Rok_ je napisal/-a:Nekaj sprašuješ, pol pa kontradokazuješ. Zakaj pol vprašaš če pa tak veš ??? Pa z malo lepšim tonom bi se lahko pogovarjo, ker si le Rookie na forumu!
Courage™: Hja no, js temu pravim debata. Js nism v svoje stvari čist prepričan, sam mi zvenijo tak logične. In zato bi se rad prepriču, če je to, kar mislim, res. Zato pa povem, kak mislim in pol pričakujem strinjanje al pa kontra "dokaze". Če le-te dobim, pa me ne prepričajo (še vedno mislim, kar sm prej), pol nadaljujem z debato.
In js nimam namena se neki pametnega delat (kar se teb zdi), ampak sam furat to debato.
Kar se pa lepšega tona tiče, maš pa prav. Sm se tud že 2x v tem threadu opraviču vsem, ki jih "napadem". S tem pač ne mislim nč slabga ampak je včasih potrebno, da ostane debata živa.
Lahko sm pa tud prijazn pa rečem sam: "ja no, js mislim drugač", sam pol to ne bi bla nobena debata.
V tisti točki ima že dovolj moči in še vedno dosti navora, da porabi najmanj bencina za vzdrževanje hitrosti.
- od 0-90 turirati do konca, nato voziti 100 v 5. prestavi
- od 0-90 prestavljati prekmalu, imeti zelo slabe pospeske in nato 100 voziti v 5. prestavi?
cRaZY je napisal/-a:Ok, men je npr. jasn da ce se konstantno peljem 100, mi najmanj zre v 5. prestavi.
Bolj me zanima, kako je s pospesevanjem do 100. Se splaca:
- od 0-90 turirati do konca, nato voziti 100 v 5. prestavi
- od 0-90 prestavljati normalno, nato voziti 100 v 5. prestavi
- od 0-90 prestavljati prekmalu, imeti zelo slabe pospeske in nato 100 voziti v 5. prestavi?
Seveda govorimo o najmanjsi porabi, ne o zadovoljstvu turiranja.
Torej zdi se mi nesmiselno pregovarjati, koliko avto kuri trenutno, ampak v celoti.
Pri bencinarju sem imel obcutek, da je bolje pospesiti in nato voziti konstantno. Medtem ko pri dizlu se nism cisto preprican...
Rok_ je napisal/-a:
cRaZY: po mojem mnenju srednja možnost. In zdej zakaj mislim, da ne ostali dve:- od 0-90 turirati do konca, nato voziti 100 v 5. prestavi
pa mislim, da ni tega treba preveč objasnjevat. Pač res previsoki obrati pač ne prizanašajo porabi bencina
cRaZY je napisal/-a:Rok_ je napisal/-a:
cRaZY: po mojem mnenju srednja možnost. In zdej zakaj mislim, da ne ostali dve:- od 0-90 turirati do konca, nato voziti 100 v 5. prestavi
pa mislim, da ni tega treba preveč objasnjevat. Pač res previsoki obrati pač ne prizanašajo porabi bencina
Ni receno. Mogoce je pa boljse, da ti 10s kuri 25l in sele nato 7l, kot pa dve minuti 15l in sele nato 7l.
Rok_ je napisal/-a:Se ne strinjam s tem.
Večji pospeški po mojem mnenju žrejo eksponentno več bencina.
Medtem ko boš pr manjšem pospešku sam mal dle časa pospešval, da boš pršu do iste hitrosti.
Po moje je prihranek pr počasnejšem pospešku večji kot pr pr tem, da hitrej dosežeš želeno hitrost.
nebivedu je napisal/-a:Danes je avtov s frgazerji vedno manj, elektronika prevladuje in vse je odvisno od nastavitve računalnika. Pri starem dvojnem frgazerju si lahko eno loputo zaprl, dal si tenkejšo cevko za bencin pa še dovod becina si mal zaprl, pa ti je avto pol manj pil.
Na bratovi R5 1.1 sem lahko naštimal porabo od 4,5 litra do 15 litrov na 100km samo z enim vijakom. Pri porabi 4,5 litra resda nikamor ni šel max 130km/h, pri 15 litrih porabe je pa letel okol 185 do 190 brez problema. Pa nej proba dons kdo naštimat z enim vijakom porabo na kakem avtu ki mu računalnik upravlja s porabo.
nebivedu je napisal/-a:Na frgazerju maš 3 vijake:
1 - XXX
2- za bencin
3- za zaug
Probaj se igrat s tistima dvema k ti omejujeta bencin pa boš vidu - enega naštimaš da je stalno u istem položaju, drugega pa samo obračaš - in v enem položaju kr uliva bencin v drugem pa ga spušča skor po kaplcah. Pa si nastavi. Aja pogoj je da ni campus, ker ti so mel že mal drugačne frgazerje -mogoče se da celo isto naštimat.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov