Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Nakup "ramp" za menjavo olja?

Napisal/-a thaking So nov 16, 2013 7:22 pm

Zanima me kje v SLO bi kupil najceneje "rampe" takšne kot so na slikah, za zamenjavo OLJA na avtomobilu.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Re: Nakup "ramp" za menjavo olja?

Napisal/-a myster Ne nov 17, 2013 9:25 am

to bi jst z malo iznajdlivosti naredil iz lesa, pa naredil bi višjo klančino, ker men se tole zdi da bi zelo težko menjaval olje...po mojem bi morala biti klančina okoli 30cm visoka, ker neka "povprečna" debelina prsnega koša pri moškemu je okoli 30-35cm in dodati še malce "manevra" za telo pod odbijačem. torej npr. da ima avto višino odbijača 15cm+rampa 30 cm imaš 45cm in bi potem tudi lažje menjaval olje-čeprav je že to zelo "nerodno" za menjavo olja.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne nov 17, 2013 11:00 am

Ne les ne pride v poštev, s takimi stvarmi se ne bi igral, tudi tiste rampe iz "železnih profilov" ne pride v poštev, ker so nekak previsoke in lahko poškoduješ prednji odbijač.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne nov 17, 2013 11:29 am

Kaj točno manjka klančini iz dveh po dolžini prirezanih plohov :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne nov 17, 2013 11:31 am

Mogoče to da jih ne morem dobiti (oz. kupiti)...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 17, 2013 7:37 pm

Mestni fant. :)

Sam bi vzel štiri kovinske stožce, ki imajo nastavljivo višino. Nosilnost enega je 2 toni.
Na maksimalno višino dvigneš avto in je zadosti prostora za menjavo olja in še česa.
Sam sem jih pred leti dobil v Leclercu, v akcij. Manj kot 50 € za komplet štirih.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne nov 17, 2013 8:13 pm

Lahko kakšno sliko "stožcev" , to bi bila še boljša rešitev torej da dvigneš celo vozilo za cca 30 cm in da ni ne-vodoravno ob iztekanju olja.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So nov 30, 2013 8:18 pm

Tele sem srečal v Obiju.
Bolj štorasta varianta.
2 toni nosilnosti.
Cena je za par.
Priponke
02.jpg
01.jpg
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am So nov 30, 2013 10:09 pm

Podobne plastične "rampe" uporabljajo avtodomarji, če parkirajo na neravnem terenu. Poglej v trgovini Caravan Center v Šiški, če najdeš kakšne, ki ti ustrezajo po višini.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 01, 2013 1:09 am

Dva primerna cigla + dva ploha. Se opravičujem za nesramnost, ampak če se pri tem ne znajdeš, raje prepusti menjavo olja komu drugemu. =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne dec 01, 2013 10:11 am

Ja in tista dva "cigla" in plohi bodo enkrat popustili ma tezi 1,6 tone pa bos lahko za bedno pameten pod zemljo, ali se ti pa cigel obrne, ploh zdrsne..itd in nardis vecjo skodo kot korist

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 01, 2013 12:18 pm

thaking je napisal/-a:Ja in tista dva "cigla" in plohi bodo enkrat popustili ma tezi 1,6 tone pa bos lahko za bedno pameten pod zemljo, ali se ti pa cigel obrne, ploh zdrsne..itd in nardis vecjo skodo kot korist

Predvidevam da avta še dvignu nisi:)
Če Lahko streha na hiši drži iz lesa, ko so malo večje obrementive kot dve toni.....potem bo avto kamot zdržalo. Dva čoka in dva štuka....zapelješ gor in je to to.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne dec 01, 2013 12:41 pm

Če take dve "kajle" odrežeš iz enga ploha, nima kaj bit, to je poln les in ziher zdrži več kot pa tale votla zadeva, plastična po možnosti....

drugače pa jaz dam dva tlakovca pod sprednje gume, pa glih tak menjam olje :D, tak da tole je dovolj visoko!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne dec 01, 2013 1:03 pm

fantje on bi rad že narejeno to vse kupu, ker se nebi rad umazu, ker pol je preveč dela tud s pripravo in pospravljanjem ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 01, 2013 1:58 pm

Kolk je enim težko nekaj takega zbiti skupaj :lol: :roll:

Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne dec 01, 2013 2:33 pm

ne vem jaz temu ne bi zaupal, sploh zato ker nimam na vikendu nobene ravne podlage-asfaltirane, je na voljo zgolj travnata ! + tega avto ni lahek, kot sem rekel 1600 kg+ in nizek spredaj

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 01, 2013 3:00 pm

Avto je bil takole zapeljan zaradi neravnega terena, da je stal ravno zaradi varjenja in nalivanja olja v menjalnik. je pa res, da je to najlažji avto kateri je zapeljal na te klančine. Bili so pa že gori Renault Megane in Scenic 1 in 2 generacija, Citroen C2 Lancia Delta Škoda Octavia karavan ............ za marsikatere sploh ne vem. da so še bili na tem in je povsem varno. Saj se edino tako lahko menja olje zaradi ne ravnega terena/dvorišča.
Drugače pa vedno omenjaš 1600kg vedi pa da toliko ima cel avtomobil in ne samo tisti del kateri zapelje na to klančino.

PS: pa ti zaupaš svoji precej tanki avto dvigalki za dvig avta da bo zdržala. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 01, 2013 5:28 pm

thaking je napisal/-a:ne vem jaz temu ne bi zaupal, sploh zato ker nimam na vikendu nobene ravne podlage-asfaltirane, je na voljo zgolj travnata ! + tega avto ni lahek, kot sem rekel 1600 kg+ in nizek spredaj

Ok, popravi me, če se motim:

Nimaš pojma, kje bi dobil klančine, niti se ti ne sanja, kako bi doma sam naredu klančine. Ne zaupaš varianti cigl in ploh (No ja, tudi jaz ji ne. Namesto cigla bi uporabil les), povrhu vsega pa še nimaš pravega trdnega terena, kjer bi lahko avto dvignil?

No, če sem prav razumel, potem upoštevaj moj nasvet:

Avto pelji do prvega mehanika in naj ti on zamenja olje.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Ne dec 01, 2013 5:32 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
thaking je napisal/-a:ne vem jaz temu ne bi zaupal, sploh zato ker nimam na vikendu nobene ravne podlage-asfaltirane, je na voljo zgolj travnata ! + tega avto ni lahek, kot sem rekel 1600 kg+ in nizek spredaj

Ok, popravi me, če se motim:

Nimaš pojma, kje bi dobil klančine, niti se ti ne sanja, kako bi doma sam naredu klančine. Ne zaupaš varianti cigl in ploh (No ja, tudi jaz ji ne. Namesto cigla bi uporabil les), povrhu vsega pa še nimaš pravega trdnega terena, kjer bi lahko avto dvignil?

No, če sem prav razumel, potem upoštevaj moj nasvet:

Avto pelji do prvega mehanika in naj ti on zamenja olje.

Zakaj že ? Da tam plačuješ velike denarje za neko delo, ki ga opraviš v 15 minutah ? Zadeva je kot sem povedal, nimam visokega avtomobila spredaj kot ostali, torej rampe ne morejo biti nek hud naklon in kratke(kot jih je večina primerkov)-> in potem poškoduješ odbijač. Ta z lesom je Ok varianta, ampak glede na to da včasih špricne kako olje npr. gor, pa vlaga pa voda-> mi ta varianta ne diši preveč. Točno ravne podlage ni, je pa skoraj ravna na travi (je trda podlaga), ker je to direktno pred hišo tako da glede trdnosti ni problema.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 01, 2013 5:39 pm

Lej, ne f**e špilat na travi s tem. Resno, če nimaš trdne podlage (asfalt,beton), raje pozabi na te zadeve.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov