MIKIMOUS je napisal/-a:Samotar je napisal/-a:vazman je napisal/-a:Dragi moji, kolk vas je vozil Lado Desetko do zdej. Jst jo že skor 2 let in sem imel stroškov s servisi 50 000 sit(materijal in delo), to je vse razen registracije(2X)in novih gum. zame je to zakon avto, tako pocen kot se da vost s tem se tle ne vos noben, pa grda ni niti pod razno, mogoče ni ravno simpatična ampak je še miljon res nagravžnih. LADA JE ZAKON.
Nov model desetke k pride drug let bo pa enkrat moj nasledn avto, sem že tle objavlu slike( lada 2170)
Dej jih se enkrat gor prlimi.
A pa ti pije pod 20 litrčkov ola pa bencina.
Stari si star 5 let. Ne govort o nečem cesar ne poznaš. Porabo sem meu minimalno 5,5 povprečno mam pa okoli 7,5 kakšne kratke furice se mal bolj poznajo, na dolgih pa lahko okamot s porabo okol 6l furaš vsaj 120.
Potovalna hitrost je pr 3500 obratih 140-150 po števcu brez obremenitev čist zadost.
Zdej smo se ceu mesc po dalmaciji vozil, zletu sem s ceste po enmu bregu, ni nič druga k par prask na odbijaču. Ko smo se pelal domu, smo šli mim grede še mal čez slo obalo ga do LJ sploh nism po AC spustu pod 130(ni blo tacga AC brega da neb šlo vsaj tolk- PAZI not smo bli štirje + pritljage za 1 mesec za vse 4 osebe.) z manj kot pol tanka ( tank je 40l)sem prevozu skor na mah 330 km sam je blo cca 150km AC kjer ni šlo manj kot 140 avto pa totalno obremenjen.
Vzdrževanje je napol zastonj( klinasti jermen stane 5000 sit(oreginal), se ga dobi tut za 3 jurje sam ta ni priporočljiv, un za 5 jurjev zdrži 55 000 km, tovarniško naj bi 60 000.
Folk ne mi govort da je lada slaba pr hiš je tale moja od leta 87 tretja po vrsti, ena je bla pr hiš 10 let, lada 1300 in šla brez vsacga problema, sam tankal se je pa ole dolival. Letos bodo zacel prodajat novo Lado Calino in če bo kaj prišlo v SLO jo bo kupla moja mat ce ne bo drazi od 2 mio.
Res je pa kvaliteta izdelave izredno v PM, nek je pleh čist skupi npr. pod zadnjo lučjo in odbijačem na desni ni nič placa na levi lohk pa prst vmes porimeš. sam to tako je drugač se pršraufat ne da, k so tako lukne narjene.
Je pa res zakon avto za svoj dnar. jst sem zelo zadovoljen z njo in če bi zdej kupvau avto bi se odloču za isto. NE NAKLADAT O NEČEM ČESAR NE POZNATE