Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Če dec 30, 2004 12:32 pm

lep pozdrav usem

praukar so me klicali iz policijske postaje :shock: očitno so se malo usrali ker me je klical celo nek namestnik komandirja in kaj je povedu uh da pač so moj ugovor obravnavali in da lahko ce hocem podam pritozbo zoper policijsta ce so bile v postopku nepravilnosti in da mi bo celo on neki osnutek napisu kako naj bi to zgledlo in poslal jaz pa naj se odlocim potem pa grem v to ali pa ne aja pa reku je se da ne glede na ta ugovor so mene ze predlagali sodniku za pritozbe in da se lahko samo se tja pritozim + na nepravilnosti v postopku policista kakorkoli se pa naj sam odlocim to je nekot poudarjau skoz pa ze mislo kao ni najbol fajn ker bos meu samo sraje :roll:

zdj pa ne vem ka bi a bi se sploh pritozu na postopek al naj pustim pa počakam na sodnika pa se tam pol pritozim se enkrat

lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 30, 2004 1:45 pm

Valda te je klical pomočnik komandirja, sej se on ukvarja z raznimi pritožbami zoper policiste, nepravilnimi postopki itd...zato je tam, itak te ne bo poklical policist, ki je zajebal ;) usrat se itak nimajo za kaj...
...ker...
Na predlog pa nimaš kej pisat pritožbe oziroma ugovora in ga pošiljat na policijo...brez veze je, brez pomena...ne pa zato ker bi imel lahko zato težave :roll: ...pritožil se boš lahko na odločitev sodnika.
Če bo sodnik za prekrške obravnaval tvoj primer brez zaslišanja, potem pač napišeš pritožbo/ugovor na odločitev, kjer boš pa pojasnil, kaj je bilo v postopku narobe(čas, nisi vozil, niti nisi imel namen itd...)...če te bojo pa zaslišali, boš pa itak kar tam moral razložit kako pa kaj.

Ti lahko zaenkrat samo podaš pritožbo zaradi nepravilnega, žaljivega, nasilnega, osvajaškega, preveč prijateljskega :lol: (kar se ti pač zdi da je delal narobe...več sem jih naštel, ker me ni blo zraven in ne vem kaj te je motilo razen neušpoštevanja preteka določenega časa) ali kakršnegakoli že ravnanja policista...Ampak zato NISI OPROŠČEN KAZNI ALI KARKOLI!!! Dejte vsi to že zastopt...on se lahko skrajno grdo obnaša, pa to tvoje kazenske odgovornosti nikakor ne zmanjša ali izniči!!! Napaka v postopku je nekaj drugega, grdo obnašanje pa spet nekaj drugega...za slednje policist disciplinsko odgovarja, ti pa še vedno odgovarjaš za storjeni prekršek :!:

Če še ne razumete...lahko te pošlje v tri krasne, pa če si storil prekršek, boš za njega odgovarjal in basta! Zoper policista, pa se lahko pritožiš na PP in bo disciplinsko odgovarjal, ker bi moral biti vljuden...in basta.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Če dec 30, 2004 1:54 pm

sam ko in ce se bom jz pritozu cez policaja bom vrjetno petkrat na dan pihu in me bodo povsod cakali miljon procentov bo tk skratka na usak nacin me bojo hotli zajebat zato sm pa zdj v dilemi

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 30, 2004 3:07 pm

Mah pust policaja pr mir. Kaj bi ti zdej njega jebal pa mu probleme na šihtu delal. On je pač mislu da si se in se še boš z avtom okol podil in ti je dal pihat. Ti uštimaj da ne boš dobu kazni na to pa pozab pa bo najbolje. Kaj boš dosegu če boš policaja zajebal. Absolutno nč.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če dec 30, 2004 3:08 pm

AIRbrush je napisal/-a:
_VeNoM_ je napisal/-a:
Roky je napisal/-a:Če je bil avto prižgan, ti lahko opravijo preizkus alkoholiziranosti in s tem tudi če napih vzamejo izpit. Če pa je bil avto ugasnjen na parkirišču in si ti sam noter sedel pol pa ti ga nesmejo uzet.
lp :D

v MB al nevem keri lokaciji je ODVETNIK najdel luknjo v zakonu,kajti izpit ti lahko oduzamejo samo če ti naredijo pregled krvi oz. peljejo te na ZD.PREGLED!!

To je bullshit. Nakladanje.

evo ti airbrush,aja no učim se par zakonov tko al tko pa rad bi če koga ustavim da nima kej sikat zato pa tole:

Morda je že bilo objavleno al pa tudi ne.. Tole kroži po mailu..

V Sobotni prilogi je časnik Večer objavil, članek v katerem je razkril, da ima zakon, ki govori o odvzemu izpita in plačilu kazni v primeru, da voziš vinjen, naravnost fascinantno luknjo. Namreč sodnik za prekrške ti lahko sodi le na podlagi promilov izmerjenih v krvi, torej te na podlagi alkotesta ne more obtožiti ničesar. Glede na to, da pa je bilo na desettisoče ljudem oz. v 99% primerih odvzet izpit in dodeljena kazen na podlagi alkotesta s pihanjem, se nam zgleda obeta nov škandal, proti kateremu bo problem izbrisanih zgledal kot ****, ker imajo sedaj vsi oškodovani pravico tožiti državo.

Povrhu vsega pa časnik v istem članku še omenja, da v okolici Maribora BAJE deluje odvetnik, ki že vrsto let piše pritožbe, do sedaj že preko 200 in naj bi bile vse uspešne, AMPAK sodišče je vse te pritožbe pustilo, da zastarajo, ker so vedeli, da imajo tožniki prav in jih niso vzeli v obravnavo v želji, da se takšna sramota ne bi obesila na velik zvon, torej se je tukaj šlo za zavestno prikrivanje.

Potem se pa človek res lahko vpraša v kakšni državi živimo, kjer 13 let noben državni pravnik ni opazil oz. ni razkril te očitne luknje in še več, nekateri sodniki pa so kljub, da so vedeli za luknjo, še naprej izdajali pravno nemočne odločbe.
Mogoče se lahko kar preimenujemo v BRS- Banana republika Slovenija.

lp venom

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 30, 2004 3:12 pm

cardynal je napisal/-a:sam ko in ce se bom jz pritozu cez policaja bom vrjetno petkrat na dan pihu in me bodo povsod cakali miljon procentov bo tk skratka na usak nacin me bojo hotli zajebat zato sm pa zdj v dilemi

Sej nism tko mislu...samo fora je da se pritožbe oziroma ugovora, v primeru da se prekršek obravnava pri sodniku za prekrške, ne pošilja na PP! To je point...v tvojem primeru pošlješ samo pritožbo zoper policista, ČE se je žaljivo vedel...ampak mislim da se ni...napisal nisi nikjer, tako da v končni fazi res nima smisla...v kolikor je bil pa nesramen...vemo da nekateri znajo bit res nesramni...potem je pa takšna pritožba na mestu...če te pa ni jebal tam, pol pa tud jz ne vidim razloga, zakaj bi mu ti delal probleme...zgolj zato ker se ni prijazno smejal...lepo vas prosim(ne tebe cardynal)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če dec 30, 2004 3:12 pm

cardynal je napisal/-a:sam ko in ce se bom jz pritozu cez policaja bom vrjetno petkrat na dan pihu in me bodo povsod cakali miljon procentov bo tk skratka na usak nacin me bojo hotli zajebat zato sm pa zdj v dilemi

Moj pogled: Če si prepričan, da je imel policist neprofesionalen odnos in da se ti je zgodila krivica, se prtož. Lahko, da se bodo potlej res nate spravl, lohk, da ne. Ne morš vedt, dokler ne probaš. Sam sej tut v primeru, da pride do osebnih zamer in da te večkrat ustavjo, jim ni treba dat razloga, da bi užival. Piješ itak ne, k vozš, za prehitro vožnjo se ne morjo sam zarad tebe na cesto postavt in bi te v tem primeru ustavl tko al tko, žarnce ti itak gorijo, tko da ti itak lohk reče sam: "Varno vožnjo še naprej."
Nekak na splošno gledano so slovenski policisti čist u redu ljudje in to vse bolj opažam. So pa med njimi tud taki, k so u vsakmu poklicu, taki, k jim je delo odveč in so zato slabe volje. Samo taki so v manjšini. Pa tut, če maš ti neko pozitivno energijo in se ne začneš kregat še preden do tebe pride, se tut taki "omehčajo."
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če dec 30, 2004 11:14 pm

Tole razpravlanje o pravicah policije in o pravicah tebe kot stranke v postopku je bol "rekla kazala" varjanta.ne rečem da ni zabavno :) če bi hotli zadevo nardit koristno bi mogu o tem kej rečt kšn pravnik, ki ne samo da zna brat zakone, ampak določeno zakonodajo tudi obvlada.kakšen sticky v pravnih nasvetih bi bil zelo koristen, sam se nebo nihče šel s tem ubadat, ker je to zelo nehvaležna zadeva.
velik več od večine bi lahko povedal tud sami policisti, ki so na forumu, ki se s tem ukvarjajo vsak dan in definitivno vejo več od nas.če greš brat zakon u stilu Janko in Metka in iščeš stvari, na katere bi se lahko obešu kadar gre za tvoje pravice tist del o dolžnostih pa spregledaš je to bol tko.

lp pozdrav pa brez zamere

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 31, 2004 4:11 am

Vuso je napisal/-a:Tole razpravlanje o pravicah policije in o pravicah tebe kot stranke v postopku je bol "rekla kazala" varjanta.ne rečem da ni zabavno :) če bi hotli zadevo nardit koristno bi mogu o tem kej rečt kšn pravnik, ki ne samo da zna brat zakone, ampak določeno zakonodajo tudi obvlada.kakšen sticky v pravnih nasvetih bi bil zelo koristen, sam se nebo nihče šel s tem ubadat, ker je to zelo nehvaležna zadeva.
velik več od večine bi lahko povedal tud sami policisti, ki so na forumu, ki se s tem ukvarjajo vsak dan in definitivno vejo več od nas.če greš brat zakon u stilu Janko in Metka in iščeš stvari, na katere bi se lahko obešu kadar gre za tvoje pravice tist del o dolžnostih pa spregledaš je to bol tko.

lp pozdrav pa brez zamere

ja v teoriji bi policaji res mogl to znt, sam kok pa policaji to res obvladajo je pa neki druzga.

poznam kr neki policajev, ker majo celo en klub v relativni moji blizini, in lahk povem sam to da sm enkrat spraseval 3 al 4 razlicne osebke isto uprasanje, pa so mi vsi drugac odgovoril. in pol i**** jst sm su to stalisce strogo zagovarjat, ces vecina uprasanih policajev je rekla tko, in pol mi nekdo dokaze kako to sploh ni res in je mela manjsina uprasancev prav.

tok o tem

smo le vsi krvavi pod kozo.

drgac pa se to, ce policaj ne uposteva 15 minutnega casa, se alkotest ne more in ne sme jemat kot merodajna naprava.

je pa tist kar je venom napisu sam se en dokaz, kaksni idioti v nasi drzavi pisejo zakone. sramota. sj zato pa je tko k je, da so vse strene pomesane.

btw; v zakonu tud pise da se hitrost uradno doloca lahko samo z dopplerskimi radarji.
temu opisu pa laserska pistola nikakor ne ustreza.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov