Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jan 04, 2005 8:14 am

deo je napisal/-a:Kazni bi morale biti določene glede na višino mesečnega prihodka in za različne sloje (mislim glede mesečnega prihodka) ljudi različne. Ne more imeti en s polno ritjo denarja enako kazen za določeno stvar, kot neki brezposeln revček na borzi. To za mene ni enaka kazen!!! Tukaj je kazen za onega revčeka nepredstavljivo večja, iz česar pa sledi, da je le ta diskriminiran. Še vedno je v igri samo denar, da država čim več skasira , saj - LOGIČNO, če bi bile kazni določene na mesečni prihodek ne bi država skasirala nič kaj dosti, ker je v sloveniji večina prebivalstva z zelo malim mesečnim prihodkom, povprečje dvigne tistih par direktorčkov, poslančkov itd. ki si lastijo miljonske mesečne prihodke.

:bow
To sm že jst reku. Naj bodo neke minimalne zajamčene kazni (npr. za prekoračitev za 10km/h naj bo 5k), pol nej se pa višajo sorazmerno s finančnim statusom.
Tko da če bom jst dubu 30k za 62km/h v naselju 30k, nej pol dobi loaded biznismen 300k. Pol se pa pejmo pravičnost zakona, k pol če bo mene spametoval, k bom dal ves denar, ki ga mam za cel mesec, nej pol še njega udar po žepu.
Pa da ne govorim o tem, da policaj ustav kako velko živino, k je prletu koma pjan v mestu 95, pa mu reče: "Dober večer gospod minister! Kako ste? Ste bili na poslovni večerji? No sej je v redu, kr pejte naprej, ker se bojim, da bom ostal brez službe, če bi se vam slučajno zameril..." :roll: Se ne zmišljujem, sem slišal za to iz prve roke!!!
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To jan 04, 2005 8:22 am

dejan84 je napisal/-a:
deo je napisal/-a:Kazni bi morale biti določene glede na višino mesečnega prihodka in za različne sloje (mislim glede mesečnega prihodka) ljudi različne. Ne more imeti en s polno ritjo denarja enako kazen za določeno stvar, kot neki brezposeln revček na borzi. To za mene ni enaka kazen!!! Tukaj je kazen za onega revčeka nepredstavljivo večja, iz česar pa sledi, da je le ta diskriminiran. Še vedno je v igri samo denar, da država čim več skasira , saj - LOGIČNO, če bi bile kazni določene na mesečni prihodek ne bi država skasirala nič kaj dosti, ker je v sloveniji večina prebivalstva z zelo malim mesečnim prihodkom, povprečje dvigne tistih par direktorčkov, poslančkov itd. ki si lastijo miljonske mesečne prihodke.

To sm že jst reku. Naj bodo neke minimalne zajamčene kazni (npr. za prekoračitev za 10km/h naj bo 5k), pol nej se pa višajo sorazmerno s finančnim statusom.
Tko da če bom jst dubu 30k za 62km/h v naselju 30k, nej pol dobi loaded biznismen 300k. Pol se pa pejmo pravičnost zakona, k pol če bo mene spametoval, k bom dal ves denar, ki ga mam za cel mesec, nej pol še njega udar po žepu.
Pa da ne govorim o tem, da policaj ustav kako velko živino, k je prletu koma pjan v mestu 95, pa mu reče: "Dober večer gospod minister! Kako ste? Ste bili na poslovni večerji? No sej je v redu, kr pejte naprej, ker se bojim, da bom ostal brez službe, če bi se vam slučajno zameril..." :roll: Se ne zmišljujem, sem slišal za to iz prve roke!!!

Ne čaki ne moreš tko. Zdej bi kaznoval nekoga, ker je priden in delaven s 300 jurji kazni, nekogu ki se pa u službi vleče in zabušava in zato ne pride nikamor pa bi dal nižjo plačo. Torej kaznujmo pridne, delavne in uspešne in nagradimo zabušante in klošarje. :roll:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To jan 04, 2005 8:31 am

Nism mislu tko, sam reku sm, da mene taka kazn kot študenta mal manj k ubije za en mesec al pa še več, medtem ko bo drugi, ki je zanalašč pelu več, ker se mu pač j**e za "un drobiž", dobi isto kazn. Zdej, če bo en "kolšar" vozu s 2,87 alkota v mestu 110, nej ga itak štrafajo :? , sam take male (nenamerne) prekrške bomo pa slabše finančno preskrbljeni preveč močno občutl.

Tuki zdej govorim o malih prekrških. Divjake naj kr poj******. Jst ne sodm med divjake, ampak med tiste, ki se radi tekoče peljejo skupaj s prometom in glih na takih bo naša država zdej služla, ker nas bojo policaji večkrat dobil kot street racerje.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 04, 2005 8:51 am

Vsak pametn slovensk biznismen že tko denar nalaga v tujino in ga ne kaže slovenski požrešni državi, ob uvedbi tega kar ti predlagaš Dejan, se pa celotno poslovanje prenese v kakšno bolj "prijazno" državico ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 04, 2005 11:10 am

pilgrim je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Ono da bi pa froca povozlo kao en b**** ki bo prehitr pelu.... je pa spet tko.... froci tud znajo mislit.... in če se vrnemo na prejšno teorijo... da kao mi prehitev u škarje eden ker misli da sem tko jaz tko počasen.....Če bo otrok vidu enga ki počas pele.... bo dost prej stopu na cesto u mišljenju :" tko počas pelje pa bo lahk ustavu.... " če bo pa mal hitrejš se bo pa mal zamislu.... ok mogoč bluženje ampak mal pa je ziher na tem.
Itak pa u mestu bolš da ne razlagam.... peleš 30 mim OŠ kaj nardi mularija? Ko si 2m pred prehodom ti skoč na cesto.... kao ker tko počas peleš..... ja tud če pelem 30 se u pol metra ne morm ustavt..... če pa pripeljem 50.... pa vsi stojijo na pločniku pa mi kažejo da sem nor..... ampak spet smo tam ko sem VARNO in brez kriznih situacij prišel mimo.... ok pustmo tle fatkor predvidevanja da bo mogoč pa res takrat en priletu na cesto.... riziko je vedn in vedn bo.

Lisko, upam, da si pri zgornjem - kot mojster foruma - imel slab dan!
Otroci so zato tako kritičen del prometnih udeležencev, ker funkcionirajo drugače kot mi, odrasli. Živijo v svojem svetu in ne razmišljajo, ampak stečejo po žogo, neglede na kako prometno cesto se ta odkotali. Niso sposobni oceniti razdalij in hitrosti, ker nimajo izkušenj. Njihove misli se ukvarjajo same s seboj. Mi odrasli moramo misliti zanje!!!
Ne vem, morda v svojim pogledih ne sodim čisto v ta forum, vendar je moje poglavitno pravilo:
vožnja je izredno odgovorno početje, s katerim ne ogrožam samo sam sebe, ampak še bolj vse ostale sodelujoče. voziti avto v današnjih razmerah je tako kot igračkanje dvajsetih neznanih ljudi z nabitimi puškami v sobi 4x4 metre. Lahko si še tak mojster pri obvladovanju svoje puške, nikoli ne veš, kdaj ti bo sosed odpihnil glavo.
Tudi zato podpiram vse zakone, ki poskušajo narediti red na cestah!
pa vseeno en lep pozdrav na štajersko iz štajerske! :)

Ok priznam da sem s temi froci šel mal predaleč.... hotel sem samo dat primer hitre in počasne vožnje..... Ker je moja sosednja stavba tle pri men šola.... takoj poleg pa cesta skozi naselje ki ima omejitev 50..... in kok opazujem otroke točno to nardijo.... ko vidjo enga b***** ki pripelje 100+ se umaknejo daleč nazaj na pločnik.... ko pa pripelje en z 50- pa veselo skočijo na cesto.....
Tist da mormo mi za njih mislit se strinjam ampak ne pomaga sam mislit. Fora naših vrlih policajev je pa tko da bojo merli z radarjem v okolici šole ob deseth zvečer ko otroci spijo..... ko pa je ura pol deset zjutri ko so najbolj razposajeni pa ne bo žive duše.... in to men mot.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jan 04, 2005 11:23 am

Moji prvi vtisi so, da mi bo (pre)počasna vožnja na psiho udarla. Kako se morjo ljudj vozit čez vas 40, izven naselja pa max 60? :x :x :x :x :x

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 04, 2005 11:26 am

Lisko ima prav. Če bi policaji merili na nevarnih odsekih, ob urah, ko so rizični, se nihče od nas niti slučajno ne bi pritoževal. Težava je le v tem, da najraje merijo takrat, ko so ceste prazne, ker takrat tudi bolj umirjeni vozniki bolj "pritisnemo". Ergo, do sedaj sem dvakrat plačal zaradi prekoračitve hitrosti, vsakič ob dokaj prazni cesti in po osmi uri zvečer. To, da bi se lahko pojavili sredi dneva in popisali še katere druge prekrškarje (lepo bi jih bilo videt kontrolirat rondoje), tega pa ne...

Moja alternativa: vzemimo za osnutek stari zakon, norme za alkohol nanj prenesimo iz novega, povečajmo kazni za prekrške kot so izsiljevanje prednosti, neupoštevanje sistema zadrge, vožnjo po levem pasu, itd. in ga vložimo. Hkrati bi bilo seveda treba sprožiti oglaševalsko kampanjo s strani Policije, ki bi voznike poučila o osnovnih predpisih, vožnji v rondojih, pravilni menjavi pasov, pa tudi prikaz učinkov zaviranja pri zaviranju iz 50 ali iz 60 km/h. S tem bi naredili veliko več za prometno varnost, kot s preprostim navitjem kazni, ki bo koristilo le državni blagajni.

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To jan 04, 2005 12:00 pm

Jst pa nimam prvih vtisov, ker se se nc nism vozu :D

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

joj debate....muko moja

Napisal/-a menjekul To jan 04, 2005 12:15 pm

dejan84 je napisal/-a:Nism mislu tko, sam reku sm, da mene taka kazn kot študenta mal manj k ubije za en mesec al pa še več, medtem ko bo drugi, ki je zanalašč pelu več, ker se mu pač j**e za "un drobiž", dobi isto kazn. Zdej, če bo en "kolšar" vozu s 2,87 alkota v mestu 110, nej ga itak štrafajo :? , sam take male (nenamerne) prekrške bomo pa slabše finančno preskrbljeni preveč močno občutl.

ko boš končal fakulteto in pridno delal za prej omenjeni denar (če bo ta neumnost od zakona še obstajala) te vprašam, kako ti bo za kazen več plačati kot tistemu ki je "socialno bolj ogrožen" . tudi, če si študent dobro veš koliko ti kaže kazalec na hitromeru in jaz osebno imam okoli sebe polno študentov, ki niso plačali kazni ker jih niso terjali...zaposlen se kazni ne more izognit. prej al slej kazen pride na delodajalca in se mu trga od plače. sepravi kot zaposlen ne moreš nič.

pa še to, ko vsi težite vse povprek čez "biznismene". tudi biznismen je človek. če peljete vi 180km/h lahko tudi on. če veste vi za novi zakon garantiram!! vedo tudi oni (če imajo pa jake veze na skorumpirani policiji to ni vaš problem - imejte jih tudi vi). sploh pa so "biznismeni" ali raje rečeno uspešni ljudje tisti, ki bi zadnji pustili državi kak tolar. če jih pa že policaj ustavi in olajša za toliko in toliko 10.000 sit pa spet to ni nič posebnega...se to lahko zgodi vsakemu od nas, kajneda ;)

pa še nekaj glede študentov in "socialno larifari". vrjetno ste opazili visok nivo mehanizacije, ki se pelje po naših cestah. so vsi "biznismeni"? ne, bi pa radi bili in si zato privoščijo lepe kočije. slovenci se radi španajo na vse konce. če je "grešil" naj tudi plača. če je za benz je tudi za kazen, brez skrbi ;).

vsi enaki vsi enakopravni....to v tem primeru kljub temu, da je človek samo poslovno bolj uspešen, očitno ne drži. je pa človek kot mi vsi ampak to tu ni pomembno.

če me je kdajkoli kaj motilo so bli primeri ala: jelinčič in drugi politiki. uliti ko axe pa brez kazni. zagrebški župan je po prekršku začel policistom bežat se sredi centra zabil v semafor in odkorakal...in seveda so ga kmalu prijeli. fant je čez dva dni odstopil iz položaja, kar se mi zdi zelo korektno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 04, 2005 12:26 pm

Evo še moje stanje - 2 dni se vozim po dolenjski avtocesti po voznem pasu 10 do 20km/h hitreje kot po prehitevalnem - očitno je zdej omejitev na voznem 100 na prehitevalnem pa od 80 do 90km/h. Tko je folk začel vozit. Pojavljajo se objestneži, ki zaradi tega, ker ostali vozimo počasi, prehitevajo u škarje in izsiljujejo bolj, kot se je to prej dogajal in če me bo kdo izsilu, če bo kdo u škarjice prpelu, če bo kdo nasprot po mojem pasu pripeljal - jst bom lepo vozu po omejitvah za tistga me pa BK. Če se bo zaletu vame, nej pa nosi posledice. Zdej človek vidi mene nasproti in si reče, se gre počasi bom prehitu in pol u škarjice prehiteva, ker je narobe ocenil mojo hitrost in se skor vame zaleti - od danes naprej ne bremzam več pred takimi in ne preprečujem nesreč takih ljudi - umaknem se samo toliko, da ne zapeljem dol iz asfalta, če poči pač poči - jst ne bom nič kriv - on nej pa joka kokr hoče - v takem primeru pokličem samo še policijo in nej oni naprej pošlihtajo zadeve.
Od odškodnin bom kmalu nabral za novo imprezo 2005 - do avgusta jo bom ob takih voznikih že mel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: joj debate....muko moja

Napisal/-a nebivedu To jan 04, 2005 12:31 pm

menjekul je napisal/-a:
dejan84 je napisal/-a:Nism mislu tko, sam reku sm, da mene taka kazn kot študenta mal manj k ubije za en mesec al pa še več, medtem ko bo drugi, ki je zanalašč pelu več, ker se mu pač j**e za "un drobiž", dobi isto kazn. Zdej, če bo en "kolšar" vozu s 2,87 alkota v mestu 110, nej ga itak štrafajo :? , sam take male (nenamerne) prekrške bomo pa slabše finančno preskrbljeni preveč močno občutl.

ko boš končal fakulteto in pridno delal za prej omenjeni denar (če bo ta neumnost od zakona še obstajala) te vprašam, kako ti bo za kazen več plačati kot tistemu ki je "socialno bolj ogrožen" . tudi, če si študent dobro veš koliko ti kaže kazalec na hitromeru in jaz osebno imam okoli sebe polno študentov, ki niso plačali kazni ker jih niso terjali...zaposlen se kazni ne more izognit. prej al slej kazen pride na delodajalca in se mu trga od plače. sepravi kot zaposlen ne moreš nič.

pa še to, ko vsi težite vse povprek čez "biznismene". tudi biznismen je človek. če peljete vi 180km/h lahko tudi on. če veste vi za novi zakon garantiram!! vedo tudi oni (če imajo pa jake veze na skorumpirani policiji to ni vaš problem - imejte jih tudi vi). sploh pa so "biznismeni" ali raje rečeno uspešni ljudje tisti, ki bi zadnji pustili državi kak tolar. če jih pa že policaj ustavi in olajša za toliko in toliko 10.000 sit pa spet to ni nič posebnega...se to lahko zgodi vsakemu od nas, kajneda ;)

pa še nekaj glede študentov in "socialno larifari". vrjetno ste opazili visok nivo mehanizacije, ki se pelje po naših cestah. so vsi "biznismeni"? ne, bi pa radi bili in si zato privoščijo lepe kočije. slovenci se radi španajo na vse konce. če je "grešil" naj tudi plača. če je za benz je tudi za kazen, brez skrbi ;).

vsi enaki vsi enakopravni....to v tem primeru kljub temu, da je človek samo poslovno bolj uspešen, očitno ne drži. je pa človek kot mi vsi ampak to tu ni pomembno.

če me je kdajkoli kaj motilo so bli primeri ala: jelinčič in drugi politiki. uliti ko axe pa brez kazni. zagrebški župan je po prekršku začel policistom bežat se sredi centra zabil v semafor in odkorakal...in seveda so ga kmalu prijeli. fant je čez dva dni odstopil iz položaja, kar se mi zdi zelo korektno.

Kakor si boš postlal tako boš spal.
Jst že dogo vem, da bl k si utrgan, bl k delaš pi*zdarije, mn ti policaji težijo. Tut u živo sprobano.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jan 04, 2005 12:37 pm

moram to enkrat vidt ko boš počel. praviš, da je fešta :?: :D no le glej le glej, te držim word 8)

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo To jan 04, 2005 1:11 pm

tomaz40 je napisal/-a:
dejan84 je napisal/-a:

Ne čaki ne moreš tko. Zdej bi kaznoval nekoga, ker je priden in delaven s 300 jurji kazni, nekogu ki se pa u službi vleče in zabušava in zato ne pride nikamor pa bi dal nižjo plačo. Torej kaznujmo pridne, delavne in uspešne in nagradimo zabušante in klošarje. :roll:

Tomaž40 (in tudi monjekul) očitno poznata zelo malo ljudi in zelo malo delata z ljudmi, da jih vse mečeta v en koš, da obsojata, da so pač tisti z nižjimi prihodki lenuhi, klošarji, izkoriščevalci itd., v mojem delu pa dodobra spoznavam vse vrste in ogromno ljudi in tudi vem, da si zelloo veliko ljudi zelo težko zasluži tisto revno plačico na mesec, pa niti podrazno niso lenuhi, seveda so tudi izjeme ampak tisti (o tistih ti govoriš) niso vredni omembe, ker jih ni dosti. Če malo psihološko pogledaš na stvar so/smo ljudje različno intelektualno razviti in raziskave kažejo, da ima velika večina bogatašev nadpovprečno inteligenco, torej si neki povprečnež oz. manj inteligentna osebnost ni sama kriva, da pač ni sposoben opravljati dela, ki je bolj nagrajeno oz. se v življenju ni bolje znašel .... oz.včasih velja, če hočeš kje visoko prilesti moreš res imeti sposobnosti ampak moraš biti tudi malo nesramen, nadut itd. ... ter, nekateri bogataši tak vemo na kakšen način so prišli do premoženja ... ...ne hvala reče marsikdo!

PS: BTW tudi jaz se vozim v avtu za 18mio SIT (tudi vem kaj je trdo in težko delo, ker smo si ga kot družina s takim delom (poštenim) tudi zaslužili), pa imam kljub temu takšno mnenje, kot ga pač imam, tako pač razmišljam...

LP!
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jan 04, 2005 1:25 pm

Jaz bi na tole razpravo ali je pravično ali pa bi bilo, če bilo, da bi bile kazni sorazmerne s finančnim stanjem, pripomnil tole:
Poleg denarne kazni so tudi kazenske pike, te pa so za vse enake, vsaj VD preneha veljati vsem pri 18 pikah. Tko da, če si nekdo bogat lahko privošči stalno neke prekrške, bo tudi pike kmalu nabral .... in potem adijo izpit, potem pa ga bo mogu delat pa bo mlad voznik pa potem tut kozarčka ne bo smel spit ali pa ... pa če se bo zaradi preveč denarja spet spozabil in delal prekrške se bo cikel ponovil.
Glede nekih vez in poznanstev je pa tako, da korupcija je vedno bila in vedno bo

Tudi jaz bi rad hitro vozil, pa si neupam privoščiti, no ja, malo prehitro do 1. stopnje kazni, da ni predrago, če bi me slučajno dobili, npr do 150 na AC ali malce več, če reskiram in gledam kje je provida. Da je ceneje pa sem se navadil vozit po omejitvah

Res mi gre pa na jetra usran folk ki vedno vozi usrano vedno ko je nov zakon s povečanimi kaznimi in potem vozijo prepočasi, boh var da bi šu 1-2 km/h prehitr ...
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To jan 04, 2005 1:29 pm

Poznam ljudi iz vseh slojev. Od tistih ki imajo preko 1 mio plače pa do tistih, ki imajo 80 jurjev na mesec z dodatki. Res je da sem vsaj jaz (ne bom govoril za menjekula) posploševal ampak to je nujno. V Sloveniji je 2 mio ljudi. Vsak je drugačen.

Delal sem pri 2 firmah in pri obeh je blo tko, da ko je šef šel se je hitrost dela zmanjšala za 50%.

Drugače pa bom tko rekel. V Sloveniji je vsaj 90% ljudi sposobnih narest tako ali drugačno fakulteto. Sej ni treba da je strojna al pa fizika. Ker fakultete ni tolk težko narest, ljudi s fakulteto pa v Sloveniji ni nevemkolk lahko rečemo da je veliko zabušantov. Ne rečem da si ne zasluži svojega kruha pošteno in delavno ampak če bi bil bolj delaven v šoli bi imel zdej 3x večjo plačo kot jo ima.

Jest bi tut raj zdej sedel v kakem bifejčku na pijači, pa sem doma ker se mam za učit.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jan 04, 2005 1:33 pm

menjekul ja.
daj no deo, boš rekel, da z veseljem plačaš več kazen zato, ker si bolj premožen? ker maš boljšo izobrazbo? ker maš boljši status?
me niti ne poznaš in tvoj komentar kdo dela z ljudmi in s kolkimi se mi zdi povsem odveč.
tako "reven" kot "premožnejši" oba vesta koliko kaže hitromer...tega pa noben ne komentira. in še vedno bi vsi radi socializem (vsi enaki in vsi isti)....a pri kaznih pa raje ne, ha?

super da ti gre biznis...upam, da imajo tvoji zaposleni 13 plačo in da te imajo zelo radi, ker se s trdim delom pelješ v taki fajn kočiji. da ne privoščim? ej s tem nimam problemov samo nisem še videl, da zaposleni (s precej nižjimi plačami od direktorja) radi občudujejo vrhunec avtomobilske industrije, svojega direktorja...

or u sell drugs? :shock:
:P

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater To jan 04, 2005 1:45 pm

Za vsako p******jo morš prnest zadnje tri plačilne
liste in ne vidm fore zakaj tuki nebi blo tut tko.
Če plačam jaz za eno kazen recimo 10% plače
nekdo drug pa 0,5% je pol to vzgojno????
Razmislek: NEVEM
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 04, 2005 2:23 pm

Kazenske točke si za vse enake. Socializma ni več, obsedenost s finančno enakostjo pa še kar ostaja. Me zanima kakšno bo tvoje mnenje Dejan, ko doštudiraš in po možnosti sam postaneš uspešen podjetnik. Se boš še vedno zavzemal za procentualno odmerjene kazni?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 04, 2005 2:24 pm

Če bi blo tko, bi v končno fazi lahko tudi tisti "bogataš" plačal 3x več za bencin ali za kruh.... brezpredmetno to debatirat.

Edina stvar, pri kateri bi trenutno rabil nasvet je ta - kako naj ostanem na cesti strpen, če nekdo polnih 10 minut skozi mesto vozi pred mano 30-35km/h, tebi pa se mudi po službenih dolžnostih?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To jan 04, 2005 2:26 pm

No ja, mal sm premislu in verjetn je res, kar pravte. Sam zdele pač drugač gledam :P
Ko bom pa star škrt multimiljonar mi bo pa kulj. :D

Ne, sej jst sam tko gledam, ko pravjo, da hočejo z denarnimi kaznimi naredit represijo v prometu. Potemtakem bo revne prej izučil ko bogate.

Jst bom zdej tih ostal, da ne bom začel kake buče govort... :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov