Gas do daske od semaforja do semaforja je itak brezveze, ne proftiraš niti 60 sekund.
JerdnaL je napisal/-a:Da se bključim v debato z dodatnim vprašanjem...
Imam dizla s turbino (1.9TDI 105KM upgradan na 140KM) in naneslo je tako, da se bo sedaj z avtom vozila punca na šiht - 7 km v eno smer. In nima ne mestnega, ne primestnega avtobusa blizu...
Meni se avtek malo smili in bi povprašal ali Webasto kaj pomaga... kaj točno tale webasto segreje? 1300€ ni malo denarja, ampak če zaradi tega prihranim kaj na nafti, obrabi oz. pridobim na ugodju se mogoče na dolgi rok celo izplača.
Mnenja?
eentox je napisal/-a:S tem pa nevem če bi se strinjal. Bi rekel, da mrzel dizel porabi več kot mrzel bencinar. Ogret dizel pa je potem čisto druga zgodba od bencinarja - ravno zato so dizli primernejši za dolge relacije.
lp
Imam Webasto na Dizlu skoraj 2 meseca in je poraba pri vsakodnevnem ogrevanju praktično enaka jesenski. Kurim ga zjutraj vsak dan. Čez dan niti ne oziroma bolj poredko. Imam pa veliko kratkih voženj in mrzlih štartov preko dneva. In ogreje hladilno tekočino in preko nje še kabino, da odtali šipe. Kresne takoj, speljuje mehko. Res pa kazalec temperature pade že po nekaj metrih , ker premeša vso vodo v sistemu.golfTDI je napisal/-a:JerdnaL je napisal/-a:Da se bključim v debato z dodatnim vprašanjem...
Imam dizla s turbino (1.9TDI 105KM upgradan na 140KM) in naneslo je tako, da se bo sedaj z avtom vozila punca na šiht - 7 km v eno smer. In nima ne mestnega, ne primestnega avtobusa blizu...
Meni se avtek malo smili in bi povprašal ali Webasto kaj pomaga... kaj točno tale webasto segreje? 1300€ ni malo denarja, ampak če zaradi tega prihranim kaj na nafti, obrabi oz. pridobim na ugodju se mogoče na dolgi rok celo izplača.
Mnenja?
webasto naj bi segrel vodo,ki kroži okoli motorja,tako da naj bi bil ta že delno ogret.
pa tut za vžig je to dobr,ker je baje največja obraba motorja pri mrzlem vžigu.
JerdnaL je napisal/-a:Da se bključim v debato z dodatnim vprašanjem...
Mnenja?
Kael je napisal/-a:JerdnaL je napisal/-a:Da se bključim v debato z dodatnim vprašanjem...
Mnenja?
Če boš Webasto kupil zaradi lastnega ugodja uredu, da boš pa dal 1300€ zato, da se ti bo manj mašina obrabljala, pa brezveze, ti sam puci strogo dopovej, da naj lepo med 2000 in 2200 obrati prestavlja (če maš 5 prestav, če maš 6 pa lahko že pri 1900 - vsaj meni v 1.9 TDI mašini, če prestavim prej ropota in trese cel motor - ga duši, dokler obrati ne zlezejo nad 1500 rpm) pa je problem rešen. Če bo tako vozla se nimaš česa bat.
Kar se tiče TDI turbin ko nekateri pravite, vam povem, da je mela moja mat prej dva toleda, zdej ma Tourana, vsi dizli s turbinam, vsakega prestavla mrzuga al pa topuga na 3000 rpm, gas do daske, ugaša topuga in tako naprej... pa na nobenem avto dozdej še ni šlo nič - tako, da kr tak ne crkne turbina, je pa res, da če misliš met avto za recimo 10 let, pa je smiselno že od prvega leta pazit na obrabo materialov.
@piagolo: hm... si prepričan, da ti temparatura oz webasto pomaga pri zmanjševanju porabe, men žre avto v povprečju mogoče 0.2l - 0.4l več kot poleti s klimo, oz zdej pozimi z zimskim gumam, klima je pa že od septembra offline.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov