Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jul 02, 2004 10:19 am

SEVERcek je napisal/-a:p.s. CE STE SI AVO LaHK KUPLI BOTE GA SE TANKALI TAK PAC JE TO :P

S tem se ravno nebi strinjal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe jul 02, 2004 10:34 am

X-Hair je napisal/-a:
SEVERcek je napisal/-a:p.s. CE STE SI AVO LaHK KUPLI BOTE GA SE TANKALI TAK PAC JE TO :P

V Sloveniji res ne, ker vsak bi rad imel BMW5 ali večji avto. Ampak roko na srce, vsak ki malo premisli kaj bo kupil, bo upošteval tut to, kolko bo dal za gorivo, servise,...

Če imaš povprečno plačo, valda ne boš kupil 8 let starega BMW-ja ampak za isti denar punto 1.2 ali pa kaj v tem stilu.

Tko da se načeloma kar strinjam s severckom. Primerjaj avto s povprečno porabo 8l in 16 l, kar je veliiiika razlika. V enem letu, če prevoziš 30.000 km, te razlika v ceni bencina pride cca 500k SIT. Pa je poraba dvojna!! Potem pa računaj da te ob večjem motorju bolj štrafajo za zavarovanje, cestnino, gume so večje, dražje, servisi so dragi,... tko da bencin res ne igra tko zelo velike vloge.

Seveda je razlika ampak če imaš za avto, načeloma naj bi imel tudi za benz.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Pe jul 02, 2004 11:31 am

X-Hair je napisal/-a:

Jaz pa bi se, ker ko kupujes avto se tudi pozanimas kolk pije kolk te bo prislo vzdrzevanje in vse ostalo. Ne pa da kupis nevem V8 pol pa se vsakih 14 dni peljes s probnimi tablami en krog ker prevec pije pa za registracijo nimas.
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe jul 02, 2004 11:42 am

Ko sem sam kupoval avto bi komot kupil S2, RS2 al pa enga A8 starega nekaj let, ali pa enga audija 2.8 bencinar. Samo potem pa postane stala, kot ste omenili, ko se klapa spomne za neko zavarovanje, tankanje, servisiranje bla bla bla. Zato se jaz nisem strinjal, da ce imas za avto da imas tudi za ostalo. Marsikdo se zaleti pa potem vidi da bi bilo bolje kupiti kot ste omenili novi punto. Upam da se razumemo kaj mislim. :wink:
SlikaSlika

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Pe jul 02, 2004 2:16 pm

Tocno tak ko si napisal :wink:

Ker poznam ljudi ki se kazejo okoli v resnici pa se ze po hlapih vozi
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
IgorJ
Nov uporabnik

Napisal/-a IgorJ Pe jul 02, 2004 2:41 pm

Dizli so zakon, če delaš velik kilometrov, drugače so bencinarji cenejši, če vzamemo, da je osnovna cena dizla bistveno višja kot bencinarja. Drugače pa se sam na relaciji Den Haag (NL)- Ljubljana, cca 1300 km, povprečna hitrost 126 km/h, povprečna poraba 6,2 l/100km z BMW, 320 dizel, 150 konjskih moči. Pa tud dizli niso več slow motion vozila, ampak ornk butnejo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe jul 02, 2004 10:30 pm

IgorJ je napisal/-a:ampak ornk butnejo.

To se pa vsekakor strinjam :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 02, 2004 11:17 pm

Če maš dost dnarja pr nakupu, se ti pol smeji do ušes ko greš na vsake 1000km tankat, pa tud če ne delaš 15000km in več(torej tud če se ti dejansko ne splača nakup dizla zarad nabavne cene, se ti vsaj zdi da fejst prišparaš na benzu)
Lhk rečem da je bil super občutek, ko sma s punco prišla z morja s Cliom dci in sma kurla, 3,5l/100km :shock:
Ja, jz sm biu kr šokiran, glede na to da sm navajen porabe 10+, je pa res da je šlo umirjeno na morje in nazaj...Pa tud sunejo dizli ja...lepo, lepo
Ampak po drugi stran se pa men tud vsak dan fejst smeji, ko gre cagar za obrate proti 6...7, pa se avto lepo zvrti, v vsaki prestavi...Povrh vsega pa postreže še z lepim zvokom, ne pa traktorskim ropotanjem, kljub dobri zvočni izolaciji in naprednosti sodobnih dizlov.
Občutek ki ga ne bi in verjetno ne bom nikol zamenjal :wink:
Mislim da je tle še nekaj takih, ki bi tej zadnji izjavi pritrdili...no...mrbit pa le, ko bom star 40+ al me bo pa matral pr cekinčkih za benz
Glede različnih pojmovanj svinčene noge, smo pa že enkrat debatiral...vsak ma pač drugačno količino svinca v nog...men pomen svinčena noga porabo na obeh avtih 12+, peresno lahka noga pa pr enmu 6,5, pr drugem pa 8-9l/100km...Pač 100 ljudi 100 čudi...
Idealna kombinacija, če maš dnar, je itak en mali dizel, pa en športni avto...vsaj taka je moja "filozofija" :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jul 03, 2004 9:29 am

Cau.
V neki reviji je baza podatkov, ki so jih dobili pri testih avtov. Not pise poraba v mestu in AC, in to je efektivna poraba, ki jo je dobila revija. No to porabo sem primerjal s tovarnisko(ta za kombinirano voznjo!). Rezultat:bencinarji so v povprecju pili 26,2% vec, dizli 38,9% vec. To me je zanimalo. Tovarniski podatki za dizle so bolj "optimisticni".
Ce kdo dvomi v te podatke njegov problem, jaz sebi pa reviji verjamem.
Gledal sem 11 parov avtov, primerljivih.
Lp :wink:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So jul 03, 2004 9:39 am

Vsi vemo da ni za gledat tovarniških podatkov.

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So jul 03, 2004 9:43 am

to je res
mamo ibizo bencin pa dizel
pa sem bencinsko spravil skoraj na minimalno porabo po prospektu medtem ko TDIja nisem mogel priblizati minimalni porabi iz prospekta :P (res da se je z 1,9 tezi lepo vozt kot z 1,4 :twisted: )
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov