manj posede, kar v praksi pomeni manj nagibanja v ovinkih. Tako je v tršem amortizerju pritisk olja večji in se avto manj poseda. Nekaj izkušenj iz prakse imam sam iz avtomodelarstva, kjer je princip delovanja amortizerjev povsem enak temu v pravih avtomobilih, na cesti pa se to tudi potrdi. No skratka, pravi avto se mi pa res zdaj pelje super, nimam pripomb...
lp