avtoman je napisal/-a:Hvala vsem, ki ste mi odgovorili. Res je žalostno, da najbolj osnovnih pravil ne poznajo v avtošolah, kar se je danes pokazalo tudi v praksi, še bolj žalostno pa je to, da inštruktor vzpodbuja mladega voznika na agresivno in nepravilno vožnjo. Čeprav je bila nesramna inštruktorica ženskega spola, bi ji najraje primazal krepko zaušnico, saj na policaje tako ne moreš računat, da bi naredili red.
avtoman je napisal/-a:BBoss
Skupaj smo ugotovili da je ta cesta enopasovna, kar sem vedel že preje, samo nisem bil prepričan. Če te na taki cesti nekdo prehiteva po desni je to kar resen prekršek, mar ne in to se je zgodilo moji prijateljici, jaz sem bil samo sopotnik. Če je voznik ki krši še avtošolar, je vse skupaj še toliko resneje.
Na križišču sem odprl okno, ter očital inštruktorici, kako uči vožnje, pa je začela grdo nakladati, da nimam pojma o vožnji, čeprav se še rodila ni, ko sem imel izpit, ter da naj grem na Hradetskega c. vprašat kako se pravilno vozi.
Za nameček je vzpodbudila učenca, da je v križišču prehitel ostale voznike po desni strani, se vrinil v kolono na priključku na avtovesto, vse z veliko hitrostjo. Pri tem nimam več besed. Pa presodi, kdo je bil tukaj bolj agresiven !!!
Če pred križiščem razvrstilnih pasov ni, se razvrstimo:
za zavijanje v levo - na levo stran smernega vozišča,
za vožnjo naravnost ali za zavijanje v desno - na desno stran smernega vozišča.
Preden se pred križiščem razvrstimo oziroma zamenjamo prometni pas, se moramo prepričati, da to lahko varno storimo, svojo namero pa moramo s smerno utripalko pravočasno in nedvoumno nakazati drugim prometnim udeležencem. Tudi v križišču moramo drugim s smerno utripalko jasno povedati, da nameravamo zaviti v levo ali v desno.
sašo5 je napisal/-a:mene tud moti zakaj ni tam črt in puščic na cestišču, levo/ravno,ker marsikdo ne ve, kako se razvrščamo na enosmerni cesti, ko hoćemo zavit levo.....
avtoman je napisal/-a:Ubogi BBos, ali kaj si že, praviš da naj še naprej lajam skozi okno, toda naj ti povem, da me nisi užalil. S sosedovo ovčarko Niko, se prav dobro razumeva, bolje kot z bednimi ljudmi tvojega kova, ki se jim poskušam izogniti kar se le da daleč.
Tisti, ki so vse skupaj dobro prebrali, pa vedo za kaj gre, meni pa predvsem za upoštevanje pravil vožnje in varnost na cesti.
zajbel je napisal/-a:avtoman je napisal/-a:Ubogi BBos, ali kaj si že, praviš da naj še naprej lajam skozi okno, toda naj ti povem, da me nisi užalil. S sosedovo ovčarko Niko, se prav dobro razumeva, bolje kot z bednimi ljudmi tvojega kova, ki se jim poskušam izogniti kar se le da daleč.
Tisti, ki so vse skupaj dobro prebrali, pa vedo za kaj gre, meni pa predvsem za upoštevanje pravil vožnje in varnost na cesti.
Lepo, da se ti gre za upoštevanje pravil, samo boš moral upoštevat pravila, ki so v zakonu, ne pa pravila, ki si jih sam domišljaš.
Če voznik svojo namero, da bo zavil levo, nakaže in se postavi v takšen položaj, iz katerega se da nedvoumno sklepati, da bo zavil na levo, smejo drugi vozniki voziti mimo le po njegovi desni, če je na cesti dovolj prostora.
esem je napisal/-a:Seveda ima prav, a problem je, da "namere ne nakažejo", torej ne dajo smerokaza, zato nekateri, misleč, da bodo šli naravnost, ustavijo za njimi (tudi z namenom iti naravnost) in potem se naredita dve koloni za naravnost in pogoji za nevarne sitzacije ter hudo kri so tu.
esem je napisal/-a:Seveda ima prav, a problem je, da "namere ne nakažejo", torej ne dajo smerokaza, zato nekateri, misleč, da bodo šli naravnost, ustavijo za njimi (tudi z namenom iti naravnost) in potem se naredita dve koloni za naravnost in pogoji za nevarne sitzacije ter hudo kri so tu.
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov