Debate, ki niso vezane na ostala področja...

jony
Novinec

strešni kovček

Napisal/-a jony Če nov 29, 2012 9:57 pm

Pozdravljeni,

Imam avto Xsara Picasso. Kupujem strešni kovček, ki se bo v glavnem uporabljal poleti za morje (kampiranje), čez čas ko bodo otroci mal večji tudi za smučanje. Lani sem si za dopust sposodil kovček thule ocean 600 (370 l), letos junior pre metal 430, thule je premajhen, junior pa je nekvaliteten. Najraje bi vzel thule 800x (ki ima obojestransko odpiranje, 510 litrov, enostavna montaža) samo ne dam 450 evrov za kovček. V glavnem sedaj sem pred nakupom kovčka in sicer imam v ožjem izboru:

montana 800 x cca 380 evrov - armiran poliester
http://www.vidali-sp.si/default-30200.html

farad n6 cca 270 evrov - abs plastika
http://www.bolha.com/dodatna-oprema/avtooprema/stresni-kovcki/stresni-kovcki-stresni-kovcek-farad-n6-460l-383069337.html?aclct=1336049168

Katerega priporočate?

Prednosti Farada so: obojestransko odpiranje, enostavnejša montaža, lepši, cenejši, lažji v primerjavi s montano
Prednosti montane: trdnejši material - trajnejši, ni omejitve glede obremenitve

Ali je Montana vredna doplačila dobrih 100 evrov? Ima kdo izkušnje z faradom?

pohecfan
Nov uporabnik

Re: strešni kovček

Napisal/-a pohecfan Pe nov 30, 2012 10:36 am

Sam imam farad ta ki je na linku lahko rečem vse super sploh ko greš smučat in te kakšen zaparkira in imaš oboje stransko odpiranje je to zmaga .
Lastim si ga že tri leta in ga uporabljam poleti in pozimi in lahko potrdim vse ok. :) :)

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Pe nov 30, 2012 10:54 am

jst lahko pohvalim tole:
http://www.mimovrste.com/artikel/369002 ... ia-460-crn
kvalitetno narejen, enostavna montaza. Me je pa izucilo iz starega Thuleta, da je manj zakomplicirano bolje. Obojestransko odpiranje in kljucavnice na starejsem Thuletu so mi tako na smucanju kot na morju povzrocile obilo tezav.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe nov 30, 2012 12:40 pm

pohecfan je napisal/-a:Sam imam farad ta ki je na linku lahko rečem vse super sploh ko greš smučat in te kakšen zaparkira in imaš oboje stransko odpiranje je to zmaga .
Lastim si ga že tri leta in ga uporabljam poleti in pozimi in lahko potrdim vse ok. :) :)

A pol maš isti model kovčka? A ključavnica je v redu? A kej vibrira pri vožnji?

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 30, 2012 12:47 pm

Sem imel že kar nekaj vrst strešnih kovčkov na avtu in so se vsi dobro obnesli. Problem je edino v ljudeh, ki ga napačno nalaga in ne upošteva nosilnosti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan Pe nov 30, 2012 3:07 pm

Sploh je fajn ko se pelješ po avtocesti Zagreb -Split in gledaš vozila ki imajo kufre zvezane z gurtnami , :huh: ,zato je za dobro premislit ,kaj vzet.............. :]

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe nov 30, 2012 8:09 pm

sej zato pa zbiram mnenja, iščem kovček ki bi zdržal dolgo časa, tisti junior ma tako pritrjevanje, da je po eni sezoni uporabe že skoraj fuč pritrjevalni mehanizem. Sem gledal tudi thule pacific 780, sam ma samo 50 kg obremenitve. Pri montani pa me moti enostranski sistem odpiranja, sicer so mi rekli pri vidaliju da ima obojestranski sistem odpiranja tudi precej slabosti, prej se uniči in ne tesni toliko.

Če sta montana ali thule toliko boljša pol mi ni problem dat 100 evrov več da mam mir za dolgo časa.

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 30, 2012 8:14 pm

jony je napisal/-a:sej zato pa zbiram mnenja, iščem kovček ki bi zdržal dolgo časa, tisti junior ma tako pritrjevanje, da je po eni sezoni uporabe že skoraj fuč pritrjevalni mehanizem. Sem gledal tudi thule pacific 780, sam ma samo 50 kg obremenitve. Pri montani pa me moti enostranski sistem odpiranja, sicer so mi rekli pri vidaliju da ima obojestranski sistem odpiranja tudi precej slabosti, prej se uniči in ne tesni toliko.

LP

In kaj naj bi tesnila :?:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 30, 2012 8:30 pm

Sam imam Montano 950. Odpiranje od zadaj. Sam razne plastike tut gledal nisem.

lancia hf, vodo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe nov 30, 2012 8:49 pm

ja vodo smo se enkrat peljal na morje po dežju, je mel kolega kar veliko prtljage mokre :evil:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 30, 2012 9:02 pm

Še noben kovček mi ni zamakal, ker tudi ne vem kako lahko saj ima pokrov kar nekaj roba čez spodnji del.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 30, 2012 10:38 pm

Sej ne zamaka z vrha. Sam sem vedno prelepil tiste luknje spodaj, ko privijačiš kovče na prečke - tam ob orenk nalivu pride voda v kovček. Tam je treba s silver tape-om prelimat, da voda not ne more.
Old subarus never die, they just get faster!

