Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Pe okt 01, 2004 8:15 pm

kolko berem komentarje pa to saj boste dali prispevek na tv pa vse savaka vam čast sam kdo bos pa vzel resno v parlamentu pa sprejema zakona o tuv pa home made spojlerih???? :P :P dejte no ne se šalit lahko se trudite kolk hočte sam dokler nas nebo tisoč resnih pa bomo šli pred parlament pa naredli javni protest nebo nič!!!

najbolje pa je to da naj nekdo ko ima tuve od spojlerov naj zmontira na avto in to zelo površno in naj da homologirat pa bo naredu pa naj gre en ko ima vse doma narejeno in dobro priterjeno pa nebo naredu!! stem sem mislil da vse snemate in date kot prispevek vaši novinarki!!! da bo videla da lahko vsak k**** ki ma tuv homologira spjlere pa čeprav so priterjeni s silikonom?? in en ko ima vse dobr prišraufan in vse zadihtano zalepljeno ne naredi homologacije??? moja ideja 8)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe okt 01, 2004 8:21 pm

hugo ne zamert sam si full pamtn glede tega kok ma kdo kj pritrjen sam nazadne k sm te se vidu ti je lepo vse ruzilo zadi :)

Lp PiLLLe

p.s brez zamere :)

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Ruff_RydeRR Pe okt 01, 2004 9:24 pm

K smo lih pr tej temi Habbich en TUW si mi še doužn ......sam n vem kdaj bom kej homologeru zj k bo VOJNA :lol: :twisted:
My soul almost complete ;)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe okt 01, 2004 9:45 pm

No fantje, tako je:

uni ki so k***@l tiste, ki so se vsaj potrudili nekaj narest, naj vam povem da to kar je bilo na TV,sploh ni to. Naj pojasnim:

danes sem imel priložnost videti vse kar so posneli, in to kar so posneli , niso dali na TV, ker so imeli drugačne namene z prispevkom OK.
bilo je 15 min govorjenja,ampak oni so dali uno minuto , k je lost1 omenil drag dirke, Zakaj ? :roll:

Pač to ne sodi v dnevno informativno oddajo :wink:

imel sem priložnost tudi videti tiskovko na PP LJ in naj vam povem da je tip svašta govoril :? , glede auspuhov,katalizatorjev,gum , feln itd... ,

nič pa ni omenil za kaj so še vse pisali kazni, alu pedalke , original maske itd...

ni prikazal akcije tako ,kot so jo izvajali- enostavno jebanjeUglavo

povedal je tudi to da so zbiral obvestila in opazovali avtomobile , ki dragajo, in da so kao ustavili tiste ,ki se pač to grejo, pri meni se pa pojavi sedaj uprašanje,če so res ustavili take , ki ga sračkajo naokoli, in ustavljali so samo tiste ,ki so bili kao namenjeni na lokacijo dirk, aha se mi zdi ja, Šiška je ful blizu Rudnika

skratka, tiskovka je bila cca. 30 min dolga, in polna zavajanja in prikrivanja dejanskega poteka akcije

sej bi še kaj povedal pa je pol tolk pisanja da se mi bo :noro

PS:
bom pa probal dobiti posnetek tiskovke na VHS, samo nič ne obljubim :wink:

Pa povem vam , da se da marsikaj storiti, samo treba se je vzeti v roke, itd...

Update: pa policaji so naredili tiskovko samo zaradi tega , da bi prehiteli nas

Očitno berejo naše forume :/:o:/ :lol:
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe okt 01, 2004 9:56 pm

Predlagam SEATa za govornika!
Mi deluje še najbolj pameten in moder tukaj. Pa brez zamere ostali. Sam bi se z veseljem pridružil debati na Preverjeno, ampak nisem član nobenega kluba pa še avta nimam tako kritičnega tako, da se ne mislim izpostavljati.
Vsekakor ne smete pustiti, da posnamejo kakšen drag! Ni šans!!! Tu se gre za nejasen zakon in nikakor dirkanje. Kar povejte, da od vseh, ki imajo avto (minimalno- štejejo že druga lita platišča) predelan ne dirka niti 5%. Gre za posameznike ne pa kar vsakega, ki ima kakšno nalepko, spuščen avto, litke... Večina ljudi rihta avto pač iz veselja (da je avto pač lepši)
Preberite zakon in ga interpretirajte: Povejte, da je po tem zakonu potrebno homologirat tudi radkape in prevleke (dišečih smrekc raje ne omenjajte, da ne bodo mamce zmedene :lol: ). Gre za neoriginalen del. Ob tem poudarite kakšne neumnosti so napisali nekaterim zakaj so ostali brez tablic (stopalke, ročke za šaltat...). Seveda sam mislim, da je imel ta še kaj drugega ampak da to napišejo... :roll:
Povejte kako pregledajo avto na LPP in poskusite prešvercat kakšen avto čez kot je nekdo napisal.
Če bo novinarka kakorkoli omenila draganje jo takoj zaustavite in povejte, da to praktično nima veze. Kot bi vsakega lovca z puško osumili, da strelja na ljudi. In, da je edina povezava, da imamo vsi avte, ki so jim za hobi.
Povejte, da potrebujemo ustanovo, ki bi preverjala predelave. Tako ne bi nujno potrebovali TUV ampak kvalitetno izdelavo. Konec koncev kaj ti bo tisti papir, ki se ga da (preverjeno) ponarediti in spraviti čez LPP. Potrebujemo vetrovnik in mehanike ki bodo preverili kako stvari stojijo.
Ne pozabite na probleme z zloglasnimi litkami. Vprašajte policaje: Kako je torej z njimi? Ali je potrebno homologirati vsakršna druga platišča (grem staviti, da bodo rekli ne) ali samo tiste, katerih mere so drugačne od originalnih? Če bodo rekli, da ne ima vsakdo lahko litke, ki so istih dimenzij kot originalna platišča. Če ja bo pa pol Slovenije ogorčene. :wink: In kje za vraga naj dobimo (sedaj že kar očitno Sveti) TUV za starejša originalna platišča? V mislih imam originalna Fiatova platišča, ki so zelo popularna na Yugotih in podobno.
Sklep:Hočemo zakon, ki bo točno definiral kaj je potrebno homologirati. Spojlerje, drugačne neoriginalne odbijače, litke, drugačno (nižje) vzmetenje, šprtne izpušne lonce, volane, radkape, dišeče smrekce? Da vidimo kje je meja. Ampak res točno določeno! Obenem bi radi, da se takšne zadeve pregleda kje drugje kot na LPP saj tam očitno niso dovolj strokovni. Radi bi ustanovo, kjer bi točno pregledali kvaliteto in če je varno. Torej vetrovnik (saj gre za ne/varnost predvsem pri aerodinamičnih dodatkih) in delavce ki bi točno vedeli kaj je še varno. Ki bi ti rekli tole je v redu, tole je pa že rizika in malo pištimaj. Takim bi dal 5k za pregled ne pa LPPju, ki samo pregleda številke in se mu mudi potem gledat drug avto. Da si vzame čas. No mislim, da bi zanil vi tole bolje povedati. :oops:

Vem, da sem se razpisal ampak, če bodte tole upoštevali ni hudič, da ne bo prispevek kvaliteten. No seveda pa je še vedno čas za predloge in popravke. Jaz jih za spremembo od vlade sprejemam. :twisted:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe okt 01, 2004 10:07 pm

Bravo symon si lepo napisal

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe okt 01, 2004 10:09 pm

killah bee je napisal/-a:skratka, tiskovka je bila cca. 30 min dolga, in polna zavajanja in prikrivanja dejanskega poteka akcije

Točno tako in to je treba povedati!
killah bee je napisal/-a:Pa povem vam , da se da marsikaj storiti, samo treba se je vzeti v roke, itd...

Prmejduš da res. Lepo mirno ne pa z ihto. Do naslednjega leta ma da je mir! Podpiram idejo o odvetniku, ki bi preštudiral vse skupaj. Vsak klub da neko vsoto (oziroma člani) pa še prostovoljci kaj damo pa bo. :idea: In se stori tako kot je nekdo že rekel.
killah bee je napisal/-a:Update: pa policaji so naredili tiskovko samo zaradi tega , da bi prehiteli nas
Očitno berejo naše forume :/:o:/ :lol:

Vse tako kaže in lahko tudi to povete. Če nas ne bodo spet prehiteli in naredili svoj prispevek za Preverjeno. :lol:
Policajem ki to berejo: Pa kaj vam je! Lepo, da delate red, saj red mora biti (konec koncev je baje na dragih kar nekaj norcev, ki delajo dejansko samo neumnosti in res ogrožajo sebe in druge) samo ne biti tako zateženi. Poglejte kam smo prišli! :twisted:

PiNkZ PoWeR
Novinec

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Pe okt 01, 2004 10:13 pm

ja jaz sem napisal kako bi dali posnetek kaj vse lahk homo na lpp in rti-ju

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe okt 01, 2004 10:26 pm

@darkdog
ena ideja sicer naj se posname kaj use rabis recim za menjavo motorja,
pol pa se enega cloveka ko je hotel homologirat in je imel use tak narjeno kot so mu povedali in so ga kljub temu zavrnali.
SAj pa ni vrag da si bo en kekec usak dan neki poleg zmisljeval.
Naj bo zakon tak kot pac je in ce mas use tisto naj ti homologirajo zadevo.
lp

Uporabniški avatar
Cweto
Nov uporabnik

Napisal/-a Cweto So okt 02, 2004 9:17 am

No, naj še jest napišem par stvari:

1. Glede povezave dragov in homologacij: Verjamem, da je bila za policaje to najlažja rešitev in da je vse skupaj posledica zadnjega velikega draga pred rutarjem, ko se sploh niso upali pokazat. Samo, a to pomeni, da če jest pridem s serijski oziroma homologiranim avtom, pa lahko dirkam kolikor hočem? In kaj ima pri tem nekdo, ki so ga ustavili recimo v šiški, mu pregledali avto in vzeli tablice? NIČ Res je, da je v prekršku, ne more pa biti žrtev akcije ki služi kot kaznovanje dragerjev, ker s tem nima nič.

2. Glede homologacije: Strinjam se, da se na avto ne sme vgrajevati kar nekih domačih produktov. Neumno pa se mi zdi, da so te stvari rešene tako nepregledno, da lahko policaj tupi nekaj svoje, ti pa mu zaradi nejasnosti zakona ne moreš nasprotovati. Neprimerno se mi tudi zdi, da stane recimo homologacija za športne vzemeti 10.000 sit, kar je lahko tudi 25% cene teh vzmeti. In to samo zato, da pogledajo tUV in potrdilo o vgradnji in ga vpišejo v Homo kartonček.

3. Pa še to: Neumno se mi zdi, da moj avto ni tehnično izpraven, če ima nameščena neoriginalna platišča istih dimenzij kot so originalna in ki imajo tudi TUV, medtem ko so razni Yugoti stoenka in podobni avti "tehnično brezhibni", čeprav že skoraj razpadajo.

Glede srečanja z novinarji: jest sem za in že pišem PM darkdogu. Upam, da ni že prepozno, ker sem bil dva dni v nemčiji in nisem seznanjen z vsemi dogodki v tem času.

lp Cweto, predsednik STC

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So okt 02, 2004 10:32 am

[quote="seat ]res žal njih zanima samo inle samodenar in tiste par številk ki pa jih lahko pri izdelavi vsak vtisne v spojler samo tko pač je homolomo je vredu stvar samo zadeva je zloooooo ohlapno oz. površno zastavljena že od začetka[/quote]
Ja fantje kot sem že napisal koncept homogolizacije je zastavljen fenomenalno torej naj razjasnim ideja o homogolizacije je izvrstna kot je bila predvidena torej da bi neka institucija imela nadzor kakšni avti naj se vozijo po cestah in kaj nesme bit gor res je da bi se moralo tut domače proizvode (konec koncev so to le plod domačega znanja) ki jih vozniki naredijo doma homogolizirat vendar sem mnenja (čepraw vem da nobeden ki bi zase naredu spojler ga nebi naredu površno ali zanič) da bi morali takšni proizvodi iti čez težje teste in bi tako pokazali da stvar deluje oz. je primerna za na cesto ali mogoče tudi za prodajo.Sem mnenja da Fazer (s tem ne zalim nikogar ) ki ima urejeno homolomo ne nardi nič boljši spojler kot kakšen nadobudneš ki ga sam naredi doma in se pomoje tudi bolj potrudi sam tukaj pa s5 denar dela svoje.Torej naj pridekm k bistvu koncept RTI-ja in LPP-ja naj bi bil da preizkuša stvari in pregleduje njih skladnost vendar kot sem že enkrat napisu KONCEPT JE PRI NAS ŽAL ZASTAVLJEN NAROBE OZ. POVRŠNO zakar pač trpimo tudi mi ki imamo recimo kvalitetno narejene avtomobile in ki vemo kaj je na avtu verjemte jst nebi dal na avto proizvoda ki ga doma eden spaca skupaj v enem dnevu in je pol cenejši kot tisti ki je res narejen tko kot treba
Žal pa morm tut povedat da je meni tip na LPP-ju na zaklenjenem avtomobilu z razdalje cca 10m pregledal temne šipe kaj čmo s tem niso krivi uslužbenci na LPP-ju ampak moron ki si je to zmislu in pač tko naredu samo da se se nekaj denarja steče v državno blagajno.
Predsednik SEAT KLUB-a SLOVENIJE
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So okt 02, 2004 6:27 pm

Pa še en predlog sem opazil in ga preprosto morate uporabiti: "Navzkrižno zasliševanje" ene parih policajev, ljudi na LPP in morda še kakšnega prodajalca (A3M, Tecno Racing) kjer bi jih pač spraševali kaj je treba homologirati in kako. Tu bi ljudje (gledalci) lepo videli, da se niti med sabo niso na jasnem. Naprimer ali je treba homologirati pedalke, druge felge istih dimenzij in če rečejo ne, zakaj so potem nekateri dobili kazni? To bo užgalo, da bodo gledalci videli, da zakon ni jasno določen.
Kajti bistvo je, da ljudje vidijo da je z zakonom nekaj narobe in, da potrebuje dodatke, ki sem jih že omenil (kaj je potrebno homologirati).

twingoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a twingoZ Ne okt 03, 2004 8:23 am

tomaz40 je napisal/-a: Probajte najt novinarja, ki se ukvarja z avtomobilizmom.

...ALIŠIČA :lol:

Lp Žiga

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Ne okt 03, 2004 9:44 am

No meni pa se nasploh neumni zdijo ti LPP-ji. Npr. ce ti nek strokovnjak ki se bavi z tem vgradi vzmeti in ti imas zato racun sploh ne vem zakaj je potrebno se te zadeve vpisovat v kartoncek ( no saj vem da drzava rabi denar). Dobro res tiste kurceve cifre sam to bi lahko blo vse na racunu al pa bi bil en kartoncek na katerega bi ti lahko kr ob vgradnji not vpisali.
Kr pol pa ce bi policaji podvomili v strokovno vgradnjo pa bi pol itak "strokovnjaki" na LPP-ju takoj opazili ce je strokovno ali ne. In se to. 12.000SIT placas da ti nekdo strokovno vgradi vzmeti pol pa se tem kekcem placas 10.000 al kol je ze da ti gre pod avto in "strokovno" pregleda stevilke. In se za tiste ki nimajo kartoncka se dodatnih 8.000 . Vse skupaj 30.000 pa to so ja se ene fedre :!:
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne okt 03, 2004 9:58 am

kaj je zdaj z organizacijo :evil:

Darkdog poslal sem ti dva PM :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Ne okt 03, 2004 11:15 am

je lepo od vas, da se zavzemate za rešitev problema, ampak žal ne boste storili nič drugega kot prodali nekaj megle, mogoče dobili nekje en 3-minutni prispevek in pa kakšen člančič, potem pa bo spet vse tiho, problem homologacij pa ostal do pičice isti, kot je sedaj...

...da pa bo vse skupaj dvignilo komaj kaj prahu, zaleglo pa ne bo ama nič, najbrž veste tudi sami...psi lajajo, karavana pa gre svojo pot...

P.S. : tudi sam imam na avtu nehomologirana platišča in vem, da je zoprno, a vedno je bilo tako, zakaj bi sedaj moralo biti drugače...zakonodaje, nje interpretacije in z njima povezanih nevšečnosti ne bodo spremenili nobeni prispevki na televiziji, nobeni članki, še manj pa razni protesti in pisanje po forumih...spremenilo se bo, ko bo za to interes v politiki (hej, konec koncev pa zakon lahko predelagajo tudi volilci...), interesa za to pa ni in ga še nekaj časa ne bo, pa če bo na oblasti LDS, SDS ali nekaj tretjega, zato se kar lepo sprijaznite, nehajte se bunit in namesto, da se borite z mlini na veter in organizirate brezsmiselne akcije, raje pojdite pedenat papirje, če se jih še niste :wink: ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Ne okt 03, 2004 11:27 am

Tole mi gre pa mal na zivce, res se vecina obnasa kot "tipicni slovencki" u smislu "ah sej ne mormo nc, nej bo tko kot je". Pa j**e*ti kva je zdej to, dejmo se postavt za to v kar verjamemo, ce se bomo dost potrudl pa dost casa tisal pa tezil bomo pa ja kej dosegl.

Men je naceloma sicer useen, samo se nastavk od auspuha dam gor z objemko namest svasa pa sem homolomo free, ampak se mi zdi pa preklet neumn, da smrkci tezijo nedouznm aldem. Prov, ce hocjo ustavlat dragerje nej jih, ne pa da ustavljajo pa tezijo ljudem, ki se ke pa sem kdaj dobimo, predebatiramo tekoce zadeve, mal pogledamo motorje nasih konjickov in se mirno razidemo.

Pa mocno upam da kaksen undercover smrkec bere tole. Ustavlejte gnile jugote pa sf*kane golfe 1 dizl, ne pa nas, k mamo vsi 100x boljse/ bolj "negovane" avtomobile kot vecina slovencev, ki smatra avto samo kot prevozno sredstvo!!!!!

:evil: :twisted:
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne okt 03, 2004 11:28 am

Takole je prispevek nebomo dali drugi teden,ampak ga bomo sestavili profesionalno in ga potem poslali.
Učeraj sem na showu v MB spraševal enga policaja kako je stemi homologacijami in je reku da je treba homologirat vse kar ni bilo orginal na autu ko je prišo iz tovarne.
Potem pa sm ga js vprašu če je potrebno homologirat okvirčke tablic,ker jih ni bilo na autu ko je ven prišu iz tovarne. :roll: Tip me je gledu in ni vedu kaj naj reče,ter se je začel izmikat.
Reku je tudi glede notranjosti da je problem.Potem sem mu rekel ali je potrebno homologirat autoradio in zvočnike,ker v nekaterih autih jih nedobiš zraven?Pa me je spet gledu ko mutav pa nerodno mu je postalo ker ni vedu kaj naj reče.Reku je tudi za filter zračni da nesme bit tak.Pol sm mu pa seveda reku da je to potrošni materijal in da je potem tako treba homologirat gorivo,zavore,svečke,jermene,roke,ležaje,motorno olje, in razne druge potrošne materijale.Tip enostavno ni vedu kaj naj več pove in je reku da policaji niso pisali zakonov ampak jih samo izvajajo.

Zato je nujno pomemben ta prispevek.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Ne okt 03, 2004 11:37 am

jurk je napisal/-a:Tole mi gre pa mal na zivce, res se vecina obnasa kot "tipicni slovencki" u smislu "ah sej ne mormo nc, nej bo tko kot je". Pa j**e*ti kva je zdej to, dejmo se postavt za to v kar verjamemo, ce se bomo dost potrudl pa dost casa tisal pa tezil bomo pa ja kej dosegl.

Men je naceloma sicer useen, samo se nastavk od auspuha dam gor z objemko namest svasa pa sem homolomo free, ampak se mi zdi pa preklet neumn, da smrkci tezijo nedouznm aldem. Prov, ce hocjo ustavlat dragerje nej jih, ne pa da ustavljajo pa tezijo ljudem, ki se ke pa sem kdaj dobimo, predebatiramo tekoce zadeve, mal pogledamo motorje nasih konjickov in se mirno razidemo.

Pa mocno upam da kaksen undercover smrkec bere tole. Ustavlejte gnile jugote pa sf*kane golfe 1 dizl, ne pa nas, k mamo vsi 100x boljse/ bolj "negovane" avtomobile kot vecina slovencev, ki smatra avto samo kot prevozno sredstvo!!!!!

:evil: :twisted:

glejte, zdej ko je padla macola ste vsi polni vročega zraka, razumem, da ga morate mal izpihat ven, ampak bodite realistični...

...sej pravim, lepo je da se postavljate za neki v kar verjamete, ampak na tak način, kot se si ga izbrali vi, ne boste dosegli nič...

...sicer pa stavim karkoli hočete, da bo čez pol leta problematika na področju homologacij popolnoma ista kot sedaj, pa tudi oglašal se ne bo nihče več, ker bodo vsi preveč zaposleni z rihtanjem papirjev...kdo pa mislite, da vam bo dal prav?...policija ziher ne, ker tega ne počnejo že a priori, novinarji bodo problematiko predstavili po svoje, pred javnostjo boste pa itak izpadli prej prepotentni mulčki, ki hočejo dirkati s svojimi avtomobilčki, kot pa ljudje z nekim upoštevanja vrednim poslanstvom...žal, ampak tako je, verjamem pa da boste nekateri še naprej metali pesek v oči sebi in drugim...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Ne okt 03, 2004 11:53 am

[quote="darkdog24".Potem sem mu rekel ali je potrebno homologirat autoradio in zvočnike,ker v nekaterih autih jih nedobiš zraven?Pa me je spet gledu ko mutav pa nerodno mu je postalo ker ni vedu kaj naj reče.Reku je tudi za filter zračni da nesme bit tak.Pol sm mu pa seveda reku da je to potrošni materijal in da je potem tako treba homologirat gorivo,zavore,svečke,jermene,roke,ležaje,motorno olje, in razne druge potrošne materijale.Tip enostavno ni vedu kaj naj več pove in je reku da policaji niso pisali zakonov ampak jih samo izvajajo.

Zato je nujno pomemben ta prispevek.[/quote]

Ja to se je treba da bomo mogli avte na original servise vozit da bodo original deli not pa radia in zvocnike homologirat!
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov