AIRbrush je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Včeraj sem šel do mojega kolega, ki je odvetnik. Njegova izjava za nas vse;
Pismo ste idioti - avto je tvoja privat lastnina in noben policaj se je ne sme brez naloga dotikat. Lahko odstrani avto iz prometa - ampak to ne pomeni, da mora dol pobrati tablice ali nalepko - lahko ti samo ukaže da avto parkiraš na rob cestišča in ga tam pustiš, dokler ga z avtovleko ne odpelješ domov. Nalepke ti ne sme on strgat dol iz avta, ampak to lahko storiš samo ti sam ali pa pooblaščen delavec na tehničnih pregledih, če mu ti dovoliš. Tablic ti nihče ne sme pobrati iz avta, ker so dokler imaš plačano cestnino tvoja skrb, čeprav niso tvoja last - to je isto kot če bi policaju odvzel pištolo - ne smeš! Policaj ni tehnično dovolj podkovan v tem, da bi lahko ugotovil tehnične pomanjkljivosti na avtomobilu - za to so pooblaščeni na trhničnih pregledih, kjer naj bi imeli tudi ustrezno znanje.
Torej z malo znanja pravništva ti noben policaj očitno nič ne more.
Določenih stvari ne in nočeš razumet. Ne da se ti dopovedat nič.
Katerih? Vem samo to da je zakon o privatni lastnini nad večino ostalih zakonov, med drugim tudi zakonom o cestno....
Kar se pa tiče tega, da je avto tvoja privatna lastnina, se pa moraš strinjat, da če me ustaviš in jaz ne odprem vrat in ne izstopim iz avta, da mi ne moreš nič, ker če mi probaš odpreti vrata je to vdor v zasebnost in te lahko tožim. Vsaj po zakonih je tako.