Rjuhar je napisal/-a:Ti le jemlji pravico v svoje roke, želim si le, da boš to naredil sebi enakim in boš kdaj občutil, kaj pomeni vzeti pravico vzeti v svoje roke, tudi na lastni grbi. Ker to, kar govoriš, opravičuje dejstvo, da ti bo nekdo, ki si ga po nesreči spregledal, ker ti je bil v mrtvem kotu, zbil tri zobe in za za dobro mero polomil se kaksno rebro, ker mu ne bos vsec. Zakaj - ker aparat (s katerim sam bivam v zadovoljivem sozitju) ne bo naredil nic, da bi zascitil modela, ki si ga izsilil in si mu s tem pokvaril dan. Verjetno nima smisla razglabljat o tej temi, ker imava razlicne poglede na stvari. Recem samo hvala bogu (ali komurkoli ze), da nismo vsi taki, kot ti, ker potem ne bi bilo 250 mrtvih vsako leto zaradi prometnih nesrec ampak vsaj se enkrat toliko. Vse nesrece se namrec zgodijo kot posledica malomarnosti - taksne ali drugacne.
Zaenkrat vozim tako, da ne izsiljujem, prej se zgodi, da kdo za mano potrobi, kot pa da bi jaz koga izsilil. Se pa dogaja da mene izsilijo - takrat pa ponavadi poči.
Nesreče se večinoma dogajajo zaradi nepazljivosti, nezbranosti ali nesposobnosti. Zaradi malomarnosti je zadnje čase bolj malo nesreč. Pri nas na našem koncu se dogajajo pa nesreče zaradi ljudi, ki ne znajo presodit s kakšno hitrostjo morajo pripeljat v en res hud ovinek - vsak dan leti najmanj en avto ven iz ceste in ker je ovinek v desno, ponavadi še poka, ker so tukaj še nasprotivozeči avtomobili. Pa ne boš verjel - če kdo leti iz ceste me bolj malo briga - če se kdo zaleti v drugega me tut bl mal briga - problem so pijani vozniki v naseljih - tiste bi dal pred steno in metek v čelo. Pa ne mislit, da imava tok različne poglede na te stvari. Nimava - edina razlika je ta, da bi ti mirno gledal nekoga, ki bi ti povozil otroka(pa si pri sebi mislil svoje) - men bi se pa utrgal takrat, in bi bil neprišteven - pa mi spet nč nebi mogl - tko kt unim ne k pijani ubijajo za volanom. Verjemi mi da bi se zmazal z 2 leti pogojno in 3 letnim vsakotedenskim obiskom psihiatra. Pač smo v takem sistemu - dobrodošel v SLOVENIJI. Pri nas bi za umor 5 ljudi dobil manj zapora, kokr če bi Drnovšku ubil njegovega psa.