Indel je napisal/-a:Datum 09.12.2014
Maloprodajna cena bencin 95 okt[EUR/L] 1,36200
Prodajna cena brez dajatev 0,51620
Prispevek 0,00400
OVE 0,00824
Trošarina 0,55339
Okoljska dajatev CO2 0,03456
DDV 0,24561
.
Indel je napisal/-a:
V Nemčiji imajo 19% DDV, država jim povrne nakup vinjete, pri nas pa imamo 22% DDV, država ne povrne vinjete in še 2 krat nižjo povprečno plačo imamo. Mogoče imajo tam celo še cenejše gorivo tega ne vem.
Petrol je napisal/-a:Skupina Petrol je v letu 2013 prodala 2,8 mio ton proizvodov iz nafte, kar je 9 % več kot v letu 2012. Prihodki od prodaje trgovskega blaga so znašali 474,8 mio EUR, kar je 1 % več kot v letu 2012. Število bencinskih servisov je ob koncu leta 2013 znašalo 476, od tega 319 v Sloveniji, 97 na Hrvaškem, 37 v Bosni in Hercegovini, 8 v Srbiji, 8 v Črni gori in 7 na Kosovu. Skupina Petrol je v letu 2013 prodala tudi 121,8 mio m3 zemeljskega plina, 68,5 tisoč ton utekočinjenega naftnega plina, 4,9 TWh električne energije in 67,9 tisoč MWh toplotne energije.
- torej 100-kratna napaka!Indel je napisal/-a:....Če prodajo miljon litrov becina kar je za njih drobiž in če imajo 5 centov pri litru je to 5 miljonov eurov marže...
Indel je napisal/-a:Če prodajo miljon litrov becina kar je za njih drobiž in če imajo 5 centov pri litru je to 5 miljonov eurov marže. Je to malo?
Indel je napisal/-a:Temu se reče dlakocepstvo![]()
LINK za Petrol(uspodaj so podatki): http://www.bizi.si/PETROL-D-D-LJUBLJANA/
Tudi vam Essem lepe praznike in srečno 2015.
Indel je napisal/-a:http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/davek-na-dobicek-s-47-odstotkov-padel-na-25-najbogatejsi-od-leta-1980-svoje-premozenje-podvojili.html
@ah82: Pa dej no, saj je javna tajna, da si dobiček firme prikazujejo kot stroške(kar se le da) in izplačujejo razne nagrade, kupujejo delnice in ne vem še koliko zvijač imajo da plačajo čim manj davka.
Davek je kapitalistom vedno trn v peti. Zakaj je pa potem vzniknila afera v Luxemburgu, ko so podjetja plačevala davek na dobiček od 2-10% če je pa pri nas tako ugodno. Bi pa v Slovenijo prišli. Pa to so bila podjetja iz cele Evrope, celo fiat in vw sta se znašla na črnem spisku, pa CocaCola in še sto drugih gigantov.
Davek na dobiček je v Sloveniji resda nižji od povprečja EU(mislim da je 17%), to pa spet ni tako malo če si že plačal 22% in si lahko dobiček prikažeš kot strošek![]()
For je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:For je napisal/-a:Po mesecu vožnje z austrijskim bencinom, sem potem tankal našega. Parkrat sem že opazil čudno klenkanje zjutraj ko je mrzel ... slišalo se je kot dizel, ampak šele tam nekje pri 1700-1800 obrati. Pri nižjih in višjih obratih se ni slišal.
Potem pa (ko se ogreje) kmalu neha ta zvok ...sumim bencin, ker edina sprememba je bila ta, da je nekaj časa užival v austrijskem bencinu ....in mogoče to da je par tisoč km od prvega servisa (če so mojstri kaj zajebali)
Po enem letu tankanja v avstriji sem šel tankat pri nas na avtocesti, ker sem imel čisto prazen tank. Od celja do mb se je na avtocesti še dalo normalno voziti, ko pa sem prišel v mesto od križišča do križišča, pa je avto cukal in se zaganjal v obrate. Ko sem prišel na cilj, sem potem odklopil akumulator in čez neke 4 ure, ko sem šel nazaj, sem ga priklopil. Takrat so se potem zadeve malo zreducirale (ker se je računalnik reštartal in se začel učiti na novo), ampak cukal je občasno še vedno, zaganjal v obrate pa se ni več. Po ponovnem tankanju v avstriji so težave čudežno izginile.
Očitno je res nekaj na tem![]()
Ne vem a sem spregledal ...kateri motor, letnik, znamka?
Žena gre jutri še zadnjič v austrijo ....ne vem, a je pametno da bi spet gor tankala, glede na to da bom mogu spet našega tankat...
Ne vem a bi bilo pametno prešaltat na stotko? Z prejšnjim avtom sem bil dosleden in skoz tankal 100 oktanskega.
Indel je napisal/-a:@gosic:
Sprašujem, da me kdo ne bo napadel, ker se na mehaniko oz elektroniko avtomobila ne spoznam kaj prida.
Kaj se lahko senzor goriva pokvari če je preveč vode v gorivu? Kaj če je bil pa senzor slab in je bila voda izgovor? Če bi bilo preveč vode v gorivu bi avtomobil cukal oziroma se sploh ne bi mogel peljati, kolikor si jaz predstavljam, senzor se pa ne bi smel pokvariti zaradi vode.
Še enkrat to je moje vprašanje oz mišljenje, ki ni nujno pravilno.
sašo5 je napisal/-a:bom kr v to temo dal, čeprav nima veze z Avstrijo_namreč:
v našem koncu problemov ogromno_znanec ostal na Vlašiču (-18) asistenca ga pripeljala domov:
Znani primeri: Honda CRV(servis delan pred 1000km pri pooblaščencu v Vojniku)Audi A3, 2X Passat in 2x Megan.....- vsi tankali na Petrolu
In potem naj še kdo reče, da je isto...
Uradni papir imajo, da do -25 ne zmrzuje (Petrol) Zanimivo, da ima OMV na papirju - 23
TrijoAdijo je napisal/-a:"Pedantneži" na pooblaščencih pa menjajo filter nafte na 60kkm
Indel je napisal/-a:Kaj pa novejši dizli npr. od letnika 2013 ga tudi nimajo več?
Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov