Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če mar 01, 2007 2:20 pm

Ne da gas do podna? :roll:

Gas do daske od semaforja do semaforja je itak brezveze, ne proftiraš niti 60 sekund.
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če mar 01, 2007 2:23 pm

Vem ja, pač pridejo taki dnevi ko ti pač je. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Sibirc
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Sibirc Pe jun 08, 2007 4:18 pm

Mene pa zanima, če obstaja kaka elektronika, ki bi avto ugasnila recimo 5 minut kasneje?
Zato da bi se turbuna lepo ohladila, ali pa po drugi strni, da bi se motor segrel na delavno temperaturo (in se posušila vlaga).

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Pe jun 08, 2007 4:40 pm

Slika

Sibirc
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Sibirc Pe jun 08, 2007 4:56 pm

Hvala :)

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe jun 08, 2007 11:57 pm

ko so sprva pisali da turbine rade crkujejo pri dizlih.ja itak da lahko pri dizlih crknejo pri bencincih tak nemorejo ko jih nimajo(ne govorim za extremne konjenice-na splošno)
tak kot svečke tud ne morejo crknat pri dizlih.

drugač pa ste otročji s tem kreganjem dizelbencinc
Slika pugi.si

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So jun 09, 2007 12:18 am

za kratke razdalje ni nobena zadeva, ki ima turbino. kaj pa kak sdi, pomoje ne bi smelo bit problemov?

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL Pe jan 04, 2008 11:33 am

Da se bključim v debato z dodatnim vprašanjem...

Imam dizla s turbino (1.9TDI 105KM upgradan na 140KM) in naneslo je tako, da se bo sedaj z avtom vozila punca na šiht - 7 km v eno smer. In nima ne mestnega, ne primestnega avtobusa blizu...

Meni se avtek malo smili in bi povprašal ali Webasto kaj pomaga... kaj točno tale webasto segreje? 1300€ ni malo denarja, ampak če zaradi tega prihranim kaj na nafti, obrabi oz. pridobim na ugodju se mogoče na dolgi rok celo izplača.

Mnenja?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jan 04, 2008 12:02 pm

Po defaultu je za segrevanje kabine, da začne prej pihat toplo. Drugega vpliva pa nima na motor. Sicer pa 7 km ni tak malo. Ma jaz se vozim zadnja dva meseca na 2 km oddaljeno železniško postajo, pa še ničemur ni škodilo.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jan 04, 2008 1:03 pm

Non turbo dizli so za kratke relacije zakon. Predvsem zaradi porabe, ker skos hladnen motor in kratke relacije na bencincih nabijejo porabo bolj kot dizlom.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe jan 04, 2008 1:08 pm

S tem pa nevem če bi se strinjal. Bi rekel, da mrzel dizel porabi več kot mrzel bencinar. Ogret dizel pa je potem čisto druga zgodba od bencinarja - ravno zato so dizli primernejši za dolge relacije.

lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe jan 04, 2008 1:10 pm

JerdnaL je napisal/-a:Da se bključim v debato z dodatnim vprašanjem...

Imam dizla s turbino (1.9TDI 105KM upgradan na 140KM) in naneslo je tako, da se bo sedaj z avtom vozila punca na šiht - 7 km v eno smer. In nima ne mestnega, ne primestnega avtobusa blizu...

Meni se avtek malo smili in bi povprašal ali Webasto kaj pomaga... kaj točno tale webasto segreje? 1300€ ni malo denarja, ampak če zaradi tega prihranim kaj na nafti, obrabi oz. pridobim na ugodju se mogoče na dolgi rok celo izplača.

Mnenja?

webasto naj bi segrel vodo,ki kroži okoli motorja,tako da naj bi bil ta že delno ogret.
pa tut za vžig je to dobr,ker je baje največja obraba motorja pri mrzlem vžigu.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jan 04, 2008 3:04 pm

eentox je napisal/-a:S tem pa nevem če bi se strinjal. Bi rekel, da mrzel dizel porabi več kot mrzel bencinar. Ogret dizel pa je potem čisto druga zgodba od bencinarja - ravno zato so dizli primernejši za dolge relacije.

lp

Med popisom nepremičnin mi je pil manj kot 6l. Skos hladen motor, od hiše do hiše.

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Pe jan 04, 2008 9:50 pm

golfTDI je napisal/-a:

Mnenja?

webasto naj bi segrel vodo,ki kroži okoli motorja,tako da naj bi bil ta že delno ogret.
pa tut za vžig je to dobr,ker je baje največja obraba motorja pri mrzlem vžigu.
Imam Webasto na Dizlu skoraj 2 meseca in je poraba pri vsakodnevnem ogrevanju praktično enaka jesenski. Kurim ga zjutraj vsak dan. Čez dan niti ne oziroma bolj poredko. Imam pa veliko kratkih voženj in mrzlih štartov preko dneva. In ogreje hladilno tekočino in preko nje še kabino, da odtali šipe. Kresne takoj, speljuje mehko. Res pa kazalec temperature pade že po nekaj metrih , ker premeša vso vodo v sistemu.
903cc

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jan 04, 2008 10:10 pm

Mnenja?

Če boš Webasto kupil zaradi lastnega ugodja uredu, da boš pa dal 1300€ zato, da se ti bo manj mašina obrabljala, pa brezveze, ti sam puci strogo dopovej, da naj lepo med 2000 in 2200 obrati prestavlja (če maš 5 prestav, če maš 6 pa lahko že pri 1900 - vsaj meni v 1.9 TDI mašini, če prestavim prej ropota in trese cel motor - ga duši, dokler obrati ne zlezejo nad 1500 rpm) pa je problem rešen. Če bo tako vozla se nimaš česa bat.
Kar se tiče TDI turbin ko nekateri pravite, vam povem, da je mela moja mat prej dva toleda, zdej ma Tourana, vsi dizli s turbinam, vsakega prestavla mrzuga al pa topuga na 3000 rpm, gas do daske, ugaša topuga in tako naprej... pa na nobenem avto dozdej še ni šlo nič - tako, da kr tak ne crkne turbina, je pa res, da če misliš met avto za recimo 10 let, pa je smiselno že od prvega leta pazit na obrabo materialov.

@piagolo: hm... si prepričan, da ti temparatura oz webasto pomaga pri zmanjševanju porabe, men žre avto v povprečju mogoče 0.2l - 0.4l več kot poleti s klimo, oz zdej pozimi z zimskim gumam, klima je pa že od septembra offline.

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Napisal/-a piagolo Ne jan 06, 2008 1:20 pm

Kael je napisal/-a:
Mnenja?

Če boš Webasto kupil zaradi lastnega ugodja uredu, da boš pa dal 1300€ zato, da se ti bo manj mašina obrabljala, pa brezveze, ti sam puci strogo dopovej, da naj lepo med 2000 in 2200 obrati prestavlja (če maš 5 prestav, če maš 6 pa lahko že pri 1900 - vsaj meni v 1.9 TDI mašini, če prestavim prej ropota in trese cel motor - ga duši, dokler obrati ne zlezejo nad 1500 rpm) pa je problem rešen. Če bo tako vozla se nimaš česa bat.
Kar se tiče TDI turbin ko nekateri pravite, vam povem, da je mela moja mat prej dva toleda, zdej ma Tourana, vsi dizli s turbinam, vsakega prestavla mrzuga al pa topuga na 3000 rpm, gas do daske, ugaša topuga in tako naprej... pa na nobenem avto dozdej še ni šlo nič - tako, da kr tak ne crkne turbina, je pa res, da če misliš met avto za recimo 10 let, pa je smiselno že od prvega leta pazit na obrabo materialov.

@piagolo: hm... si prepričan, da ti temparatura oz webasto pomaga pri zmanjševanju porabe, men žre avto v povprečju mogoče 0.2l - 0.4l več kot poleti s klimo, oz zdej pozimi z zimskim gumam, klima je pa že od septembra offline.
903cc

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Napisal/-a piagolo Ne jan 06, 2008 1:23 pm

Kael, predvsem sem prijetno presenečen, da se poraba glede na jesensko (ko nisem uporabljal klime) ni (skoraj) dvignila. Torej Webasto le ni požrešen, posredno pa imaš z njim že topel ali vsaj mlačen motor, ki manj porabi in se manj obrablja.
Da o zmrazali znotraj in zunaj ne razpredam.
903cc

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne jan 06, 2008 1:32 pm

Webasto segreje hladilno tekočino na 75 st.C. Tko, da v vsakem primeru,je to bolje,k pa da ma tekočina -5st.C in ni direkt hladen vžig. Boljše je zaradi ogrete kabine,komfort. Je pa za premislt,ker 800-1300€ je veliko denarja za tako majhno pridobitev na udobju.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Po jan 07, 2008 11:15 am

Men se tud 7km do složbe ne zdi malo, jst jih imam namreč 3 in zato sem kupil bencinarja( + 2k€ ceneje ob nakupu) . Segreje se po 2km (pozimi), poraba- samo mestna pa 8,5. Pri dizlu se bojim samo okvare turbine-podobno kot so napisali že pred mano (hitro ohlajanje, segrevanje).

Strinjam se da so avti potrošni material, ampak vseeno jih pazim in skuušam narediti čim več km z čim manj stroški.

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Po jan 07, 2008 11:58 am

samo ste dobri avto se vam segreje že po dveh kilometrih (brez gužve)moj noben bencinar ni bil tok hiter :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov