gerchy je napisal/-a:Naceloma sem ze obupal nad prepricevanjem, pa vendar: Razlika je seveda manjsa kot pri novi ceni, saj zato sem pa pripisal se ostale dejavnike. Tudi to ne drzi, da je z leti razlika v prid alfe. 10 let stara alfa je vredna se vedno pol manj kot 10 let star nemec. Ne vem, od kod ti 500k razlike, ampak model 166 letnik 2001 dobis od 2.8M do 3.5M, serija 5 letnik 2001 pa od 4 do 5,5M SIT.
Glede laganja porabe se strinjam (sem tudi napisal prej, da si se ljudje marsicesa ne priznajo - zamenja pol avta, potem pa se tolazi, ces, itak je to potrosni material)
Ampak tovarniski podatki so merodajni. Potem so tut podatki o moci, navoru, pospeskih netocni? (ce zanemarimo vrle uporabnike foruma, kjer skoraj vsakomur, ki ima nad 80 konjev avto leti 200km/h).
In ce tovarna napise, da alfa 2.5 porabi 17 (ali 19 litrov), verjamem, da je to res (kar bi znal potrditi prenekateri lastnik). Ker si takega avtomobila ne kupi nekdo, ki dela malo kilometrov, se to v treh letih pri 40.000 prevozenih kilometrih pozna za slab milijon razlike. Upostevajoc se slabse zmogljivosti, postane zadeva ze malce bolj jasna.
Kdo zdaj laze sam sebi? :P
P.S.: saj ne da bi hotel koga prepricati nasprotno, vendar ocitno nekateri kar slepo pisejo in kujejo doticno znamko v nebesa. V mislih imam predvsem "izum" dizel motorja, strasansko nizko izgubo vrednosti ter super moderno tehnologijo (tu sem bi moral priti smiley - POZOR IRONIJA)
Glede cene imaš delno prav ( sm se jst bol zmotu, sm pogledu lih tak model ), ampak resnica je ravno nekje vmest. Recimno da je nova alfa za 3mio cenejša do BMW, rabljena 3 leta stara ( kar je za moje pojme skor nova ) pa za 2 mio. Hpčem ti samo povedat, kolkr si dal več za nakup novega avta ( BMW ), toliko več ne boš dobil pri prodaji, tko da se po eni strani splača manj kupit.
Glede porabe mi je pa itak brezvezno govort. Me je že folk pripričeval vse mogoče. Moje izkušnje z nemškimi avto in italjanskimi glede porabe so take, da sm na lastne oči videl, da avta pri isti vožnji in pri isti obremenitvi porabita skoraj povsem enako (bilo je celo v prid IT, samo to je bila malenkost, tako da sploh ni pomembno ). In potem se je lastnik, ki je govoril da mu avto žre manj zgovarjal da je to slučajo in .....
Najbolj pa me razpizdi tist folk k me hoče prepričat da njegov avto ki ima z ca.150km ne more žret več kot 9-10l, pa čeprav ga teraš skoz na polno in do blokade ( nekateri pa tudi da ne gre čez 7,5l )

Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja. Jst tebe razumem zakaj navijaš za BMW ( zadnji pogon pa to ), sej men se tud nekak dopade, sam imam pa pač odpor do avta. Najverjetneje pa ne zaradi avta samega pač pa zaradil dosti lastnikov ki ga imajo ( sej vemo kateri ), le-ti pa mislijo, da zdej ko so kupil bemflna, so pa taglavni na cest in poznajo vse tirike in znajo najbolj vozt.
Tko da je čist vseen ker je boljši, kupiš unega, ki se ti bolj dopade.
LP Joseph