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan So dec 01, 2012 9:34 am

jony je napisal/-a:ja vodo smo se enkrat peljal na morje po dežju, je mel kolega kar veliko prtljage mokre :evil:

farad ima čep za pokrit plastiko ,tako da voda lahko pride notri samo od mokrih smuči in :? pancerjev sam sem tudi nekaj časa iskal dober strešni kovček in lahko zatrdim ,da je izdelava zelo na nivoju saj so tukaj vedno problematični panti za zapiranje in zaklep......
poleg tega ima pa farad tudi takšen ključ ,da se ti pozimi v zamrzjeni ključavnici ne more zlomiti in tu je spet plus............ :)

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan Sr dec 05, 2012 11:18 am

zs :evil: vrjetno ne dela ,ti bom odgovoril kar tu ,pokliči v Maribor reklama je vrjetno prepovedana tam sem kupil kovček ,da ti pove za notranjo višino.
Bi ti zmeril pa ga imam na podstrešju in čaka na smučarsko sezono.... :roll:

Lonck
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonck Če dec 06, 2012 1:06 pm

jony je napisal/-a:Pozdravljeni,

Imam avto Xsara Picasso. Kupujem strešni kovček, ki se bo v glavnem uporabljal poleti za morje (kampiranje), čez čas ko bodo otroci mal večji tudi za smučanje. Lani sem si za dopust sposodil kovček thule ocean 600 (370 l), letos junior pre metal 430, thule je premajhen, junior pa je nekvaliteten. Najraje bi vzel thule 800x (ki ima obojestransko odpiranje, 510 litrov, enostavna montaža) samo ne dam 450 evrov za kovček. V glavnem sedaj sem pred nakupom kovčka in sicer imam v ožjem izboru:

montana 800 x cca 380 evrov - armiran poliester
http://www.vidali-sp.si/default-30200.html

farad n6 cca 270 evrov - abs plastika
http://www.bolha.com/dodatna-oprema/avtooprema/stresni-kovcki/stresni-kovcki-stresni-kovcek-farad-n6-460l-383069337.html?aclct=1336049168

Katerega priporočate?

Prednosti Farada so: obojestransko odpiranje, enostavnejša montaža, lepši, cenejši, lažji v primerjavi s montano
Prednosti montane: trdnejši material - trajnejši, ni omejitve glede obremenitve

Ali je Montana vredna doplačila dobrih 100 evrov? Ima kdo izkušnje z faradom?

Živjo, Imam Farad F3 680L kovček že skoraj 3 leta. odlično mi služi in nimam pripomb ob uporabi. obojestransko odpiranje je res velik plus. Mi je pa ob lanskoletni toči kovček tudi rešil streho avtomobila, ker je širok 1m. Kovček je zelo lahek, vendar je velik ( ta, ki ga imam jaz), tako da rabiš nekoga, da ti ga pomaga dvigniti na streho.
Skratka, Farad priporočam, če pa imaš kakršnakoli vprašanja, kar vprašaj.

p.s. sam sem ga kupil preko spletne trgovine. prišel v roku 3 dni, poštnine je bilo 20 eur.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe dec 07, 2012 8:07 am

Tudi jaz imam Farad strešni kovček...in sem zelo zadovoljen. Imam model N7 dimenzij 210x100x42 in je bomba.

jony
Novinec

Napisal/-a jony So feb 23, 2013 8:38 pm

En lep pozdrav po dolgem času,

nisem se odloču za farada ali montano, zdej izbiram samo med thulr motion 800 (460 litrov) in pa kamei corvara 390 (390 litrov). Na Kamei sem čist slučajno naletel in je v primerjavi s Thule precej bolj kompakten, po testih je precej boljši (materiali, ključavnica, sistem pritrjevanja...). Na testih se je celo izkazalo, da v Corvaro 390 spravijo isto količino tovora kot v 480 litrov Thule atlantis 780. V glavnem Kamei ima mere 190 x 75 x 43, Thule pa 205 x 84 x 45. Kamei sem že postavil na Xsaro Picasso in zgleda precej lepo, Thule pa je malenkost daljši (15 cm) in ne vem kako bi zgledal, ker ga prodajalec ni hotel postavit na avto.

A ima kdo kakšne izkušnje s Kamei Corvaro kovčki? Med tema dvema, katerega bi izbrali?

winski
Nov uporabnik

Napisal/-a winski Če feb 28, 2013 4:52 am

Vsekakor Kamei, ga imam že dolgo in je super. Obojestransko odpiranje, nosilnost 75kg, za smučane pa spraviš notri brez problema 4 pare smuči, 4 pancerje, 4 čelade, pa še ostane prostora. Montaža enostavna, nimaš tistih butastih štrlečih vijakov kot pri Thulle. Tudi poleti izkoristiš celo širino kovčka. (npr.ležalniki)

jony
Novinec

Napisal/-a jony So mar 02, 2013 9:54 pm

Hvala za vsa mnenja, sem že bil skoraj odločen za Kamei (a ga nimajo na zalogi), pol sem pa slučajno šel mim ene trgovine z avtodeli v Ljubljani in šel za foro pogledat Thule Motion 800, dobil zelo dobro ceno :D ter ga kupil. Zenkrat super zadovoljen sedaj pa čakamo morjeeeeeeeee

LP

Jirzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Jirzi To avg 06, 2013 10:20 pm

Ravno kupujem kovček, zakaj za vraga se Thule tako ceni? Gledam cene strešnih kovčkov v primerjavi z drugimi (Montana in Nordrive) in so pri kakšni prostornini celo še enkrat dražji! V čem je smisel? kvaliteta dodatne opreme se je močno dvignila in če mislijo toliko cenit svojo znamko, bojo ljudje hitro pokapirali da preplačujejo nekaj, kar za pol manj lahko kupiš drugje. kaj točno dela razliko, ali je folk res pripravljen toliko več plačat samo zaradi imena?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov