Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Re: Razvrščanje pred križiščem

Napisal/-a denko4 Pe maj 16, 2014 8:46 am

Jaz se tam vozim dvakrat na leto, da ne boš prepameten, pa mi je bilo že prvič jasno, kam se moram razporediti. Saj ni nič narobe, če se kdo po nesreči 'narobe' razporedi, da se pa zavestno, je pa malo čudno.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe maj 16, 2014 9:13 am

denko4 je napisal/-a:Jaz se tam vozim dvakrat na leto, da ne boš prepameten, pa mi je bilo že prvič jasno, kam se moram razporediti. Saj ni nič narobe, če se kdo po nesreči 'narobe' razporedi, da se pa zavestno, je pa malo čudno.

Če se tja pripelješ, ko stoji že več avtomobilov, se boš potem res razvrstil na levo, če vidiš da se vsi tja razvrstijo. Če se pa ti pripelješ v križišče prvi, pa to sigurno ne boš naredil. Pa na tem križišču se skoraj vsi narobe razporedijo, le malo kdo se pa razvrsti pravilno.

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Pe maj 16, 2014 9:35 am

matejxx je napisal/-a:
denko4 je napisal/-a:Jaz se tam vozim dvakrat na leto, da ne boš prepameten, pa mi je bilo že prvič jasno, kam se moram razporediti. Saj ni nič narobe, če se kdo po nesreči 'narobe' razporedi, da se pa zavestno, je pa malo čudno.

Če se tja pripelješ, ko stoji že več avtomobilov, se boš potem res razvrstil na levo, če vidiš da se vsi tja razvrstijo. Če se pa ti pripelješ v križišče prvi, pa to sigurno ne boš naredil. Pa na tem križišču se skoraj vsi narobe razporedijo, le malo kdo se pa razvrsti pravilno.

Ne, ni res da se narobe razvrstijo, temu se reče, da uporabljajo zdravo pamet !!

lovec1990
Novinec

Napisal/-a lovec1990 Pe maj 16, 2014 9:42 am

ta križišče so ljudje(šerifi) predelali po svoje in sledijo nenapisanim pravilom o razvrsčanju. Sem se že peljal tam in jaz bi se na desno razvrstil za naravnost po predpisih ne pa tako kot so se eni spomnili, da se bojo po svoje razvrsčali.

sam po eni strani zakaj bi šel pa naravnost nazaj na avtocesto?

recept
Novinec

Napisal/-a recept So maj 17, 2014 3:50 pm

Dolgo se nisem oglasil, sedaj pa je tudi mene zabolelo.

@Dursum

Ob vprašanju, ki ga zastavljaš, gre še za eno tipičnih malomarnosti naših cestnoprometnih upravljavcev, zaradi katerih sem nekoč davno tega trdil tudi na tem forumu, da vožnja po cestno prometnih predpisih pri nas de-facto ni možna. Še danes med "odgovornimi" nisem našel heroja, ki bi se bil pripravljen iti peljat z mano 100% po signalizaciji in predpisih, pa sem izzival od Žlendra, do redarjev in policistov (ki so po novem po ZCes tudi odgovorni za preverjanje pravilnosti signalizacije). Nekatere občine so na konkretna opozorila enostavno odgovorile, da zato nimajo denarja, Jankovičevi pa so ob opozorilu, da Ljubljana cestno prometno ni nujno naselje (ja še vedno jim manjkajo znaki) sploh imeli neumestne pripombe, ki so pokazale, da nimajo pojma. V zadnjem času je edino občina Log-Dragomer uredila signalizacijo po mojem opozorilu, pa še ti so rabili 2 meseca.

Pa pazi. Policisti niso ravno tako zelo izurjeni v predpisih, kot si misliš. Pravzaprav mi je še nedavno tega ena šišenska policistka trdila, da ni nič hudega, če se cona 30 v Stanežičah ne zaključi, saj se po križišču na Celovški sme voziti več, potem pa omejitev ne velja več.

@denko4, desk, ~toMmy~, .com, cc09,...

Kjer s cestno-prometno signalizacijo NI označeno razvrščanje, se je pač treba razporediti a) desno za vožnjo naravnost in desno in b) levo za vožnjo levo. Dovoljeno je zaobiti vozilo, ki zavija desno po levi strani in tisto, ki zavija levo po desni strani (v obeh primerih mora tako vozilo tudi ustrezno nakazovati svoj namen), vendar to seveda pomeni, da morate najprej biti na desni strani za vožnjo naravnost, če se hočete potem po levi izogibati tistemu, ki gre desno. Hkrati ne smete prehitevati po levi tistega (kot dursum in jaz), ki se je postavil na desno stran pasu in NI dal smerokaza za desno.

Seveda pa se še enkrat strinjam z vsemi ki trdite, da bi cestnoprometni upravljavec moral poskrbeti za NEDVOUMNOST cestno-prometne signalizacije. Kot vozniki imamo možnost in pravico, da sami napišemo opozorilo, po novem tudi policistom in redarjem (nam ni treba vedeti, kdo je upravljalec ceste). Vendar pa to pomeni, da to naredi vsak izmed nas. Samo s pozivanjem džekov, ki si to upajo pač ne bo šlo, saj džekov prej ali slej zmanjka.

Aja, pa prej moramo o pravilih tudi kaj vedeti.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop So maj 17, 2014 5:26 pm

Tako je !!

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So maj 17, 2014 11:29 pm

6 strani, mi je poznano, ni vse v CPP !!!!!!!! praksa in dejansko stanje je drugačno, vedno sem na levi, po desni se vozjo tisti, ki zavijajo desno V BTC, pika.

lovec1990
Novinec

Napisal/-a lovec1990 Ne maj 18, 2014 6:20 am

ojnica je napisal/-a:6 strani, mi je poznano, ni vse v CPP !!!!!!!! praksa in dejansko stanje je drugačno, vedno sem na levi, po desni se vozjo tisti, ki zavijajo desno V BTC, pika.

Potem ni čudno zakaj je tako stanje na naših cestah, če pa vsak vozi po svojih predpisih in še nekaj, če bi se vsi vozili po CPP ali vsaj trudili vozit po CPP in ne po svojih pravilih bi bile tudi ceste bolj pretočne.
Ojnica ne zamerit ampak ti se ne znaš razvrstiti na križišču in kot je uporabnik recept povedal neoznačeno križišče na levo se razvrstijo tisti ki grejo levo na desno pa tisti za naravnost in desno in tako je po CPP in tako je pravilno

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne maj 18, 2014 7:49 am

hm prilagajam se glede na stanje na cestah, CPP upoštevam kukr že in v 10 letih nisem imel karambola pri prevoženih 200.000km, drugač če bi upošteval CPP bi že najmanj 10x mel karambol.

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop Ne maj 18, 2014 7:54 am

ojnica je napisal/-a:6 strani, mi je poznano, ni vse v CPP !!!!!!!! praksa in dejansko stanje je drugačno, vedno sem na levi, po desni se vozjo tisti, ki zavijajo desno V BTC, pika.

To je neumnost in nevarno početje, oz. čredni nagon. Kaj pa je še poleg CPP? 100 x uspe 101 se pa zgodi nesreča in nastrada nekdo drug. In res je, ko ljudje začnejo jemati in si razlagati zakone in predpise po svoje (kako značilno za SLO) to vodi v kaos, na cestah, družbi......

lovec1990
Novinec

Napisal/-a lovec1990 Ne maj 18, 2014 8:04 am

ojnica je napisal/-a:hm prilagajam se glede na stanje na cestah, CPP upoštevam kukr že in v 10 letih nisem imel karambola pri prevoženih 200.000km, drugač če bi upošteval CPP bi že najmanj 10x mel karambol.

ker vsak po svoje vozi zato bi imel karambol

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 18, 2014 10:32 am

lovec1990 je napisal/-a:Potem ni čudno zakaj je tako stanje na naših cestah, če pa vsak vozi po svojih predpisih in še nekaj, če bi se vsi vozili po CPP ali vsaj trudili vozit po CPP in ne po svojih pravilih bi bile tudi ceste bolj pretočne.

Glede na to, o katerem križišču je govora, ta definitivno NI bolj pretočen, če se vozniki držijo CPP-ja. Isto tudi križišče, ki je pred njim, tudi ne. Zakaj, pa so že nekateri pred mano razložili.
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne maj 18, 2014 10:45 am

Dejte že nehat. Že malo pretiravate. Jaz sem se tam vozil 4 leta vsakih 5 minut pa nisem v tem času videl niti ene nesreče. Če ste že tako natančni potem pojdite v krožna razvrščat promet, ko vedno 90% ljudi uporablja samo zunanji pas. Tam pa dejansko vidiš vsak dan nesreče. Če hočemo že biti tako pikolovski, bi lahko nekdo rekel, da je obvozil desne potem se mu je pa rdeča pržgala pa zato stoji na levi strani za naravnost. Pa še eno dejstvo, da če si na levi strani lahko še vozniki, ki pridejo iz btc in nimajo semaforja zavijajo nemoteno desno. Vi bi pa samo stal pa gledal rdečo celo večnost.

Predlagam pa da se dobimo vsi, ki so sodelovali v tej temi eno soboto pred kakšnimi prazniki dopoldne pa se začnemo postavljat desno. Boste lahko pisali še 100 strani, da pa na avtocesti ni dovoljeno stati na odstavnem pasu, pa tam to počnejo vseeno. Sej vsi vemo, da ni po pravilih, pač delamo po svoje tako kot večina na vseh cestah (se vozijo konstantno 60-70km, se ne umikajo hitrejšim), pa smo prebirali samo o strpnosti in potrpožljivosti do drugih. Verjemte pa, da se tu ne bo spremenilo nič, ker potem je brezveze it naravnost pri šmartinski je bolje, da zaviješ desno in še enkrat desno, polkrožno obrneš in greš naravnost v city park garažo.

Bi se pa komot rešilo tako, da se tam prepove zavijanje levo,samo potem bodo pa protestirali tisti, ki se iščejo, da morajo celo obvoznico prevozit, da lahko obrnejo pa gredo nazaj v željeno smer.
Se vidmo ko se zagledamo.

lovec1990
Novinec

Napisal/-a lovec1990 Ne maj 18, 2014 12:38 pm

samo po eni strani zakaj bi pa šel tam sploh naravnost razumem levo si zgrešil izvoz in greš na temu izvozu dol iz avtoceste in zaviješ dvakrat levo in si spet na avtocesti

Dursum
Nov uporabnik

Napisal/-a Dursum To jun 17, 2014 10:52 am

Jaz bom samo še 1x, oz. že petič :) napisal, da zaradi mene lahko vozite kakor vam paše. Me ne moti in nikdar nisem napisal da me. Niti ne igram šerifa v nobenem pogledu. Če ga, mi prosim citirajte moje besede.

Namen teme in opozorila je bil, da meni in tisti peščici, ki se pravilno razporedimo za naravnost ne trobite, mahate in grozite :) in da boste v primeru nesreče krivi vi.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jun 17, 2014 12:57 pm

Ne vem zakaj še vedno goniš svojo. Ve se, kakšno je v praksi razvrščanje v tistem križišču, to je jasno vsakomur, ki je vsaj parkrat bil tam. Če si tam pogosto, potem veš. Kdor pa išče težave, jih bo vsekakor našel (če se slučajno jaz znajdem tam, ziher ne bom nič trobil ali grozil in bom lepo naprej spustil, ker se poskušam izogibati težavam, ampak na cesti je vedno dovolj kandidatov, pripravljenih sprejeti take izzive kot je tvoj)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 17, 2014 4:58 pm

Dursum je napisal/-a:in da boste v primeru nesreče krivi vi.

Da ne boš šokiran ob deljeni krivdi.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jun 17, 2014 6:00 pm

Uff zanimiva debata. Tam se tudi sam pogosto vozim.
Na podlagi prebranega bom tam storil sledeče. Še naprej bom v prekršku, se razvrščal na levo v dobro večje pretočnosti ampak bom na uvozu na AC, ko se cesta spusti in oža, pač spuščal tiste, ki mi prihajajo z desne :roll:

Dursum
Nov uporabnik

Napisal/-a Dursum To jun 17, 2014 9:37 pm

sonic je napisal/-a:Ne vem zakaj še vedno goniš svojo.

Eh kdo kaj goni :). Po enem mescu sem prišel malo na A.com in vidim, da je bilo še nekaj debate pa sem pač odgovoril.

odprti clio je napisal/-a:
Dursum je napisal/-a:in da boste v primeru nesreče krivi vi.

Da ne boš šokiran ob deljeni krivdi.

Ne bom, ker imam v avtu kamero. Drugače pa zelo verjeten razplet.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jun 17, 2014 10:42 pm

Na tej cesti se tudi sam vedno postavim na levo stran, na drugi strani pa po pravilih ( desno za naravnost). Ta odsek in tisti na drugi strani je dvoumen in je pravzaprav čudno izveden. Cesta po vsej verjetnosti ni dovolj široka za dvopasovnico (čeprav sem na direkciji že slišal, da se to da kaj hitro urediti, če je v igri €, predvsem pomanjkanje €. Nekaj podobnega želijo naredit Škofljica-Rudnik v dvopasovnico). Vprašljiv je načrtovalec, kaj so nasploh mislili s to cesto ( v čem je bil problem - odkup zemljišča? ). Avtor: z moje strani ne boš dobil 'fakiča', trobljenja in nevem česa vse. Jaz sem ravno zadnjič doživel cel izbruh jeze, trobljenja (voznik si je dobesedno skoraj zlomil vrat ko je šel mimo), ker sem šel čez jame prepočasi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov